sâmbătă, 1 oct 2011 - Anul XVI, nr. 232 (4830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiectul „Roşu Tăcut”

25 de tineri cu dizabilităţi psihomotorii, uniţi de terapia prin artă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

25 de tineri cu dizabilităţi psihomotorii din municipiul Suceava vor continua activităţile de formare profesional-artistică, în atelierul de art-terapie “Roşu Tăcut”, de la Complexul terapeutic pentru copilul cu handicap sever şi moderat „Blijdorp – O Nouă Viaţă” Suceava, chiar dacă perioada de implementare a proiectului a luat sfârşit.

„Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava (AREAS) a încheiat proiectul <Roşu Tăcut>, proiect finanţat de către MOL România şi Fundaţia pentru Comunitate pe domeniul social şi al terapiei prin artă”, a declarat Alina Stredie, PR manager în cadrul AREAS. Întâlnirea finală a avut loc pe 23 septembrie, în locaţia de desfăşurare a atelierului de art-terapie - Complexul terapeutic „Blijdorp - O Nouă Viaţă”, şi a fost susţinută de către echipa de implementare a proiectului şi reprezentanţi ai partenerilor cu ajutorul cărora s-a desfăşurat acest proiect: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, Centrul Cultural Bucovina, Complexul terapeutic „Blijdorp - O Nouă Viaţă” şi o parte din partenerii internaţionali AREAS din Belgia, Austria, Turcia şi Irlanda.

Proiectul a fost implementat în municipiul Suceava, în perioada 20 decembrie 2010 - 20 septembrie 2011. „Roşu Tăcut” şi-a propus, prin intermediul unui atelier de creaţie vizual-plastică, includerea în oferta educaţională a unei categorii de beneficiari defavorizate din acest punct de vedere, probând efectul terapeutic al artei asupra copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi psihomotorii. „Rezultatul proiectului s-a concretizat în facilitarea accesului a 25 de tineri cu dizabilităţi psihomotorii din municipiul Suceava la activităţi de formare profesional-artistică, în atelierul de art-terapie <Roşu Tăcut>de la Centrul Blijdorp. Proiectul va continua să existe, deşi perioada de implementare a luat sfârşit, partenerii din proiect asigurându-i această sustenabilitate prin efortul comun susţinut”, a completat Alina Stredie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 25 de tineri cu dizabilităţi psihomotorii, uniţi de terapia prin artă.
 Vizualizări articol: 1097 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
25 de tineri cu dizabilităţi psihomotorii, uniţi de terapia prin artă5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei