Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
miercuri, 14 sep 2011 - Anul XVI, nr. 217 (4815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Oferte

Afaceri vândute la mica publicitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La rubrica de mică publicitate a Monitorului de Suceava au apărut de ceva vreme, printre anunţuri de vânzări şi cumpărări de imobile, terenuri, angajări, licitaţii, matrimoniale, etc. şi anunţuri despre vânzarea unor afaceri din diferite domenii de activitate.

Oricine e interesat poate să cumpere o firmă de servicii de curăţenie, un pub în zona centrală a Sucevei, o afacere de amenajare nunţi şi evenimente festive, producţie mobilier, un atelier auto, o agenţie de turism, un mic local fast-food sau, de ce nu, o discotecă în mediul rural.

Am încercat să-i contactăm pe cei care au dat astfel de anunţuri, pentru a afla care este motivul pentru care renunţă la afacerile respective. Unii au acceptat să stea de vorbă cu reporterii Monitorului, alţii însă s-au dovedit refractari, invocând tot felul de motive.  

 

“Vând pentru că deja am investit într-o afacere în altă ţară”

Cătălin Onciu e unul dintre sucevenii care vor să-şi vândă afacerea prin intermediul anunţurilor de mică publicitate.

Are de mai mulţi ani un atelier de producţie mobilier la comandă din pal, în Suceava, şi e decis să renunţe la acest business.

Motivul, spune tânărul om de afaceri, nu ar fi criza, ci faptul că vrea să-şi încerce norocul într-o altă ţară.

“Vând pentru că deja am investit într-o afacere în altă ţară. Dacă aş fi găsit oameni competenţi să-i las să se ocupe de afacerea de aici, nu cred că vindeam, dar e şi greu să te împarţi. Cineva trebuie să ia această oportunitate ca pe propria afacere şi atunci i-ar merge. Dacă pui un angajat întotdeauna te trezeşti cu surprize”, explică Cătălin Onciu.

Mărturiseşte că s-a săturat de birocraţia din România, de legislaţia încâlcită de la noi, de gropi, de mizerie, de tot, şi vrea să-şi mute “tabăra” într-o altă ţară, având deja aleasă destinaţia următoare: Palma de Mallorca.

Cât despre afacerea cu mobilierul din pal la comandă: „Sunt în general afaceri de familie, se câştigă bine şi poţi să trăieşti decent”.

 

10.000 de euro, preţul unui fast-food chiar în buricul târgului

Dăm peste un alt anunţ: “Vând afacere la cheie, activitate de tip fast food, specific grecesc, vad bun”. Sunăm la numărul de telefon din anunţ şi aflăm că e chiar în buricul târgului, lângă Autogară.

Proprietarul ne mărturiseşte că afacerea este pe profit, însă mai multe probleme personale l-au determinat să vândă, cu tot cu aparatura de fast-food, shaorma, frigidere, congelatoare, mobilier, toate într-un spaţiu de aproximativ 30 de metri pătraţi. Preţul: aproximativ 10.000 de euro.

Cu aceeaşi sumă vrea să-şi vândă afacerea şi Bogdan Dăscălescu. Firma sa are sediul în Iţcani, se numeşte Lemn Design şi are şi un site pe internet cu acelaşi nume.

„Ideea de la care am pornit este de a aduce lemnul în grădinile şi amenajările exterioare. Acum este la modă fierul forjat, colaborăm cu firme din domeniu, este o combinaţie frumoasă şi plăcută între fier forjat şi lemn. Cei care cumpără afacerea cumpără atât cât am reuşit noi să facem noi pentru un brand local, atât şi utilajele, dar şi clienţii pe care deja îi avem şi cu care colaborăm. E o afacere mică din care o familie se poate întreţine fără probleme”, spune tânărul.

Bogdan Dăscălescu mai spune că vrea să îşi vândă afacerea întrucât doreşte să se mute din oraş, iar banii pe care îi va obţine îi va investi în alte proiecte pe care le-a început, pe parte de IT.

„Clienţi am avut, dar cei mai mulţi vor doar utilajele. Lumea în general nu prea înţelege ce înseamnă a porni o afacere de la zero şi faptul că are deja clienţi, nu înţelege faptul că fără un număr de telefon, fără un site care deja să aibă o vechime, nu se poate descurca, noi ocupându-ne şi cu partea de promovare a site-ului, totul făcând noi în regie proprie. Asta ar însemna o investiţie suplimentară de câteva mii de euro ca să ajungă la nivelul la care, zic eu, că suntem acuma”, explică administratorul Lemn Design.

