Consiliul Judeţean vrea să dezvolte activitatea de rafting în judeţul Suceava. Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a declarat că instituţia pe care o conduce se află în discuţii cu mai multe asociaţii care promovează acest sport pentru a aduce bărci pe râul Bistriţa în vederea practicării raftingului.
Flutur a spus că interesul este pentru traseul Zugreni-Crucea, unde defileul este extrem de pitoresc, iar viteza apei destul de mare. „Eu sunt convins că împreună cu cei de la <Apele Române>, din administraţiile locale de pe Valea Bistriţei şi cu cei de la Biroul de Turism al Consiliului Judeţean am putea să dezvoltăm această formă de turism. Mai mult de atât, le-am propus reprezentanţilor asociaţiilor cu care am vorbit o îmbinare între nou şi vechi, adică să aibă în vedere şi plutăritul, pentru că sunt mulţi turişti care vor să vadă şi cum circulau plutele pe Valea Bistriţei. Mai ales că cei de la Primăria Ciocăneşti doresc să deschidă o şcoală de plutărit ca să aflăm secretele plutăritului. Chiar dacă se pare că plutăritul nu va fi o meserie a viitorului, nu trebuie uitat, pentru că a fost un mod de a trăi pe Valea Bistriţei şi îi interesează foarte mult pe turişti toate aspectele legate de vechiul mod de transport pe Bistriţa cu tot pitorescul lui”, a declarat Flutur.
Şeful administraţiei judeţene speră ca acest sport extrem să atragă cât mai mulţi turişti în zonă, traseul de rafting de pe Bistriţa fiind unul dintre cele mai incitante din întreaga Europă. Trebuie spus că la Vatra Dornei sunt firme private care oferă contra cost servicii de rafting pentru cei care vor să încerce senzaţii tari.