miercuri, 21 sep 2011 - Anul XVI, nr. 223 (4821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Ascultă-i sufletul”

“Trupul se vindecă repede. Sufletul nu”, sloganul campaniei lansate ieri, la Suceava, de Salvaţi Copiii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Organizaţia Salvaţi Copiii - Filiala Suceava a lansat ieri, la Centrul de Consiliere pentru Părinţi, Campania „Ascultă-i sufletul”, campanie de educare şi de conştientizare a adulţilor asupra consecinţelor pe care violenţa le are asupra dezvoltării psiho-emoţionale a copilului, în prezenţa reprezentanţilor Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, Biroului Teritorial Avocatul Poporului, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere AntidrogSuceava, IPJ Suceava, Instituţia Prefectului, Asociaţia Educatorilor Suceveni, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Serviciul de Probaţiune Suceava, Primăria Suceava, reprezentanţi ai elevilor de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară. Sub sloganul “Trupul se vindecă repede. Sufletul nu”, campania se va derula în perioada septembrie - decembrie 2011 şi va avea două componente: media şi politici publice.

 

Clipuri video şi audio, machete, afişe

Pe partea de media, după cum a explicat Camelia Iordache, preşedinta Organizaţiei Salvaţi Copiii – Filiala Suceava, campania va urmări atât sensibilizarea şi conştientizarea părinţilor, educatorilor, asistenţilor maternali asupra consecinţelor bătăii, cât şi educarea acestora în legătură cu modele de formare a copiilor care sunt pozitive şi care permit o dezvoltare echilibrată a acestora. „Pe perioada campaniei, vor fi difuzate pe diverse canale media clipuri video şi audio, machete, afişe reprezentative, precum şi informaţii utile, explicaţii, soluţii care pot fi folosite de părinţi, educatori şi asistenţi maternali în creşterea copiilor”, a spus Camelia Iordache.

 

„Bătaia induce frică şi nesiguranţă unui copil”

Campania „Ascultă-i sufletul” a fost impusă, după cum au explicat organizatorii, de o problemă reală din societate. „Bătaia nu ajută un copil să se dezvolte. Bătaia nu educă. Bătaia induce frică şi nesiguranţă unui copil. Ea umileşte şi răneşte sufletul unui copil. Un copil bătut are toate şansele să devină un adult care prezintă simptome legate de unele suferinţe psihice, cum ar fi depresia, anxietatea, tulburări de alimentaţie. Un copil bătut nu va şti cum să se poarte în societate şi va fi la rândul său un copil care are un comportament agresiv”, a explicat Camelia Iordache, încercând să tragă un semnal de alarmă cu privire la felul cum părinţii ar putea să îşi crească copiii fără bătaie, cu modele de parenting pozitive şi cu respect faţă de nevoile emoţionale şi psihice ale copiilor.

 

Consecinţele violenţei asupra copilului

Despre consecinţele pe termen scurt şi mediu ale violenţei verbale sau fizice asupra copilului a vorbit ieri psihologul clinician Doina Fîntînariu, amintind că una dintre consecinţe este recidiva, adică copilul va repeta comportamentul negativ, care l-a enervat pe adult, în ciuda sancţiunii.

„Apariţia comportamentelor de evitare, copilul va evita adultul, pentru a se proteja, sau chiar poate să mintă, comportament impredictibil şi problematic, control scăzut al adultului asupra copilului, preluarea prin imitaţie de către copil a comportamentului negativ al adultului, violenţă, agresivitate fizică şi verbală”, sunt alte câteva consecinţe ale violenţei asupra copilului amintite de Doina Fîntînariu. Campania „Ascultă-i sufletul” a fost lansată ieri, concomitent, în cinci oraşe din ţară, Suceava, Iaşi, Timişoara, Bucureşti şi Târgu Mureş.

 

Aproape 3.000 de copii, victime ale abuzului

În primele trei luni ale acestui an, statisticile arată că la nivelul întregii ţări 2.893 de copii au fost victime de abuzuri: fizice (252), emoţionale (353), sexuale (122), neglijare (2.078), exploatare prin muncă (52), exploatare sexuală (11), exploatare pentru comitere de infracţiuni (25).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Trupul se vindecă repede. Sufletul nu”, sloganul campaniei lansate ieri, la Suceava, de Salvaţi Copiii.
 Vizualizări articol: 1479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
“Trupul se vindecă repede. Sufletul nu”, sloganul campaniei lansate ieri, la Suceava, de Salvaţi Copiii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei