Până la sfârşitul acestui an, în municipiul Suceava va funcţiona un Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică, în baza unui proiect promovat de Consiliul Judeţean şi finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional. Contractul de execuţie a lucrărilor a fost parafat ieri, la Palatul Administrativ, între preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, pe de o parte, şi reprezentanţii firmelor Civica şi Loial, pe de altă parte. Contractul de finanţare a fost încheiat la finele anului trecut între Consiliul Judeţean şi Ministerul Dezvoltării şi Turismului.
Clădirea care va găzdui Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică va fi ridicată lângă biblioteca "I.G. Sbiera" şi va avea o suprafaţă desfăşurată de 280 de metri pătraţi. Noul Centru va fi deservit de cinci funcţionari de la Consiliul Judeţean şi va beneficia de dotări tehnice de ultimă oră.
Centrul va dispune şi de un web-site şi o bază de date privind obiectivele turistice reprezentative pentru judeţul Suceava, privind asociaţiile de turism, unităţile de cazare şi alimentaţie publică. Proiectul îşi propune promovarea potenţialului turistic al judeţului în vederea creşterii numărului de turişti în zonă cu peste 25%, precum şi instituirea unui sistem integrat şi informatizat al ofertei turistice prin creşterea gradului de acoperire cu informaţii turistice la nivel regional.
„Noul Centru va reprezenta <kilometrul zero> pentru cei care vin în vizită în judeţ”
Gheorghe Flutur a declarat că Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică de la Suceava va reprezenta „kilometrul zero” pentru cei care vin în vizită în judeţ, aceştia putând afla şi informaţii legate de obiective turistice din alte zone ale regiunii.
„Intenţia noastră este să încercăm să coordonăm şi să intrăm în parteneriat cu celelalte centre de informare turistică din judeţ, opt la număr, care au fost înfiinţate pe programe de dezvoltare rurală. Intenţia noastră este să lucrăm ordonat, coordonat şi integrat pentru a putea face reclamă mai puternică ofertei turistice din judeţ. Asociaţiile de turism vor ţine o legătură strânsă cu acest Centru de Informare Turistică, dar toate segmentele cred că se vor găsi în acest centru naţional. Este singurul din Moldova şi încercăm să-i dăm o dimensiune regională, dacă nu una naţională, pentru tot ce are judeţul Suceava şi Bucovina ca potenţial turistic. Urmărim viziunea integrată în ceea ce priveşte reclama, publicitatea şi oferta turistică, organizarea de evenimente şi scopul final este să crească numărul de turişti în judeţ”, a declarat Flutur. Valoarea proiectului este de 1,8 milioane de lei, din care 1,4 milioane sunt bani nerambursabili.
(23 sep 2011, 15:24:49