luni, 1 aug 2011 - Anul XVI, nr. 179 (4777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8238 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reorganizare

Câte un singur poliţist în majoritatea comunelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În majoritatea comunelor din judeţ va rămâne un singur poliţist, odată cu intrarea în vigoare a noului concept de acţiune al Poliţiei Române în mediul rural, care prevede, în schimb, înfiinţarea secţiilor de poliţie rurală.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în judeţ vor fi 15 secţii de poliţie rurală, structuri care vor coordona activitatea mai multor poliţii/posturi de poliţie comunale, grupate în funcţie de situaţia operativă, întinderea şi configuraţia teritoriului.

De exemplu, la Mitocu Dragomirnei va funcţiona Secţia de Poliţie Nr. 8, ai căror poliţişti vor avea în grijă ordinea şi liniştea publică şi de pe raza localităţilor Adâncata, Hânţeşti, Siminicea şi Zvoriştea.

La Vama, va funcţiona Secţia de Poliţie Nr.14, ai căror poliţişti trebuie să vegheze şi la liniştea cetăţenilor din Frumosu, Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei.

 

Posturi de poliţie, cu şef de post şi ajutoare, doar în şase localităţi

Potrivit reorganizării poliţiei în mediul rural, în comunele cu o situaţie operativă complexă, vor fi înfiinţate poliţii comunale, care să se subordoneze secţiei de poliţie de care aparţine.

La noi în judeţ, poliţie comunală vom avea doar la Şcheia. În şase localităţi (Izvoarele Sucevei, Dorneşti, Ulma, Dumbrăveni, Crucea şi Cârlibaba) posturile de poliţie vor rămâne cu funcţii de şef de post şi de ajutor/ajutori şef.

Sunt două considerente pentru care s-a luat decizia păstrării posturilor de poliţie cu structura actuală în cele şase localităţi: pentru că localităţile respective fie cuprind zone izolate, care nu pot fi prinse în traseele de patrulare ale secţiei de poliţie rurală, iar intervenţia la evenimente necesită o perioadă mare de timp, fie au o situaţie operativă complexă şi necesită prezenţa permanentă a poliţiştilor pe raza acestora.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Suceava, fiecare secţie de poliţie rurală va fi condusă de un ofiţer şi va avea în structura organizatorică alţi ofiţeri coordonatori şi agenţi de poliţie.

„Acest concept nu presupune desfiinţarea posturilor de poliţie din mediul rural, întrucât în fiecare comună va activa un agent de poliţie care va desfăşura preponderent activităţi de proximitate, va prelua sesizările cetăţenilor şi va asigura relaţionarea cu comunitatea şi reprezentanţii administraţiei publice locale. Aceşti agenţi de poliţie îşi vor desfăşura activitatea în actualele locaţii ale posturilor de poliţie, realizând astfel şi contactul permanent între postul în cauză şi secţia coordonatoare”, se arată în comunicatul poliţiei.

 

„Schimbăm un sistem care dăinuie de 40 şi ceva de ani”

Comisarul-şef Ioan Crap, adjunctul şefului IPJ Suceava, a declarat că noul tip de organizare este în prezent în fază de implementare, însă va deveni funcţional din luna septembrie. Vor fi în jur de 20 de poliţişti la fiecare secţie, inclusiv criminalişti şi ofiţeri de cercetare penală.

„Schimbăm un sistem care dăinuie de 40 şi ceva de ani. Ţineţi cont că nici un stat din UE nu mai are posturi de poliţie”, a declarat comisarul-şef Crap.

Locuinţele de serviciu existente la multe dintre posturile de poliţie din judeţ vor fi transformate în birouri, iar poliţiştii care locuiau acolo vor fi nevoiţi să-şi găsească alte locuinţe în chirie.

O parte dintre secţii vor funcţiona în actualele clădiri ale posturilor de poliţie, încercându-se totodată, cu sprijinul primăriilor, identificarea de spaţii corespunzătoare în care să-şi desfăşoare activitatea structurile poliţiei rurale.

Noul stat de funcţionare va fi pus la punct în săptămânile următoare, urmând să fie stabiliţi şi ofiţerii care vor conduce cele 15 secţii.

Rămâne de văzut şi în practică dacă noul concept de organizare a Poliţiei Rurale îi va aduce mai aproape pe poliţişti de comunitate sau îi va îndepărta.

 

Unde vor fi cele 15 secţii şi ce localităţi cuprinde fiecare

IPJ Suceava a transmis şi configuraţia pe zone a celor 15 secţii de poliţie rurală din judeţ.

Zona Suceava – patru secţii de poliţie rurală, o poliţie comunală (Şcheia) şi un post independent de poliţie (Dumbrăveni)

1. Secţia de Poliţie Nr. 5, cu sediul în Botoşana: Botoşana, Comăneşti, Dărmăneşti, Pătrăuţi, Todireşti.

2. Secţia de Poliţie Nr. 9, cu sediul în Moara: Moara, Bălăceana, Ciprian Porumbescu, Ilişeşti, Stroieşti. În cadrul secţiei funcţionează şi Poliţia Comunală Şcheia.

3. Secţia de Poliţie Nr. 2, cu sediul în Bosanci: Bosanci, Ipoteşti, Fântânele, Udeşti, Vereşti. În cadrul secţiei funcţionează şi Postul de Poliţie independent Dumbrăveni.

4. Secţia de Poliţie Nr. 8, cu sediul în Mitocu Dragomirnei: Mitocu Dragomirnei, Adâncata, Hânţeşti, Siminicea, Zvoriştea.                    

 

Zona Câmpulung Moldovenesc– două secţii de poliţie rurală şi un post de poliţie independent (Izvoarele Sucevei)

1. Secţia de Poliţie Nr. 11, cu sediul în Pojorâta: Pojorâta, Sadova, Fundu Moldovei, Breaza, Moldova Suliţa. În cadrul secţiei funcţionează şi Postul de Poliţie independent Izvoarele Sucevei.

2. Secţia de Poliţie Nr. 14, cu sediul în Vama: Vama, Frumosu, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei.

 

Zona Fălticeni– trei secţii de poliţie rurală

1. Secţia de Poliţie Nr. 1 Bogdăneşti: Bogdăneşti, Baia, Boroaia, Drăguşeni, Râşca, Fântâna Mare, Vadu Moldovei.

2. Secţia de Poliţie Nr. 7, cu sediul în Mălini: Mălini, Slatina, Cornu Luncii, Horodniceni, Rădăşeni.

3. Secţia de Poliţie Nr. 12, cu sediul în Preuteşti: Preuteşti, Buneşti, Hârtop, Forăşti, Dolheşti, Vultureşti.

 

Zona Rădăuţi– două secţii de poliţie rurală şi două posturi de poliţie independente (Dorneşti şi Ulma)

1. Secţia de Poliţie Nr. 3, cu sediul în Marginea: Arbore, Burla, Horodnic de Sus, Horodnic de Jos, Iaslovăţ, Marginea, Poieni Solca, Satu Mare, Suceviţa, Volovăţ. În cadrul secţiei funcţionează şi Postul de Poliţie Dorneşti.

2. Secţia de Poliţie Nr. 4, cu sediul în Vicovu de Jos: Vicovu de Jos, Bilca, Brodina, Frătăuţii Noi, Frătăuţii Vechi, Gălăneşti, Straja, Putna, Voitinel. În cadrul secţiei funcţionează şi Postul de Poliţie Ulma.

 

Zona Vatra Dornei– o secţie de poliţie şi două posturi de poliţie independente (Crucea şi Cârlibaba)

1. Secţia de poliţie Nr. 15, cu sediul în Vatra Dornei: Ciocăneşti, Coşna, Dorna Arini, Dorna Candrenilor, Iacobeni, Panaci, Poiana Stampiei, Şaru Dornei.

 

Zona Gura Humorului– două secţii de poliţie rurală

1. Secţia de Poliţie Nr. 6, cu sediul în Gura Humorului: Ostra, Stulpicani, Mănăstirea Humorului, Cacica, Pârteştii de Jos.

2. Secţia de Poliţie Nr. 10, cu sediul în Păltinoasa: Păltinoasa, Capu Câmpului, Berchişeşti, Drăgoieşti, Valea Moldovei.

