Cinci tineri democrat-liberali din Suceava au participat la sfârşitul lunii iulie la a treia întâlnire a Şcolii Naţionale de Administraţie Publică. Preşedintele Organizaţiei de Tineret (OT) a PD-L Suceava şi vicepreşedinte la nivel naţional al tinerilor democrat-liberali, Lucian Harşovschi, a spus că tema acestei întâlniri a fost „Tinerii – viitorii lideri în administraţia publică din România”.
Harşovschi a precizat că Şcoala Naţională de Administraţie Publică este un proiect al OT PD-L, realizat în colaborare cu Institutul de Studii Populare (ISP), Centrul pentru Studii Europene (CES) şi fundaţia Konrad Adenauer (KAS). La cursuri au participat 54 de cursanţi din 11 organizaţii judeţene ale OT PD-L, respectiv cele din Suceava, Iaşi, Constanţa, Tulcea, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Neamţ, Bacău şi Vaslui. Din partea OT PD-L Suceava au fost selectaţi să urmeze aceste cursuri Ioan Goraş, Andrei Flutur, Gabriel Petruc din Suceava, Marius Grijincu din Rădăuţi şi Luminiţa Corbu din Fălticeni.
„Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat-Liberal pune accent pe formarea din punct de vedere calitativ a noii generaţii de politicieni, încercând prin abordarea pe care o are să formeze în rândul tinerilor adevăraţi profesionişti, tineri care să contribuie la creşterea calitativă a clasei politice din România. Şcolile politice ale OT PD-L au scopul de a pregăti generaţia care în 2016 va face politică la nivel înalt, în cadrul unui partid reformist şi reformat”, a spus Lucian Harşovschi.
Tinerii au simulat activitatea în şedinţele de consilii locale şi judeţene
El a adăugat că pe durata celor trei zile de curs, participanţii au dobândit atât cunoştinţe teoretice cât şi practice, fiind abordate teme precum „De la politică la politici” – Mihail Neamţu (ISP); „Concurenţa şi administraţia publică” – Bogdan Chiriţoiu, Consiliul Concurenţei; „Managementul riscurilor în achiziţiile publice” – conf. Corneliu Burada (Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice - ANRMAP); „Politici publice” – conf. Marian Zulean (ISP).
De asemenea, partea practică a acestor cursuri a constat în workshop-uri referitoare la tehnici de comunicare şi simulări ale muncii în consiliile locale şi judeţene, sub coordonarea unor traineri, respectiv Laurenţiu Gîdei, Raluca Mazilu, Andreea Stoleru şi Radu Vişan, alături de aleşi locali ai PD-L din judeţul Constanţa.
„Acest modul de formare politică reprezintă al treilea modul al programului de pregătire a viitorilor aleşi locali al OT PD-L şi face parte dintr-un amplu program de pregătire a tinerilor democrat-liberali intitulat Şcoala Naţională de Administraţie Publică, alături de Şcoala Naţională de Comunicare Politică, Şcoala de Traineri, Şcoala de Comunicare Online şi Şcolile Regionale de Formare Politică. Toate aceste programe sunt realizate în colaborare cu Institutul de Studii Populare şi sunt susţinute financiar de fundaţiile germane Konrad Adenauer şi Hanns Seidel”, a mai declarat Harşovschi.
( 2 aug 2011, 11:06:17
Pe care 100% din suceveni o aşteaptă
E : AM FĂCUT ! da’ tu eşti încăpăţânat şi nu crezi
Ce dreq .. pui în halbă şi-i spui bere da’ e apă plată ?
Las- baltă !
Oriunde când se vorbeşte muuult despre un lucru
Înseamnă că ACEL LUCRU lipseşte
Te faci că faci .. totu’i un simulacru
[ pe undeva .. nu-i nici bărbăteşte ]
Tu nu greşeşti fiindcă NU FACI .. deci , cine plăteşte ?
Totu’I cocktail de vorbe , manifestări de sertar
În leagănul fluturilor raţiunea nu învinge niciodată
Vă place , băsiştilor , să vă vedeţi în ziar
Poza să vă fie admirată ( pusă pe-o ştire inventată )
Dar .. e disimulare cu garnitură de trădare , doar