Cel mai modern centru de agrement din judeţ şi-a deschis porţile în acest weekend la Câmpulung Moldovenesc. Pe locul unde era fosta baie comunală a oraşului se ridică acum o construcţie modernă, care le oferă localnicilor şi turiştilor posibilităţi multiple de petrecere a timpului liber. De la terenuri de sport şi până la săli de masaj, piscine ori saune, Centrul de Agrement Aquarius poate fi locul unde uiţi pentru câteva ore de grijile cotidiene.
Investiţia este în totalitate privată şi aparţine grupului de firme Calcarul, din Pojorâta, iar pentru finalizarea ei a fost nevoie de trei ani.
Nicolae Troaşe, preşedintele grupului de firme Calcarul, a explicat şi motivele pentru care lucrările s-au extins din 2008 şi până acum.
„Noi am început investiţia Centrul de Agrement Aquarius acum trei ani de zile şi, dacă ne gândim bine, cu toţii ştim că tocmai începuse criza. N-a fost foarte uşor de a lua decizia să o continuăm, pentru că în 2008 era foarte simplu, toate lucrurile păreau să meargă foarte bine, a venit 2009 şi cu toţii am început să avem probleme mai mari sau mai mici, dar am avut curajul de a strânge rândurile şi de a continua”, a menţionat Troaşe.
În total, firma cu sediul în Pojorâta a cheltuit 1,5 milioane de euro, bani pe care îşi propune să-i amortizeze în următorii 10-15 ani.
Muzică şi relaxare
Deschiderea oficială a noului centru de agrement a avut loc vineri seară, iar printre invitaţi s-au numărat nu doar oameni din Câmpulung Moldovenesc. După slujba de sfinţire oficiată de doi preoţi, preşedintele grupului de firme Calcarul le-a adresat câteva cuvinte celor prezenţi şi i-a invitat să viziteze întreaga bază pentru a se convinge singuri facilităţile de care vor beneficia în viitor.
În afara terenurilor de tenis, minifotbal şi fotbal cu vestiarele aferente, Centrul de Agrement Aquarius mai cuprinde centrul SPA cu o piscină pentru adulţi, una pentru copii, salon de masaj, solar, sală de fitness, salon de modelare corporală, saună finlandeză, saună cu sare, baie de aburi. De asemenea, la etaj, un stage club în care la fiecare final de săptămână se va cânta doar muzică live.
„Sper să-i reobişnuim pe oameni, atât pe cei mai tineri, cât şi mai în vârstă, cu muzica live. În fiecare săptămână vor concerta trupe pe această scenă şi vom încerca să promovăm foarte intens formaţii din zona noastră”, a explicat Nicolae Troaşe.
Prima formaţie care a urcat pe scena de la Aquarius a fost Odyssey, iar muzica a fost acompaniată şi de un vin de Lechiniţa, pe care administratorii acestui centru de agrement doresc să-l promoveze.
Nu vor face rabat de la calitate
Preşedintele grupului de firme Calcarul a ţinut să precizeze că preţurile practicate nu vor fi foarte mici, şi asta din dorinţa de a asigura un standard ridicat de calitate.
„Se adresează tuturor celor care doresc să se simtă bine, în primul rând locuitorilor oraşului Câmpulung, dar nu numai lor, ci şi turiştilor din această zonă, pentru că Bucovina este intens promovată în ultima perioadă, brandul turistic Bucovina e deja la standarde înalte şi cred că va fi şi mai sus. În afară de asta, datorită faptului că se va construi pârtia de schi de aproximativ 4,5 km şi va fi una dintre cele mai lungi pârtii de schi din România, considerăm că Câmpulung va deveni un punct turistic de interes naţional”, a arătat Nicolae Troaşe.
Acesta a mai spus că Centrul de Agrement Aquarius se doreşte şi o alternativă pentru turiştii care ajung în zona Bucovinei.
„Nu sunt foarte multe atracţii aici şi cei care vin în zonă vin pentru turismul ecumenic, pentru a avea o zi sau două la dispoziţie să viziteze mănăstirile din zonă. Noi ne-am gândit că, dacă în zonă sunt foarte multe structuri de cazare, pensiuni, hoteluri şi restaurante, dar nici un centru de agrement care să poată asigura una-două zile sau chiar mai multe de linişte şi relaxare, să facem o asemenea investiţie. Am avut un curaj deosebit, dar eu sunt aproape convins că nu am greşit în decizia pe care am luat-o de a investi în turismul din Bucovina”, a completat Nicolae Troaşe.
Planuri de viitor
Reprezentanţii grupului de firme Calcarul au dezvăluit că investiţia de la Câmpulung Moldovenesc nu va fi una izolată.
„Deţinem terenuri şi în zona pârtiei de schi Rarău şi credem că acolo va fi o zonă de interes naţional. De asemenea, deţinem zece hectare de teren în comuna Fundu Moldovei, într-o zonă cu caracteristici de rezervaţie, unde dorim să construim un centru de agrement, cu hotel, cu ceva similar centrului de la Câmpulung Moldovenesc, dar la o altă scară. Sperăm să realizăm toată această investiţie în următorii cinci ani, nu mai repede, pentru că nu e foarte uşor”, a mai arătat Nicolae Troaşe.
(24 oct 2011, 11:43:29