Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Suceava a demarat, pe 16 august, campania de primire a cererilor de plată pentru subvenţiile pe cap de animal aferente crescătorilor de vaci din zonele defavorizate de munte, pentru acest an valoarea primei pe cap de animal fiind de 250 de euro.
În judeţul Suceava sunt 37 de localităţi incluse în categoria celor defavorizate, toţi crescătorii de vaci care îşi au domiciliul pe raza acestora putând solicita subvenţie pe cap de animal.
Lista localităţilor incluse în categoria celor defavorizate
Cele 37 de localităţi sunt următoarele: Breaza, Brodina, Broşteni, Câmpulung Moldovenesc, Capu Câmpului, Cârlibaba, Ciocăneşti, Coşna, Crucea, Dorna Candrenilor, Dorna Arini, Frasin, Frumosu, Fundu Moldovei, Gura Humorului, Iacobeni, Izvoarele Sucevei, Mălini, Mănăstirea Humorului, Moldova - Suliţa, Moldoviţa, Ostra, Panaci, Poiana Stampei, Pojorâta, Putna, Râşca, Sadova, Slatina, Straja, Stulpicani, Suceviţa, Şaru Dornei, Ulma, Vama, Vatra Dornei şi Vatra Moldoviţei.
Centrele Locale ale APIA care vor prelua cererile fermierilor sunt deschise în Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vicovu de Sus şi Vatra Dornei, fiecare beneficiar putând depune cereri la centrul cel mai apropiat. De asemenea, cererile pot fi depuse şi la Centrul Judeţean Suceava al APIA, din municipiul reşedinţă de judeţ, în clădirea Direcţiei Agricole.
Perioadă foarte scurtă pentru depunerea dosarelor
„Perioada de depunere a dosarelor este foarte scurtă, până la finele lunii august, astfel că îi rugăm pe fermieri să urgenteze pregătirea şi depunerea dosarului. În anul 2010 au depus cereri pentru această schemă de plată aproximativ 8.000 de crescători de bovine din cele 37 de localităţi incluse în zona defavorizată”, a declarat Angela Coroleuca, directorul executiv al APIA Suceava.
Condiţii pentru primirea subvenţiei
Pentru a încasa subvenţia, crescătorii trebuie să aibă între două şi 15 vaci de lapte, să aibă efectivele înscrise în Registrul Naţional al Exploataţiilor, să figureze în sistemul de administrare al cotelor de lapte şi să-şi menţină numărul de animale până la primirea banilor.
Pentru alte detalii legate de condiţii de eligibilitate şi documente justificative necesare la dosar crescătorii de vaci din cele 37 de localităţi se pot adresa centrelor APIA.
La nivel naţional, pentru aceste subvenţii este alocată suma de 22,4 milioane de euro.
(18 aug 2011, 15:51:18
SI CAT S-AU SCREMUT....
SE PUNE INTREBAREA-ACESTE SUBVENTII,NU SUNT TOT UN FEL DE CREDIT,DOAR CU BULETINUL?LE DAI BANI DAR NU LE IEI LAPTELE,DOAR CAND SI CAND.
PANA ANII TRECUTI LAPTELE ERA DE CALITAE,ACUM DEODATA NU MAI E CALITATIV.
OR FI PASCUTE,SCORLELE PE GAZON ARTIFICIAL?????
ORICUM,,,CREATURILE DE RASA'' DIN OCCIDENT,SE ADAPTEAZA GREU SAU DELOC,LA CONDITIILE DE CLIMA,DE FURAJARE DE LA NOI,CAT SI LA APUCATURILE FINE ALE UNOR ,,FERMIERI''
ASA CA,ATENTIE MARITA LA CEI CE VA MOMESC CU BANI!