 

Zona Siret– o secţie de poliţie rurală

1. Secţia de Poliţie Nr. 13, cu sediul în Siret: Bălcăuţi, Calafindeşti, Grămeşti, Grăniceşti, Muşeniţa, Şerbăuţi, Zamostea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câte un singur poliţist în majoritatea comunelor.
 Vizualizări articol: 806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 7 voturi
Câte un singur poliţist în majoritatea comunelor3.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ok ok trimis de
( 1 aug 2011, 12:49:40
iar cu politistii de la comune care pleaca...unde pleaca? la oras? nu? cei mai fraieri acasa.. cei cu relatii la oras..se schimba schema de impartire..dar numarul ramane acelasi.. cum o dai tot asa iese
2.   Nu pleaca nimeni acasa si nici la oras trimis de
( 1 aug 2011, 14:42:04
Cei in plus vor pleca conform schemei la cules capsuni in spania , la vandut ziare in franta , pe santierele economiei nationale italiene sau in germania la agricultura . Acasa ce sa faca ? la oras ce sa faca ? fiecare la munca
3.   Robocop trimis de
( 1 aug 2011, 20:29:05
Pai,pana acum ce au facut asazisii politisti ? S-au aciuat pe langa infractori sa culeaga ceva foloase ori s-au dedat la faradelefi.Priviti ce statura atletica au "rotofeii" de la tara,fara a generaliza.La Salcea si Plopeni exista un derbedeu ce toata ziua joaca table,bea si se distreaza.Cand nu face astfel de activitati specifice "derbedeilor",iese la mica ciupeala sa adune niscaiva lei sau euro de la taximetristii ce isi fac veacul la colt in Burdujeni ilegal ,sau de la "stranierii" ce gonesc cu peste 100 km la ora.Asadar,acesti "derbedei" trebuie trimisi la plimbare dar nu pe banii cetateanului adica ai contribuabililor.
4.   Ultima ora trimis de
( 1 aug 2011, 20:41:13
Azi la C-lung pe stadion a aterizat un elicopter in culori alb-albastru.Zvonuri venite din bazar spun ca un grup de ciocoi-tovarasesti s-au retras urgentsi strategic in tufele din Lunca Moldovei si in padurile din imprejurimi,au intrerupt relatiile cu TERRA inchizandu-si telefoanele, ciulind urechile la niscaiva semnale sonore de sirena.Abia dupa vreo 4 ore dupa ce i-au gasit pe cativa iscoadele trimise de familii in cautarea lor,le-a revenit inima la loc si ei au revenit in oras.Rezulta ca sunt cititori fideli ai MONITORULUI si implicit ai comentariilor.Frica doboara functia si gradul!
5.   Afara militienii...loc politistilor trimis de
( 1 aug 2011, 21:37:40
daca ar scoate afara ciocoii bolsevici,burtosi,cu pistolul la sold ca-n vestul salbatic,mirosind a bautura ,capul descoperit facand circulatie rutiera in fata bufetului din sat.Se tot plangeau ca e munca multa,dormeau in uniforma [lucrand 24/24,pentru a incasa salarii mari].Acum ,8ore,patrulare,nu beat si mereu in timpul serviciului!
6.   Ptr PETREAO trimis de
( 1 aug 2011, 22:29:50
Serviciul circulatie e cel mai profitabil.Daca vei observa 90 la suta dintr-o subunitate face prin rotatie circulatie.
Cand se liciteaza un parchet cu lemn,se taie dublu sau chiar triplu cantitatea licitata.
Pe traseu ai multe obstacole.Am aproape toate licitatiile de dupa 2000.Crezi ca aceste corespund cu realitatea din teren? Drept pentru care semnez-UN SOIMAN DE MUNTE CARE NU DOARME!
7.   Gaitele comentatoare... trimis de
( 2 aug 2011, 11:13:30
Citesc cele scrise de voi si nu pot sa ma abțin sa nu spun: COMENTAȚI CA NIȘTE GARAGAȚE, CA BABELE PE ȘANȚ, DEZBATEȚI VOI SI PUNEȚI LA CALE SOARTA CELOR CE OR SA PLECE DIN POLIȚIE... Am asa o senzație ca multi dintre voi sunteți mari fani ai OTV si ai dezbaterilor sterile de acolo... Cautați-va de lucru, oameni buni, nu mai pierdeți timpul aiurea comentând pe aici tot felul de baliverne.... De asta nu mai pot aia din politie.... de comentariile voastre....laughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei