Grigore Leşe, prezentatorul şi animatorul Festivalului „Tarafuri şi fanfare”, care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute în Muzeul Satului Bucovinean, a apreciat în mod deosebit Fanfara din Forăşti.
În momentul în care „fanfariştii” de la Forăşti au urcat pe scenă şi au început să cânte, Grigore Leşe a îndemnat publicul să iasă la joc, întrucât „asta nu-i muzică de ascultare”.
Duminică, în cea de-a doua zi a festivalului, când pe scena în aer liber au urcat Taraful din Goicea (cu Eugen Budulică şi vioara lui încărunţită de praf de sacâz), fluieraşii şi dănţăuşii din Ţara Lăpuşului (cu Gherasim Cârtiţă, care a cântat o „horă din grumaz”, aşa cum se cântă „în şură, nu la microfoane”), dansatorii din Vinerea (cu femei îmbrăcate în „costum împărătesc” şi „tetea Sandu la fluier”) şi Taraful din Gorj (cu Cristi Ceagu „Cătăroiu”, nepotul unuia dintre cei mai mari lăutari gorjeni, la vioară şi voce) „fanfariştii” de la Forăşti au fost apreciaţi pentru muzica loc care „sună ciudat” şi „are o sonoritate stranie, pentru că au două clarinete în mi bemol”.
„Oamenii ăştia - a spus Grigore Leşe - cântă la nunţi şi la petreceri; ei nu se potrivesc aici, pe scenă. Ei vin din lumea lor; sunt extraordinari. Fac din muzica populară o simfonie. Daţi-le respectul cuvenit şi strălucirea pe care o merită!”.