Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a semnat recent proiectul „Lunca Dornelor”, care presupune dezvoltarea infrastructurii turistice din municipiul Vatra Dornei. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că proiectul va fi finanţat atât din fonduri europene, când şi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Guvernul României.
„Este un mare proiect, cu o sumă importantă, care va dezvolta infrastructura turistică din Vatra Dornei. Şi tot pentru Vatra Dornei a fost aprobat un proiect pe fonduri europene, pentru promovarea turismului din această zonă. Şi sper ca Vatra Dornei să poată valorifica aceste oportunităţi, pentru că este o zonă cu un potenţial turistic uriaş”, a declarat şeful administraţiei judeţene.
Gheorghe Flutur a spus că îşi doreşte ca odată cu aceste proiecte să crească şi numărul de turişti care vor vizita zona Dornelor. Flutur a spus că în această zonă a judeţului urmează să fie începute alte două proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, făcând referire la drumul care face legătura cu judeţul Harghita, prin pasul Bilbor, precum şi la începerea lucrărilor de asfaltare a drumului naţional dintre Iacobeni şi Borşa.
„Vatra Dornei a moştenit cea mai importantă bază de turism, şi în special mă refer la pârtia de schi, zonele de agrement şi bazele de turism balnear. Şi sper să se îndrepte şi Vatra Dornei într-o direcţie favorabilă creşterii numărului de turişti. Asta în condiţiile în care deja Suceviţa, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Mălini sunt zone care au o dinamică foarte mare în atragerea de turişti. Şi cu investiţiile care se fac pe zona Vatra Dornei sperăm într-o creştere a numărului de turişti şi în această parte a judeţului”, a subliniat Flutur.
Încep lucrările la construcţia magistralei de gaz metan dintre Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei
Pe de altă parte, şeful administraţiei judeţene a precizat că la mijlocul săptămânii trecute au fost alocate fondurile necesare pentru începerea lucrărilor de construcţie a magistralei de gaz metan de la Câmpulung Moldovenesc la Vatra Dornei.
„E puţin târziu, însă am promis că în acest an mă voi zbate să pot rezolva această problemă. Am reuşit să conving Guvernul de importanţa acestei investiţii. Într-un an greu, de criză, continuăm cu proiectul <Utilităţi şi mediu> chiar dacă el a fost gândit prost. Continuăm să ducem gazul spre Vatra Dornei, este o ambiţie de-a noastră, şi asta înseamnă cruţarea şi protejarea pădurilor, prin folosirea altor surse de energie pentru foc”, a declarat Flutur.
El a spus că valoarea investiţiei în magistrala de gaz care leagă cele două oraşe este de 26 de milioane de lei, adică aproximativ 6 milioane de euro, primii bani fiind deja alocaţi pentru începerea investiţiei.
(10 oct 2011, 11:25:48