Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a aprobat pentru Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava înfiinţarea a două specializări noi pentru admiterea din acest an, şi anume Nutriţie şi Dietetică şi Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare.
ARACIS a dat „undă verde” admiterii la aceste două noi specializări încă din luna mai. De atunci însă, conducerea universităţii aşteaptă semnătura ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, pe documentul aprobat de ARACIS, pentru a putea face înscrieri la aceste două specializări. Practic, deşi au aprobare de la instituţia abilitată să evalueze şi să acrediteze noile specializări din învăţământul superior, la Suceava s-au pierdut două sesiuni de admitere din cauză că hârtia nu are semnătura ministrului.
„Pe 5 mai am primit aprobarea şi de atunci, sunt deja peste patru luni de zile, aşteptăm semnătura ministrului, Daniel Funeriu. Fără această semnătură legea nu ne lasă să facem înscrieri”, a declarat Mihai Dimian, directorul Departamentului de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul USV Suceava.
Pentru cele două specializări sunt scoase la concurs 20 de locuri fără taxă şi 39 de locuri cu taxă, locuri care deocamdată rămân fără studenţi.
„Avem cereri pentru aceste specializări. Vin zilnic cel puţin câte zece persoane care ne întreabă de ce nu primim dosarele de admitere, dar nu putem face înscrieri”, a mai spus Mihai Dimian.
USVa încheiat a doua sesiune de admitere din acest an
Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a dat startul celei de-a doua sesiuni de admitere la facultate pe 8 septembrie. Înscrierile s-au încheiat ieri şi la concurs au fost scoase locurile bugetate şi cu taxă rămase libere după sesiunea de admitere din luna iulie.
Este vorba despre 136 de locuri fără taxă, cinci locuri pentru romi şi 1.230 de locuri cu taxă. Cu o zi înainte de închiderea sesiunii de admitere, la USV Suceava erau depuse 391 de dosare, pentru locuri la cursurile de licenţă, zi. Cele mai multe dosare, şi anume 44, au fost înregistrate la Ingineria produselor alimentare din cadrul Facultăţii de Inginerie Alimentară. Căutate au fost şi specializările din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, Calculatoare şi Silvicultură. Există însă şi specializări fără căutare printre viitorii studenţi, fără nici un dosar de admitere în cea de-a doua sesiune, cum este profilul Franceză – Germană din cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării.