În cinci oraşe din ţară, Suceava, Iaşi, Timişoara, Bucureşti, Târgu Mureş, va fi lansată concomitent, mâine, la ora 11:00, Campania „Ascultă-i sufletul”, care se adresează părinţilor şi specialiştilor care interacţionează cu copiii (cadre didactice, psihologi, medici, asistenţi sociali).
Sub sloganul „Trupul se vindecă repede. Sufletul nu”, campania, organizată de Organizaţie Salvaţi Copiii, se va derula, la Suceava, în perioada septembrie – decembrie anul acesta. Mâine, cu prilejul lansării campaniei, la ora 11:00, la sediul Centrului de Consiliere pentru Părinţi (str. Armenească, nr. 41), va avea loc şi o conferinţă de presă cu tema „Violenţa fizică şi emoţională asupra copiilor de astăzi: cum îi formăm pe adulţii de mâine?”, la care vor vorbi despre violenţa fizică şi emoţională asupra copiilor Camelia Iordache, preşedinte Salvaţi Copiii – Filiala Suceava, şi psihologul clinician Doina Fîntînariu. În cadrul conferinţei, se va discuta şi despre consecinţele violenţei fizice şi emoţionale asupra copiilor, precum şi despre importanţa pe care o are modul în care ne educăm copiii asupra întregii societăţi, pe termen lung.
Campanie împotriva bătăii
Studiile arată că 80% dintre copiii victime ale abuzului, indiferent de forma în care se manifestă acesta, fizic sau emoţional, devin tineri adulţi care pot fi diagnosticaţi cu cel puţin o suferinţă mentală înainte de a împlini 21 de ani. Este vorba de tulburări de ataşament, sindrom de stres posttraumatic, depresie, anxietate, tulburări de alimentaţie, comportament dependent.
În aceste condiţii, Organizaţia Salvaţi Copiii lansează campania de educare şi de conştientizare a adulţilor asupra consecinţelor pe care violenţa le are asupra dezvoltării psiho-emoţionale a copilului. După cum ne-au spus organizatorii, „campania îşi propune să combată utilizarea bătăii şi a diverselor forme de violenţă asupra copiilor şi să promoveze modele de parenting care respectă nevoile afective şi de dezvoltare ale acestora”.
(19 sep 2011, 12:50:27
Mentalitatea romanului e ALTA
Chestiile alea * Bataia e rupta din rai, unde da mama creste .. etc le auzi mereu, mai ales in mediul rural
E greu sa schimbi acest tip de gindire!