Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovareа Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi, în parteneriat cu Centrul Cultural Bucovina, Suceava şi Centrul Regional pentru Educaţie Estetică „Tineretul Bucovinei” Cernăuţi organizează, în perioada 8 – 10 septembrie, în sala de spectacole a Centrului „Tineretul Bucovinei” Cernăuţi, Festivalul – concurs Internaţional de Folclor Românesc „În grădina cu flori multe”, ediţia a VII-a. Gala laureaţilor, premierea şi recitalul oaspeţilor festivalului va avea loc sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 12.00.
La festival participă copii şi tineri cu vârsta cuprinsă între 6 şi 25 de ani, la mai multe secţiuni: solişti vocali, solişti instrumentişti, formaţii folclorice.
Înscrierile se fac prin trimiterea de către fiecare candidat a unui dosar, până pe 25 august, ora 16:00, care va conţine: copie după certificatul de naştere sau paşaport (pentru secţiunea „Formaţii folclorice”), copie după actul de identitate a instructorului; fişa de înscriere completată (pentru secţiunea „Formaţii folclorice” – CV-ul detaliat), CD-ul conţinând una sau două piese, care reprezintă propunerile de concurs (pozitiv). Cota de participare pentru concurenţi în concurs este de 150 grivne (15 euro). Acest dosar trebuie prezentat (expediat) la sediul Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovareа Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi, la adresa: 58000, ori Cernăuţi, strada 28 iunie, nr. 7 sau prin mail: centrcultperla@yahoo.com; centrcultperla@gmail.com; office@artbuc.cv.ua;
Pe 1 septembrie se vor afişa rezultatele preselecţiei
Concurenţii din Suceava se pot înscrie, pentru început, trimiţând documentele necesare şi piesele în pozitiv, urmând ca în ziua etapei finale să achite taxa de participare şi să prezinte suportul muzical care va fi pe CD cu melodiile propuse pentru a fi cântate în concurs în varianta negativ orchestral. Rezultatele preselecţiei vor fi afişate pe www.artbuc.cv.ua pe 1 septembrie.
Concurenţii se vor prezenta în concurs îmbrăcaţi în costume populare româneşti autohtone, specifice zonei de provenienţă. Calităţile interpretative şi artistice, portul şi ţinuta scenică аle participanţilor vor fi apreciate de către juriu, care va fi alcătuit din specialişti în domeniul folclorului, coregrafiei, etnografiei şi reprezentanţi ai organizatorilor şi sponsorilor. La fiecare secţiune se vor acorda premiul I, II, III, menţiune, premiul publicului, premii speciale. Informaţii suplimentare la numerele de telefon: (0372) 90-42-09 şi +38 050 906 00 99.