Cazul poştăriţei bănuite că a înscenat o tâlhărie pentru a pune mâna pe mai bine de 15.000 de lei continuă să rămână în ceaţă la aproape trei luni de la momentul depunerii reclamaţiei de către angajata Poştei. Surse judiciare au precizat că toate indiciile duc spre o înscenare, însă cum femeia susţine în continuare cu înverşunare că a fost prădată şi nu există probe care să o învinovăţească direct, dosarul stagnează. Totuşi, poliţiştii anchetatori urmează să trimită în câteva zile dosarul la Parchet, urmând ca procurorii să stabilească dacă există probe suficiente pentru începerea urmăririi penale faţă de poştăriţă.
Tâlhărită în plină zi, la marginea E 85, fără martori
Pe 24 mai, poliţia a fost sesizată, prin numărul de urgenţă 112, că o angajată a Oficiului Poştal din Iţcani a fost tâlhărită.
Poştăriţa, Cătălina Hriţcu, în vârstă de 41 de ani, din municipiul Suceava, a relatat poliţiei cum, în timp ce se deplasa pe marginea E 85, imediat după indicatorul de ieşire din Suceava spre Rădăuţi, o maşină s-a oprit lângă ea, din interior coborând doi indivizi care au atacat-o. Femeia a povestit cum unul dintre indivizi i-ar fi pus cuţitul la gât, i-ar fi smuls geanta în care se aflau banii (15.069 de lei), i-ar fi distrus telefonul pentru a nu putea contacta pe nimeni, după care ambii s-ar fi urcat în maşină şi ar fi dispărut, plecând în direcţia Pătrăuţi. Poliţiştii au demarat imediat o anchetă, primul lucru pe care l-au făcut fiind să caute martori ai atacului, în condiţiile în care tâlhăria s-ar fi petrecut la marginea unei şosele europene intens circulate. Nimeni însă nu a văzut nimic suspect. În privinţa victimei, aceasta s-a arătat foarte confuză în declaraţii şi a susţinut că nu a reţinut nici un detaliu despre fizionomia autorilor, deşi, a precizat tot ea, aceştia nu aveau feţele acoperite. De asemenea, victima nu a putut preciza nici marca şi nici numărul de înmatriculare al maşinii atacatorilor.
A picat şi testul cu detectorul de minciuni
Pe parcursul anchetei s-au adunat şi alte indicii care duc spre varianta unei înscenări. Poliţiştii au aflat că angajata Poştei avea o serie de probleme financiare pentru ca apoi aceasta să pice şi testul cu detectorul de minciuni, la care chiar ea a fost de acord să fie supusă.
Cu aceste numeroase indicii în faţă anchetatorii de la Poliţia municipiului Suceava nu au putut totuşi trage o concluzie tranşantă, în lipsa unor probe directe ale înscenării.
Mutarea pe un alt post în cadrul Poştei, singura măsură ce a putut fi luată
De cealaltă parte, reprezentanţii Poştei nu au putut nici ei să ia o decizie, fiind obligaţi să aştepte concluziile anchetei penale. Nevinovată până la proba contrarie, Cătălinei Hriţcu nu i se pot imputa banii dispăruţi şi nici nu poate fi dată afară. După cum a precizat Nicolae Costrîş, director operaţional şi lider de sindicat al Oficiului Judeţean de Poştă Suceava, singura măsură care a putut fi luată constă în mutarea acesteia de pe vechiul post către unul de birou, în care nu mai intră în contact direct cu banii.
În privinţa prejudiciului de 15.000 de lei, conform normelor interne, acesta a fost acoperit imediat de Compania de Poştă, fără ca beneficiarii să fie afectaţi în vreun fel.
Teoretic, suma ar urma să fie recuperată după finalizarea anchetei, însă rămâne de văzut dacă va fi posibil acest lucru.