Elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 din Suceava sunt invitaţi la Atelierul „Prologos”, locul unde se urmăreşte dezvoltarea personalităţii elevilor, punând accent pe îmbunătăţirea competenţelor de lectură, pe domeniul cultural – artistic, oratorie, comunicare şi media.
Sub mottoul „La început a fost cuvântul”, profesoara Crenguţa Grosar, coordonatorul atelierului, ne-a spus că „Atelierul <Prologos> se vrea un fel de <Arcă a lui Noe> prin care elevii să se salveze de incultură. Majoritatea activităţilor se vor derula sub formă de joc. Copiii se vor scufunda în cărţi, fără pericol de înec. Steagul alb al decriptării textelor va fi arborat permanent pentru că la cârmă, din umbră, va fi un scriitor <în carne şi oase> şi un profesor de limba română. Copiii vor putea fi marinarii care vor prinde felurite soiuri de cărţi pe care le vor devora încet-încet”.
De-a lungul întregului an şcolar, membrii atelierului vor citi, vor picta, vor recita, vor învăţa oratorie, vor face un site şi se vor întâlni cu invitaţi de seamă. Cei interesaţi să facă parte din acest atelier cultural pot să se înscrie în fiecare sâmbătă, la Biblioteca„I.G. Sbiera” din Suceava, locul unde între orele 12-14 se derulează activităţile din cadrul atelierului.
Biblioteca„I.G. Sbiera” este şi partener al acestui proiect, directorii Gabriel Cărăbuş şi Aura Ionescu fiind şi ei implicaţi în această acţiune.
Atelierul „Prologos” este un proiect ce s-a derulat pe tot parcursul anilor şcolari 2005-2011. Activităţile derulate s-au bazat pe întâlniri cu temă şi cu invitaţi de marcă în domeniul limbii şi literaturii române, dezbateri, ateliere de lucru, excursii, acţiuni de caritate.
Activităţile din cadrul atelierului au debutat pe 1 octombrie a.c. şi se vor încheia pe 26 mai 2012.