Preşedintele PD-L Suceava şi al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, consideră că noua Lege a Educaţiei ar trebui să fie explicată mai mult şi mai bine populaţiei.
Prezent la o dezbatere privind educaţia, iniţiată de Organizaţia de Femei a PD-L Suceava, Flutur le-a cerut membrilor acestui partid să se implice mai mult în explicarea modificărilor aduse de noul act normativ. De asemenea, Gheorghe Flutur a arătat că tema educaţiei nu trebuie politizată, iar populaţia trebuie să cunoască exact care sunt punctele bune aduse de noua lege.
Flutur: Părinţii trebuie chemaţi la decizii
Flutur a făcut referire în primul rând la descentralizarea învăţământului, subliniind că un rol foarte important îl vor avea părinţii elevilor.
„Salutăm acest lucru, dar şi faptul că decizia trebuie să fie luată de acest trio, părinte - administraţie locală - profesor, prin conducerea şcolilor. Este un lucru extraordinar. Părinţii trebuie chemaţi la decizii. Cred că trebuie să fim mai pragmatici, pentru că nu ne mai ajută nici panourile de onoare, nici gazeta de perete, ci pragmatismul”, a declarat Flutur.
El a arătat că şcolile trebuie să se concentreze pe performanţă, astfel încât şi sistemul de învăţământ va intra în competiţie. Preşedintele CJ Suceava a arătat că dacă va exista performanţă, părinţii vor fi cei care îşi vor trimite copiii spre acele unităţi de învăţământ.
„Şi poate că o şcoală neperformantă, cu unele cadre didactice care nu performează, trebuie să tremure. Părinţii vor alege şcoli bune şi vor spune: De ce să dau meditaţii dacă se poate învăţa bine în timpul orelor. Şi atunci vor fi şcoli unde se vor înghesui copiii şi vor fi şcoli care nu vor avea norma acoperită”, a spus Gheorghe Flutur.
Flutur: Legea Educaţiei poate fi explicată şi cu ajutorul Bisericii
Gheorghe Flutur a mai adăugat că noua Lege a Educaţiei poate fi explicată inclusiv cu ajutorul Bisericii, mai ales că foarte mulţi preoţi sunt şi profesori.
„Eu aş avea curajul ca inclusiv în biserică să se explice legea învăţământului. Pentru că aveţi foarte mulţi preoţi care au ore de religie. Despre Legea Educaţiei trebuie vorbit, părerea mea, pentru că e vorba de educaţia copilului. Educaţia înseamnă şi moralitate, şi unitatea familiei, şi frecventarea şcolii, dar să vorbeşti şi despre accidente şi exemple negative legate de etnobotanice. Toate astea trebuie explicate”, a arătat şeful administraţiei judeţene.
(12 sep 2011, 11:35:28
Cu corupţie fără corupţi
Cu politicieni ce n-au evoluat
Decât spre un partid de şuţi
Îmi zâmbeşti ca ...undertaker
Dom’Flutur ... îmi sapi şi groapa
Te porţi ca un braconier
Când vii (la inaugurări)cu sapa
Suceava-i un animal hăituit
Nesiguranţa e singura constanţă
Traiul nu mai poate fi trăit
Iar educaţia nu mai are importanţă