Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a efectuat în cursul zilei de ieri o vizită de lucru la mai multe obiective de investiţii de pe raza judeţului.
Prima oprire a fost făcută în comuna Ulma, acolo unde se realizează un proiect finanţat din fonduri europene, prin măsura 322 „modernizarea satului românesc”. Proiectul presupune betonarea drumului care leagă comuna Ulma de satele Lupcina şi Măgura în lungime de 10,5 kilometri, afectat parţial de inundaţiile din 2008. Potrivit spuselor lui Gheorghe Flutur, lucrările au început anul acesta şi au ca termen de finalizare vara lui 2012. Şeful administraţiei judeţene a precizat că valoarea proiectului se ridică la peste două milioane de euro. Flutur a mai spus că pe lângă modernizarea drumului, fondurile europene vor fi folosite şi pentru realizarea de apărări de maluri pe o lungime de peste un kilometru, reabilitarea căminului cultural din localitate şi dotarea lui cu costume populare şi instrumente muzicale, precum şi construcţia unei clădiri în care va funcţiona „o şcoală de după şcoală”.
Preşedintele CJ Suceava le-a solicitat constructorilor să respecte cerinţele de calitate pentru drumul care va fi betonat, arătând că de acesta vor beneficia aproximativ 1.700 de persoane din localităţile Lupcina şi Măgura.
Investiţii de opt milioane de lei în regularizarea cursului râului Suceava
Tot în Ulma, preşedintele CJ Suceava a inspectat şi lucrările efectuate pentru regularizarea râului Suceava, în zonele în care s-au produs inundaţiile din anul 2008. El a precizat că investiţia se ridică la suma de opt milioane de lei (80 de miliarde de lei vechi) şi este realizată prin Compania Naţională „Apele Române”, fondurile fiind asigurate de Guvernul României, prin Ministerul Mediului. Flutur a arătat că fondurile sunt folosite pentru realizarea de apărări de maluri şi diguri pe cursul râului Suceava, în localităţile Ulma, Brodina şi Straja. „Avem aici o zonă care merită astfel de investiţii. Interesul nostru este să modernizăm Valea Sucevei, mai ales că vrem să deschidem şi punctul de trecere a frontierei din Ulma. De asemenea, vreau să precizez că în momentul de faţă se realizează investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii pe toată Valea Sucevei, şi mă refer aici la drumuri, reţele de apă şi canalizare sau staţii de epurare”, a declarat Gheorghe Flutur.
El a adăugat că din aceste fonduri s-au realizat apărări de maluri pe o lungime de peste opt kilometri, investiţia fiind în curs de realizare. Preşedintele CJ Suceava a mai precizat că va continua să solicite fonduri de la Ministerul Mediului pentru continuarea lucrărilor de regularizare a cursului râului Suceava. Asta în condiţiile în care, spune Flutur, cele mai mari pagube produse de inundaţiile din anul 2008 au fost provocate de râul Suceava în zona comunei Ulma.
Proiect de aproape 11 milioane de lei în comuna Straja
Tot în cursul zilei de ieri, şeful administraţiei judeţene a verificat şi lucrările realizate printr-un proiect de modernizare a satului în comuna Straja, valoarea acestuia ridicându-se la aproape 11 milioane de lei. Primarul comunei Straja, Vasile Juravle, a declarat că proiectul presupune asfaltarea a patru kilometri de drumuri comunale, construcţia unei reţele de apă şi canalizare pe o lungime de 3,7 kilometri, a unei staţii de epurare, precum şi reabilitarea căminului cultural şi construcţia unei creşe. Vasile Juravle a spus că investiţiile vor fi finalizate anul viitor.
„Sunt investiţii extrem de importante şi vreau să-i mulţumesc domnului Gheorghe Flutur pentru sprijinul acordat. De asemenea, vreau să subliniez că alte investiţii importante pentru această comună au fost apărările de maluri care s-au construit în anii 2010 – 2011. Câte apărări de maluri s-au făcut în cei doi ani nu s-a făcut în istoria comunei”, a spus primarul din Straja.
La rândul său, preşedintele CJ Suceava a subliniat că atragerea fondurilor europene reprezintă o oportunitate pentru localităţile din mediul rural, acestea putând fi folosite pentru dezvoltarea infrastructurii. Gheorghe Flutur a arătat că proiectul realizat în comuna Straja este extrem de important, în condiţiile în care deja există peste 1.000 de solicitări din partea locuitorilor pentru a se racorda la reţeaua de apă şi canalizare.
În vizita sa la aceste proiecte, alături de Flutur s-a aflat şi deputatul Gheorghe Coroamă.
( 2 sep 2011, 11:14:30
Unde tot ce ştiu infractorii e : trafic cu ţigări
Unde restul ,,românlor’’ sunt la cură de slăbit
Flutur îşi testează oranjul ,, pe ’’ alte culori
În Ţara Fluturilor prostia nu se resetează
Atârnă (doar) hidos de gâtul Sucevei
Fiecare conferinţă PDL asta demontrează
Aici e locul unde drumul nu se face .. din cauza curbei
Flutur ne-a rănit , când oprim hemoragia ?
Poate fi fertilizată gândirea publică ?
Poate cineva să ,, îndulcească ’’ sărăcia ?
Întreb ... da’ n-are cine să-mi răspundă