 

Service auto, la doi kilometri de centrul Sucevei

Dumitru Lăzurcă vinde la pachet o vilă şi un service auto la Ipoteşti.

„Vând atelier auto şi vulcanizare, cu casă şi 12 ari teren la doi kilometri de centru”, scrie bărbatul în anunţul dat în ziar.

Preţul de pornire, aflăm la faţa locului, 150.000 de euro.

Are afacerea din 2003-2004 şi spune că a mers destul de bine. „Am avut şi câte trei angajaţi”, mărturiseşte bărbatul.

Susţine că nu prea mai găseşte oameni calificaţi să lucreze într-un service şi că îi este foarte greu să facă faţă singur. „Clienţi sunt toată ziua, timp nu prea”, ne face Dumitru Lăzurcă o scurtă prezentare a ofertei sale.

Vila şi service-ul auto sunt chiar la marginea drumului, iar imobilul are şi 12 ari de teren.

La etaj sunt două apartamente, iar proprietarul completează oferta cu un depozit cu o înălţime de 3,8 metri.

 

Îşi vinde toată marfa la un angro din Suceava

În paginile de mică publicitate dăm peste un alt anunţ: „Vând ciupercărie Champignon, Vatra Dornei, utilată complet şi teren aferent”. Punem mâna pe telefon şi formăm numărul din anunţ.

Vânzătorul, Adrian Boca, ne explică că este vorba de o seră de 25 de metri lungime, 12 lăţime, în care se poate cultiva şi iarna, fiind acoperită cu trei straturi de vată minerală.

„Are izolaţie foarte bună, cu instalaţie de frig, instalaţie de cald, cu cameră frigorifică, cu centrală pe lemne, cu apă, cu 550 de metri pătraţi de teren, cu birou, cu magazie. Eu am cultivat vreme de doi-trei ani, după care m-am mutat la Iaşi şi am început aici o afacere similară. Şi nu pot de la Iaşi să mă ocup la Vatra Dornei. Vreau să vând la Dorna ca să dezvolt afacerea de la Iaşi”, ne explică la telefon vânzătorul.

Adrian Boca susţine că producea în jur de cinci tone de ciuperci la un ciclu de două luni (o lună incubaţia, o lună recoltatul), iar marfa o vindea la un depozit angro din Suceava.

„Nu am vrut să caut clienţi mici şi mulţi. O dădeam toată la angro. Dacă te ocupi de ea, e o afacere rentabilă. Dacă o faci în ideea că o să vină clienţii să te caute să le dai ciuperci, nu prea. Trebuie să cauţi clienţi, să păstrezi legături, să ai marfă de calitate”, completează bărbatul, care susţine că a dat anunţul de câteva zile şi a primit deja mai multe telefoane de la potenţiali cumpărători. Preţul: 18:000 de euro.

 

Discotecă, pub sau agenţie de turism

Lista afacerilor scoase la vânzare prin paginile de mică publicitate ale Monitorului cuprinde şi alte oferte interesante. De exemplu, în urmă cu câteva săptămâni era scoasă la vânzare o discotecă în Vadul Moldovei, complet utilată, parter plus două etaje şi mansardă, cu un apartament de patru camere la roşu, 1800 de metri pătraţi, beci, fântână, totul la un preţ de pornire de 65.000 de euro.

Un alt sucevean scoate la vânzare un pub cu terasă, în total 120 de locuri şi „vad excelent”, susţine în anunţul respectiv vânzătorul, precizând că acceptă şi variante.

Şi afaceri în domeniul turismului se intermediază prin anunţurile de mică publicitate. De exemplu, o suceveancă îşi vinde agenţia de turism , cu dotări şi autorizaţii complete, agenţie pe care o are într-o casă închiriată din centrul Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afaceri vândute la mica publicitate.
 Vizualizări articol: 1131 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Afaceri vândute la mica publicitate5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Riscant trimis de
(14 sep 2011, 23:25:35
In Romania sa zic sincer nu m-as risca sa deschid nimic. Mai degraba in Spania sunt afaceri cate vrei incepand de la 5000Euro doar! Pentru ce m-as inbolnavi de stres in Romania cu oameni neseriosi, birocratie si spagi?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei