Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 oct 2011 - Anul XVI, nr. 250 (4848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sisteme de alarmă

Apartamente monitorizate non-stop împotriva hoţilor, cu câteva zeci de lei pe lună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma creşterii spectaculoase a numărului de furturi din locuinţe, tot mai mulţi suceveni apelează la firmele de pază şi protecţie pentru instalarea unui sistem de alarmă şi monitorizarea acestuia 24 de ore din 24.

Deşi aparent scump, un astfel de abonament de monitorizare şi intervenţie la o firmă de pază şi protecţie ajunge la doar câteva zeci de lei pe lună, pentru un apartament, iar beneficiarul este şi asigurat în cazul unui eventual furt înregistrat din culpa societăţii la care încheie contract.

De exemplu, dacă agenţii de pază ajung după zece minute de la înregistrarea alarmei în dispeceratul de monitorizare, deşi în contract timpul de intervenţie este de 3-5 minute, atunci beneficiarul poate fi despăgubit pentru bunurile care i-au fost furate din imobil.

Ioan Cristian Câtea, managerul SC Ekipa Suceava, prima firmă locală de profil înfiinţată la Suceava, ne-a declarat că, la societatea sa, un abonament de monitorizare şi intervenţie variază de la 60 la 80 de lei pe lună, pentru persoanele fizice, diferenţa de preţ fiind influenţată de distanţa dintre dispeceratele firmei ori echipajele mobile de intervenţie şi imobilul monitorizat.  

“24 de ore din 24, sistemul de alarmă din imobilul beneficiarului este monitorizat de dispeceratul nostru. Proprietarul pleacă de acasă, armează sistemul, iar dacă apare o alarmă de efracţie, echipa de intervenţie se deplasează imediat la faţa locului, pentru a verifica ce s-a întâmplat”, explică managerul de la Ekipa.

Ioan Cristian Câtea explică că nu numai locuinţele din municipiul Suceava şi comunele limitrofe pot fi monitorizate, societatea sa având echipaje de intervenţie şi în Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni, Rădăuţi şi Siret.

 

Sistem de alarmă în rate

Pentru cei care nu au instalat un sistem de alarmă, ne-am interesat cam cât ar costa o astfel de investiţie.

Pentru un apartament, de exemplu, e nevoie de un kit cu patru senzori de prezenţă, contact magnetic la uşă (sesizează când se deschide uşa de acces), centrală cu tastatură (pentru armare sau dezarmare), acumulatori (în cazul căderilor de tensiune) şi, opţional, sirenă optoacustică autoalimentată (acumulatori). Preţul: între 850-900 de lei, cu garanţie de doi ani pe echipamentul instalat.

În funcţie de dorinţele clientului şi recomandările specialistului, sistemul de alarmă poate cuprinde şi senzori de fum, de gaz ori de inundaţii, telecomandă pentru armarea sau dezarmarea sistemului de alarmă etc..

Lista echipamentelor care pot fi instalate împotriva hoţilor este una foarte variată, de la senzori de vibraţii (pentru seifuri) la bariere infraroşu care asigură protecţie antiefracţie perimetrală.

“Putem instala şi sisteme de alarmă. Când suntem solicitaţi, trimitem o echipă tehnică care vizionează locaţia şi, în funcţie de cerinţele clientului şi recomandările specialiştilor noştri, facem un deviz de cheltuieli. Cu siguranţă e o investiţie care merită şi care vă face să staţi liniştiţi de fiecare dată când plecaţi de la domiciliu”, precizează Ioan Cristian Câtea.

Un alt aspect interesant este acela că, pentru cei care nu îşi permit plata integrală a unui sistem de alarmă la domiciliul lor, acesta poate fi achiziţionat şi în rate.

În acest caz, preţul abonamentului la firma care asigură monitorizarea va fi puţin mai mare faţă de cel obişnuit (în funcţie de valoarea echipamentului), iar contractul minim este de doi ani, perioadă după care sistemul de alarmă trece în proprietatea exclusivă a beneficiarului contractului.

  

Peste 500 de furturi din locuinţe, în primele şase luni

Potrivit statisticilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în primele şase luni ale acestui an, în judeţ s-au înregistrat nu mai puţin de 2.328 de infracţiuni de furt, o creştere de 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Peste 500 de furturi au fost din locuinţe, peste 300 din societăţi comerciale, în timp ce 185 au fost spargeri de autoturisme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apartamente monitorizate non-stop împotriva hoţilor, cu câteva zeci de lei pe lună.
 Vizualizări articol: 1077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Apartamente monitorizate non-stop împotriva hoţilor, cu câteva zeci de lei pe lună5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Reclama? trimis de
(23 oct 2011, 03:40:57
Reclama pe fata nesimtita. Si pentru niste burtosi care nu sunt in stare sa se care pe ei , nu sa intervina in 3 minute. Cu ce , cu matizurile?laughing
2.   Reclama trimis de
(24 oct 2011, 12:14:02
imi pare rau, cred ca faci confuzie intre firme, astia au numai Mertane si Audi...
si la contractul care il au cu mine au ajuns in timp...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei