Prima ediţie a Festivalului „Bucovina Rock Castle” s-a încheiat duminică noaptea cu un concert extraordinar al trupei Urma, condusă de suceveanul Mani Gutău. De altfel, ultima zi a festivalului a atras şi cel mai numeros public, în condiţiile în care au existat două „capete de afiş”, respectiv trupele The Amsterdams şi Urma, ambele plecând de la Suceava cu Trofeul „Bucovina Rock Castle”. De remarcat faptul că în cele patru zile, cât a durat festivalul din Cetatea de Scaun a Sucevei, la concerte au fost prezenţi peste 2.000 de spectatori. Fără doar şi poate, încă de la prima ediţie, festivalul de rock din Cetatea de Scaun a Sucevei s-a dovedit a fi un succes, având toate şansele să continue şi în anii următori.
Festivalul s-a remarcat atât prin numărul şi calitatea trupelor care au concertat, cât şi prin organizare. Însă în mod sigur unul dintre atuuri este locaţia aleasă pentru scena pe care au concertat trupele, şi anume şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun a Sucevei. Locaţia este cu siguranţă cea mai potrivită pentru organizarea unor astfel de evenimente, Festivalul „Bucovina Rock Castle” fiind singurul eveniment de acest fel care se desfăşoară în incinta unui monument istoric.
În ceea ce priveşte trupele care au urcat pe scenă, în ultimele trei zile ale festivalului au concertat Alternativ Qvartet (Cluj), Mat (Iaşi), Chilli Familli (Cluj), The Edge (Gura Humorului), Demisec (Suceava), Astero (Bucureşti), Relative (Cluj), Will Do (Cluj), Rava (Iaşi), Luni La Teatru şi, nu în ultimul rând, Toy Machines (Suceava), liderul acesteia, Andrei Drăguşanul, fiind şi cel care a făcut posibilă prezenţa la Suceava a formaţiilor din cadrul festivalului. Cel mai numeros public a fost la concertele susţinute de invitaţii speciali ai festivalului, Odyssey, Kumm, Luna Amară, The Amsterdams şi Urma, toate primind Trofeul „Bucovina Rock Castle”. Liderul trupei Luna Amară, Mihnea, a remarcat faptul că în Cluj-Napoca nu există un astfel de festival dedicat în totalitate muzicii rock.
Pe de altă parte, trebuie spus că amfitrionul evenimentului, Doru Popovici, a spus că ideea unui astfel de festival în Cetatea de Scaun a Sucevei este una extraordinară. „Cei care au venit din ţară au spus că este o situaţie fără precedent ca un festival să iasă aşa de bine din prima. Este obligatoriu ca acest festival să continue şi în anii următori. Mai ales că locaţia este unică, poate chiar în lume, în interiorul unui monument istoric”, a spus Doru Popovici.
Festivalul a fost organizat de Consiliul Judeţean Suceava.
(22 aug 2011, 16:15:03