Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 5 aug 2011 - Anul XVI, nr. 183 (4781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Atracţie turistică

Trenul de epocă „Moldoviţa” îi va plimba pe turişti spre Cacica, Putna şi Vatra Moldoviţei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Turiştii care vizitează judeţul Suceava în această perioadă, dar şi sucevenii au o nouă atracţie turistică. Este vorba despre trenul de epocă „Moldoviţa”, tractat de cea mai veche locomotivă pe aburi din România, construită în anul 1926. Prima cursă făcută de trenul de epocă a pornit din Gara Burdujeni, acolo unde atât călătorii care aşteptau alte trenuri, cât şi cei veniţi special pentru acest eveniment au admirat locomotiva şi cele cinci vagoane de epocă, construite între anii 1885 – 1890.

Trenul „Moldoviţa” este compus dintr-un vagon poştă, un vagon salon, şi câte un vagon pentru clasele I, II şi III. Fie că vor alege luxul vagonului salon, confortul vagoanelor de clasa I şi II sau băncuţele de lemn din vagonul de clasa a III-a, călătorii vor avea cu siguranţă o experienţă de neuitat. Interioarele vagoanelor au fost refăcute şi reconstruite în totalitate după modelul celor de la sfârşit de secol XIX.

Călătoria de ieri, de probă, din Gara Burdujeni, s-a făcut către Cacica, iar traseul a fost parcurs în aproximativ o oră şi jumătate. Primii călători ai trenului de epocă „Moldoviţa” au fost preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi primarul Sucevei, Ion Lungu, alături de reprezentanţi ai Căilor Ferate Române, ai Societăţii Feroviare de Turism (instituţie care deţine acest tren) şi ai asociaţiilor de turism din judeţ.

 

Cu 30 de km/h spre Cacica, Putna şi Vatra Moldoviţei

Având în vedere atât vechimea locomotivei, cât şi a vagoanelor, trenul „Moldoviţa” va circula cu o viteză de aproximativ 30 de km/h. Şi pentru a fi siguri că nu vor fi probleme, cei de la Societatea Feroviară de Turism au adus şi o locomotivă modernă pentru a o ajuta, dacă va fi nevoie, pe „bătrâna” locomotivă de aproape 100 de ani.

Până în momentul de faţă nu au fost stabilite cu exactitate traseele pe care va circula trenul de epocă, însă potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, intenţia este ca acesta să parcurgă traseele Suceava – Putna şi Suceava – Cacica – Vatra Moldoviţei. Trenul va începe să circule pe aceste trasee începând de luni, 8 august, de la ora 9:00, şi până pe 15 august 2011. Din informaţiile pe care le avem, preţul unui bilet pe ruta Suceava – Cacica va fi de 10 lei pentru o călătorie la clasa II şi de 16 lei la clasa I (vagonul salon). Pe rutele Suceava – Cacica – Vatra Moldoviţei şi Suceava – Putna, preţul va fi de 14 lei pentru o călătorie la clasa a II-a. Gheorghe Flutur a spus că în zilele de 14 şi 15 august, trenul va circula între Cacica şi Putna. Mai mult, pe 14 august, în vagonul salon al trenului va concerta Corul Madrigal.

Preşedintele CJ Suceava a declarat că în situaţia în care vor exista solicitări pentru călătoriile cu trenul „Moldoviţa”, este posibil ca acesta să rămână în judeţ Suceava şi după data de 15 august. „Programul <Pelerin în Bucovina> ne-a făcut să gândim mai curajos. Şi am dorit să promovăm şi această formă de turism cu trenul. Însă pensiunile trebuie să iasă din amorţeală. Nu poţi să vii doar cu televizor în cameră şi să te plimbi la o mănăstire. Trebuie să faci şi altceva. Şi una dintre formele interesante de turism este cea cu trenul de epocă. De aceea am avut această iniţiativă. Interesul nostru este să punem în valoare traseele extraordinare din judeţul Suceava, spre Putna, spre Cacica, spre Vatra Moldoviţei, între Câmpulung Moldovenesc  şi Fundu Moldovei”, a declarat Flutur.

Pe traseul de la Suceava la Cacica, trenul a oprit în fiecare staţie pentru a „culege” călători, în Comăneşti, Pîrteşti şi Cacica, acesta fiind întâmpinat cu fanfară.

 

Turiştii se pot plimba cu cel mai original tren de epocă din România

Directorul Regionalei CFR Călători Moldova, Constantin Axinia, a spus că trenul „Moldoviţa” este cel mai original tren de epocă din România.

„Vagoanele trenului au fost reconstruite din vechile vagoane care erau împrăştiate prin ţară şi vreau să spun că tot ce ţine de partea de rulare este original. Nu există tehnologie modernă. Astfel, am reuşit să facem cel mai original tren de epocă din România”, a spus Constantin Axinia, care a adăugat că trenul are o capacitate de 100 de călători.

Nu în ultimul rând, preşedintele CJ Suceava a mai precizat că turismul cu trenul poate fi o formă „extrem de confortabilă de turism”, invitându-i pe turişti şi pe suceveni să parcurgă traseele stabilite pentru trenul de epocă „Moldoviţa”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trenul de epocă „Moldoviţa” îi va plimba pe turişti spre Cacica, Putna şi Vatra Moldoviţei.
 Vizualizări articol: 2184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.55/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 11 voturi
Trenul de epocă „Moldoviţa” îi va plimba pe turişti spre Cacica, Putna şi Vatra Moldoviţei4.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Va aduceti aminte? trimis de
( 5 aug 2011, 11:38:14
plimbari ,inaugurari,nimic nu se face cu"traiasca partidul..in frunte cu..."cam suna a inselatorie,sa fii platit din bani publici ,pentru o anumita prestatie si tu sa te plimbi ....sau poate ,cine stie ,astea sunt atributiile unui presedinte de consiliu judetean!!!domnilor ziaristi,ne intoxicati ca pe vremea epocii de aur....se vede ca unii TRAIESC BINE
2.   ........ trimis de
( 5 aug 2011, 11:52:21
cumde nu se vede nici un stegulet portocaliu pe el..?
3.   8/11 trimis de
( 5 aug 2011, 12:18:40
8 din 11 imagini au in prim-plan primul portocaliu al judetului.Bravo:))
4.   Doamne, iarta-i trimis de
( 5 aug 2011, 17:18:07
Ne asteapta vremuri grele, traim de azi pe maine si golanii astia n-au altceva de facut decat sa se traga cu trenul, precum copii mici. Toate astea costa, costa al dracului de mult si cineva plateste. Cine ? Noi toti platim (inclusiv chiolhanurile din asa zisele fonduri europene) pentru ca primul BOMBALAU al judetului sa-si arate prostia. Sucevenii se pot imbarca in trenul lui Flutur Cap de Bou Mort si sa-si faca o baie la Putna, acolo ii asteapta Leana Tare-n Clanta cu frunza la vedere. Pe scurt, astia sunt nebuni. BOMBALAILOR PORTOCALII.
5.   Tare trimis de
( 5 aug 2011, 20:09:09
Locomotiva e portocalie.
6.   Pe . trimis de
( 5 aug 2011, 23:27:36
Tractat pe dracu de cea mai veche locomotiva de abur din Romania, reporter esti prost sau chior? Nu vezi ca e un LDH clasa 82 la roata care tracteaza trenul, care apartine depoului Suceava Nord,modernizat de catre Remarul Cluj in 2008 ???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei