A doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an a debutat ieri cu proba orală de evaluare a competenţelor lingvistice la limba şi literatura română. Ca şi la prima sesiune a bacalaureatului, cea din lunile iunie-iulie, şi de data aceasta candidaţii au fost lipsiţi de orice emoţii, iar cei mai mulţi dintre ei se aşteaptă la calificativul maxim, şi anume cel de „utilizator experimentat”.
2.447 de absolvenţi de clasa a XII-a s-au înscris la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Unii sunt la prima încercare de a lua diploma de bacalaureat, alţii însă au picat examenul în alte sesiuni şi-şi încearcă din nou şansa.
Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir“, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza“, Colegiul Tehnic „Petru Muşat“ şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, toate din municipiul Suceava, Colegiul Naţional „Mihai Băcescu“ din Fălticeni, Colegiul „Alexandru cel Bun“ Gura Humorului, Colegiul Tehnic Rădăuţi şi Grupul Şcolar „Ion Nistor“ Vicovu de Sus sunt cele opt centre de testare a candidaţilor din judeţ. Lucrările scrise vor fi corectate la Şcoala Generală Nr. 3 Suceava.
Probele scrise încep săptămâna viitoare
Bacalaureatul continuă zilele următoare cu probele de competenţe lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi cele digitale, iar de lunea viitoare debutează probele scrise. Pe 29 august are loc proba scrisă la limba română, urmată pe 31 august de proba obligatorie a profilului şi pe 2 septembrie de proba la alegere a profilului. Primele rezultate se vor afişa pe 4 septembrie şi tot atunci se vor depune şi contestaţiile. Rezultatele finale se vor afişa pe 7 septembrie.
În cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, probele scrise vor fi supravegheate şi cu camere video, în afară de profesorii din clase.