Zeci de vânători din ţări precum Germania, Austria, Spania, Ungaria, Cehia, dar şi din România vin an de an în pădurile Sucevei, atraşi nu doar de frumuseţea locurilor, ci şi de trofeele pe care le pot obţine aici, la vânătoare.
Trofeele de cerb se află în topul preferinţelor vânătorilor, mai ales că aici se află o populaţie numeroasă de cerbi, care trăiesc în libertate, în păduri, ceea ce face ca vânătoarea să fie mai grea, dar şi mai palpitantă şi spectaculoasă, după cum a precizat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Mihai Miheţiu.
Numai în această toamnă 40 de vânători, majoritatea străini, au solicitat să vină la cerbi, în pădurile Sucevei, iar până acum au fost recoltate 28 de exemplare, din care 18 exemplare de trofeu şi zece de selecţie.
Şeful Biroului de Vânătoare din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, Cristian Tomniuc, a precizat că numai din tarifele de vânătoare percepute şi din vânzarea trofeelor de cerb, în această toamnă au fost încasaţi 53.000 de euro, aproximativ alţi 10.000 de euro fiind obţinuţi din valorificarea cărnii de cerb.
Cel mai valoros trofeu obţinut de vânători în această toamnă este cel al unui cerb ale cărui coarne cântăresc aproximativ 8 kilograme, valoarea acestuia fiind de 2.800 de euro.
În pădurile administrate cinegetic de Direcţia Silvică Suceava trăiesc peste 2.100 de cerbi, conform evaluărilor făcute de specialişti chiar anul acesta.
( 6 oct 2011, 11:38:07