Primăria comunei Moldova Suliţa trebuie să returneze sumele de care a beneficiat prin programul SAPARD pentru construcţia unui drum. Anunţul a fost făcut în cursul zilei de ieri de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că primăria Moldova Suliţa trebuie să înapoieze Comisiei Europene o sumă de trei milioane de lei (30 de miliarde de lei) după ce, în urma verificărilor cu privire la calitatea lucrărilor realizate din fonduri europene, s-au descoperit mai multe nereguli.
„Avem un caz nefericit pe un proiect SAPARD la Moldova Suliţa. Un proiect care este făcut în mandatul anterior, când în Moldova Suliţa era un alt primar, iar acum primăriei i se solicită să returneze aproape 30 de miliarde de lei vechi pentru nerespectarea unor proceduri şi pentru recepţia unui drum care nu se încadrează în standardele de calitate”, a declarat Gheorghe Flutur.
Şeful administraţiei judeţene a arătat că returnarea celor trei milioane de euro către Comisia Europeană va afecta în mod serios dezvoltarea comunei Moldova Suliţa în următorii ani. Mai mult, Gheorghe Flutur a spus că după constatarea acestor nereguli, primăria acestei comune riscă să aibă probleme şi la viitoarele proiecte pe care intenţionează să le promoveze.
„La Moldova Suliţa consecinţe sunt şi pentru următoarele proiecte. Nu numai că trebuie să plătească acum aceste sume, dar riscă să suporte consecinţele şi pe viitor, la următoarele proiecte. Fosta conducere a primăriei care a iniţiat acest proiect şi care l-a făcut are o responsabilitate enormă”, a declarat Flutur.
Primăria din Todireşti riscă să piardă două milioane de lei pentru că a construit un cămin de lux pentru bătrâni
Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a mai spus că o situaţie asemănătoare ar putea să apară şi în comuna Todireşti, acolo unde printr-un proiect european promovat prin Programul Operaţional Regional a fost construit un cămin de bătrâni care este nefolosit. Flutur a spus că, deşi investiţia a fost finalizată, în momentul de faţă nici un bătrân nu este cazat în noul cămin, deoarece costurile de întreţinere sunt prea mari. El a precizat că pentru a fi cazat în căminul din Todireşti, un bătrân ar trebui să aibă o pensie de cel puţin 1.800 de lei (18 milioane de lei).
„Este un cămin de bătrâni făcut fără cap. Pentru că acolo trebuie să ai nişte venituri foarte mari pentru a putea să-l întreţii. În primul rând acolo numărul de camere e mic, avem numai 12 locuri, şi atunci cei care merg acolo fie trebuie să aibă o pensie de cel puţin 1.800 de lei, fie să dispună şi de alte venituri”, a declarat Flutur.
El a precizat că şi acest proiect a fost promovat în mandatul fostului primar din Todireşti. Preşedintele CJ Suceava a subliniat că în situaţia în care căminul de bătrâni din Todireşti nu va fi populat, primăria riscă să returneze aproximativ 1,8 milioane de lei (18 miliarde de lei vechi).
(14 oct 2011, 13:43:45
PRIN RASPANDIREA DE INFORMATII FALSE,IN CAMPANIA ELECTORALA 2008,[FITUICI DIN PRIMARIE,PUSE IN CUTIILE POSTALE] REIESE FAPTUL CA ACESTE LUCRARI AR FI DE O CALITATE INDOIELNICASI ANUAL TREBUIE ,,MODERNIZATE''.
O SUMA DE 250.000 DE EURO,O REGASIM TRANSFERATA DE LA FD.MOLD.LA C-LUNG,TOT ACEEASI SUMA O MAI REGASIM SI LA CENTRUL DE INFORMARE,CICA TURISTICA SI LA H.G.409/2007 SI LA REABILITARE UNOR GRADINITE,NE INTREBAM DACA NU O FI UN FEL DE ,,SUVEICA'',IN CAZUL IN CARE AR FI VORBA DE ACEIASI BANI.
DESPRE AVARIILE DEMULT APARUTE LA ACESTE LUCRARI,NICI NU MAI ARE ROST SA AMINTIM,AU ACEEASI ,,CALITATE'' CA SI OPERATORUL,EXECUTANTUL SI COMISIA DE RECEPTIE.IN FOND CE MAI CONTEAZA,TOT NOI VOM PLATI ACESTE ABERATII.
CRED UNII,SE AMAGESC DOAR!