Deşi problema locuinţelor în municipiul Rădăuţi este departe de a fi rezolvată, situaţie valabilă la nivel naţional, primarul localităţii, Aurel Olărean, a făcut încă un pas spre „ameliorarea” acestei probleme. 80 de familii tinere din municipiul Rădăuţi au primit în cadru festiv, ieri după-amiază, în prezenţa directorului general adjunct de la Agenţia Naţională a Locuinţei, Liviu Marcheş, cheile noilor apartamente ANL din Calea Bucovinei.
Blocul ANL, situat chiar la intrarea în municipiu dinspre Suceava, însumează 80 de unităţi locative, mai precis, 60 de apartamente şi 20 de garsoniere.
“Astăzi (n.r. ieri) a avut loc, în mod oficial, predarea cheilor către tinerii beneficiari ai acestor locuinţe, locuinţe care au fost repartizate de către o comisie mixtă formată din consilieri locali şi din reprezentanţi ai executivului local. Utilităţile sunt în funcţiune, toate cele patru blocuri sunt racordate la apă, prin prestatorul local de utilităţi se asigură apa caldă, pentru energia electrică beneficiarii nu mai au decât de instalat contoarele, iar pentru energia termică, SC Servicii Comunale are obligaţia ca până pe 15 octombrie să branşeze blocurile”, a declarat inginerul Lucia Ruscior, la biroul Spaţiu Locativ din cadrul Primăriei Municipiului Rădăuţi.
Dacă locuinţele ANL au fost atribuite familiilor cu venituri sigure, pentru a le oferi acestora posibilitatea cumpărării după termen de un an, şi în acelaşi timp pentru ca administraţia locală să poată folosi aceste sume la construcţia altor locuinţe, executivul local a avut în vedere şi familiile nevoiaşe pentru care va inaugura, cel mai târziu în vara viitoare, un bloc de locuinţe sociale.
Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a declarat: „Sunt fericit că tinerii locatari s-au mutat în casă nouă, şi în acelaşi timp că, pentru un procent din solicitanţii de acest fel de locuinţe, s-a găsit rezolvare. Vreau să menţionez că trebuie făcută o diferenţă între locuinţele sociale şi cele ANL. Conform modificărilor aduse legii, locatarii din blocurile ANL au posibilitatea să-şi cumpere locuinţele după o perioadă de un an. E important ca tinerii ce dobândesc locuinţe ANL să fie persoane cu venit sigur, astfel să aibă posibilitatea de a cumpăra apartamentul, pentru că aceşti bani se vor întoarce la comunitate şi vor crea posibilitatea realizării unor noi locuinţe ANL. Pentru cei cu probleme sociale se vor construi, până cel mai târziu în vara anului viitor, câteva zeci de apartamente”.