Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 aug 2011 - Anul XVI, nr. 194 (4792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ordin

Vaccinările vor fi raportate online, începând de luna viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la 1 septembrie, printr-un Ordin al Ministerului Sănătăţii, se instituie metodologia de raportare online, în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări, a imunizărilor efectuate la copii. Aşa a informat, ieri, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, care a arătat că este vorba de un sistem informatic unic la nivel naţional, operat online, prin care se doreşte o imagine clară a vaccinărilor efectuate tuturor copiilor

În baza noului Ordin, medicii din maternităţi, cabinete medicale individuale şi cabinete medicale şcolare, indiferent de forma de organizare a asistenţei medicale în cadrul sistemului public sau privat şi indiferent de casa de asigurări sociale de sănătate cu care au încheiat contract de furnizare de servicii medicale, au obligaţia de a asigura vaccinarea corectă a copiilor şi de a introduce în Registru datele privind vaccinările efectuate în cadrul Programului Naţional de Imunizări. Doctorii au obligaţia de a introduce datele privind vaccinările pentru toţi copiii născuţi începând cu data de 1 septembrie 2011.

 

Scopul: O imagine clară asupra vaccinărilor efectuate tuturor copiilor

„În contextul reformei sistemului de sănătate şi asigurării dreptului pacientului de a opta pentru alegerea furnizorului de servicii medicale, este necesar un sistem de evidenţă a vaccinărilor într-un registru unic, la nivel naţional, ca instrument de lucru pentru managementul actual al Programului Naţional de Imunizări şi în special în monitorizarea şi evaluarea acestuia”, a spus dr. Cătălina Zorescu.

Medicul a explicat că, în registrul naţional al vaccinărilor, trebuie să fie cuprinşi toţi copiii de pe teritoriul ţării, individual, situaţie ce implică efecte pozitive asupra fiecărei persoane care va beneficia de la naştere de vaccinările din Programul Naţional de Imunizări, conform vârstei.

Adjunctul DSP este de părere că realizarea scopului şi obiectivelor Programului Naţional de Imunizări are un impact pozitiv asupra nivelului de  imunizare şi de protecţie al indivizilor fiecărei comunităţi, precum şi un impact pozitiv asupra sănătăţii publice la nivel naţional şi european. Şi asta, întrucât, cu ajutorul registrului naţional, este posibilă identificarea şi înscrierea tuturor copiilor în registrul unic al vaccinărilor, asigurarea urmăririi administrării corecte şi la timp a tuturor antigenelor obligatorii la toţi copiii eligibili la vaccinare, identificarea şi recuperarea cât mai urgentă a restanţierilor şi evaluarea corectă  a acoperirii vaccinale la nivel judeţean şi naţional (oferind informaţii şi pentru copiii neînscrişi pe listele medicilor de familie). În acest context, se impune introducerea unui registru naţional electronic de vaccinări, standardizat, care să ofere o imagine clară, în timp şi spaţiu, a vaccinărilor efectuate tuturor copiilor, a adăugat adjunctul DSP Suceava.

 

Implementarea sistemului, identificată de OMS ca fiind o prioritate

Implementarea unor sisteme informatice pentru înregistrarea vaccinărilor în ţările membre ale Uniunii Europene a fost identificată ca fiind o prioritate de către experţii participanţi la Conferinţa comună a Centrului European pentru Controlul Bolilor (ECDC) şi a Biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ce a avut loc la Budapesta în perioada 03-04 martie 2011.

Potrivit evidenţelor DSP Suceava, în judeţ, anul trecut, au fost vaccinaţi împotriva tuberculozei (cu vaccinul BCG) 6.250 de copii, în timp ce serul antihepatită B a fost administrat la 6.452 de sugari. În 2010, au primit trei doze de vaccin antipoliomelitic 5.039 de copii, patru doze – 5.331 şi cinci doze – 8.275 de copii. Cu vaccinul difterotetanic per tusis au fost imunizaţi cu trei doze 5.033 de copii, cu patru doze – 5.331 şi cu cinci doze – 3.456 de copii. Vaccinul ROR a fost administrat unui număr de 6.272 de copii (prima doză la vârsta de un an). A doua doză de ROR a fost injectată unui număr de 7.822 de copii de clasa I. Tot anul trecut, au fost imunizate antitetanic 20.531 de persoane din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaccinările vor fi raportate online, începând de luna viitoare.
 Vizualizări articol: 929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vaccinările vor fi raportate online, începând de luna viitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei