Trei elevi de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava au fost premiaţi la cea de-a doua ediţie a INVENTIKa pentru Tineri 2011. Cei trei elevi suceveni, Adrian Mateoaea, Vlad Pavel şi Tudor Pătuleanu, au obţinut premiul II la categoria studii liceale, pentru invenţia Android Remote Controler (AndroMote). La aceeaşi categorie, premiul I i-a fost acordat tot lui Ionuţ Alexandru Budişteanu, pentru invenţia BrainPort - human computer interface, iar premiul III le-a revenit lui Adrian-Cosmin Florescu şi Anei Simona Borş, de la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" din Galaţi, pentru ROBOGET.
Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, Cercetării, Dezvoltării şi Inovării a acordat vineri cele nouă premii şi menţiuni tinerilor inventatori de la cea de-a doua ediţie a INVENTIKa pentru Tineri 2011.
Din cei 40 de tineri inventatori care au participat la această ediţie, marele premiu a fost câştigat de Ionuţ Alexandru Budişteanu, de la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Vâlcea, pentru invenţia Brain Computer Interface.
La categoria studii universitare, premiul I a fost acordat pentru Sistemul de comandă şi control al unei aeronave fără pilot, inventat de opt studenţi de la Universitatea Politehnica din Bucureşti, Facultatea de inginerie aerospaţială, premiul II a fost câştigat de Carmen Steluţa Ciobanu şi Simona Liliana Iconaru, de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru "Hidroxiapatită dopată cu argint pentru aplicaţii biomedicale", iar premiul III a fost acordat pentru "Procedeu de epurare mecano-biologică a apei uzate, o piesă de fixare al biofilmului şi o instalaţie de epurare monobloc mobilă", dezvoltat de Mandiş Ioana Corina, de la Universitatea Politehnica din Bucureşti.
La salonul de inventică din acest an au mai fost acordate trei menţiuni, pentru "Harpa Invizibilă", "IQube: a cube for learning" şi "Gis1 - sistem unicameral de simulare in vitro a tractului gastrointestinal uman", precum şi premiul publicului, care a revenit elevilor Cornel Amariei, Liviu Felix, Răzvan Soare şi Mircea Zamfira, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, pentru "Magnetron".