Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iul 2011 - Anul XVI, nr. 173 (4771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Sediu pe hârtie

Poliţia Animalelor nu a salvat nici un pui de mâţă la Suceava, dar are sediu şi „angajaţi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Poliţia Animalelor”, ONG-ul ai cărui lideri sunt acuzaţi că au „furat” titulatura  şi însemnele Poliţiei Române, că şi-au făcut maşini cu girofar întocmai ca cele ale poliţiştilor, copiind emblemele şi chiar acronimul MAI (n.r. - Ministerul Administraţiei şi Internelor) din numărul de înmatriculare, a ajuns şi la Suceava. Cel puţin, pe hârtie.

În realitate, la noi în judeţ, protectorii cu uniforme ale necuvântătoarelor nu au salvat nici un animal. În schimb, au făcut deja câteva victime.

 

Au închiriat sediu şi nu au mai plătit chiria

Pe site-ul Inspectoratului General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor – aşa cum sună titulatura oficială a organizaţiei, finanţată din fonduri europene, figurează la rubrica „Centre teritoriale” şi judeţul Suceava.

Sediul este în municipiul Suceava, pe strada Ana Ipătescu, nr. 3, etaj I, iar ca persoană de contact apare numele Carmen Ştefania Stoica, cea care are funcţia de inspector-şef interimar.

Curiozitatea ne-a împins să mergem la adresa respectivă, ajungând la un imobil din apropierea Hotelului Bucovina.

La etajul I, uşa de la intrarea în încăperea care ar fi trebuit să fie sediul „Poliţiei Animalelor” era închisă şi nici urmă de vreun însemn sau afiş care să dea de înţeles că acolo ar fi cartierul general al „poliţiştilor” de pisici, câini ori alte vieţuitoare ale căror drepturi au fost încălcate.

Întrebăm la un cabinet medical de la acelaşi etaj şi la o firmă cu sediul în aceeaşi clădire. Toţi ridică din umeri.

În cele din urmă, când eram pe picior de plecare, la o altă uşă, la un metru de presupusul sediu al „Poliţiei Animalelor”, dăm de o femeie care îşi aduce aminte că spaţiul respectiv a fost închiriat în urmă cu câteva luni, însă nu a văzut vreo persoană să vină pe acolo.

Aflăm că spaţiile respective aparţin Societăţii Cooperative Meşteşugăreşti Unirea, aşa că următoarea oprire e în biroul preşedintelui acesteia, Dumitru Babliuc. Acesta aproape că-şi pune mâinile în cap când află ce problemă ne interesează. Preşedintele de la Unirea ne povesteşte că la începutul acestui an, pe la mijlocul lui ianuarie, a închiriat spaţiul de pe Ana Ipătescu nr. 3 Federaţiei Comisariatului pentru Societatea Civilă, structură din care face parte „Poliţia Animalelor”.

Destinaţia era clară şi stipulată în contract: sediu–birou pentru Inspectoratul General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor. Chiria lunară: 570,5 lei.

Cum cei de la Unirea nu au primit în lunile care au urmat nici un leu pentru chirie, au decis rezilierea contractului, notificându-i pe mai marii „poliţiştilor” de la Bucureşti că au de achitat 2.116,37 de lei, în caz contrar urmând să se adreseze instanţei de judecată.

La prima notificare, pe faxul SCM Unirea a ajuns de la Bucureşti răspunsul celor de la „Poliţia Animalelor” – sediul central: „Vă rugăm să aveţi amabilitatea de a ne amâna cu plata până la data de 29.04.2011”. Amabilitate a fost, însă plata nu s-a mai făcut.

         

Explicaţia purtătorului de cuvânt al „Poliţiei Animalelor”

La al treilea telefon dat la sediul Inspectoratului General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor, operatoarea de serviciu reuşeşte să dea de urma unui purtător de cuvânt.

Se prezintă: Valentin Postăvaru, după care, întrebat de problema cu spaţiul închiriat şi chiria neachitată de la Suceava, ne explică ferm că nu există o asemenea situaţie şi că sigur e vorba de o neînţelegere.

„Daţi-i vă rog celui care spune că-i datorăm bani numărul meu să mă sune”, a replicat persoana de la celălalt capăt al firului.

 

„Angajat” la „Poliţia Animalelor”: „E o mare ţeapă”

În paralel cu verificările făcute pe teren, am încercat să sunăm şi la numerele de telefon mobil care figurau pe site-ul „Poliţiei Animalelor”, la Centrul teritorial Suceava, în încercarea de a da de inspectorul-şef interimar Carmen Ştefania Stoica.

La primul număr la care am sunat ne-a răspuns o voce de bărbat. „E o mare ţeapă”, a început acesta conversaţia pe tema „Poliţia Animalelor”.

Dorind să rămână anonim, bărbatul ne-a explicat că, încă de anul trecut, a aflat de înfiinţarea „Poliţiei Animalelor” şi de faptul că se fac angajări. Taxa de participare era de 1.000 de lei şi, după un concurs la sediul de la Bucureşti, a fost admis.

„La Suceava, eram vreo opt care să lucrăm la <Poliţia Animalelor>. Ne-au spus să ne găsim un sediu, pe care îl vor închiria ei, că ne vor trimite tehnică, uniforme şi ne vom apuca de treabă. A trecut mai bine de un an de atunci şi nimic. Am renunţat toţi. Nu am văzut nici un leu de la ei, dar în schimb, cu deplasările la Bucureşti, la aşa-zise şedinţe, plus tot ce a mai fost nevoie, am cheltuit vreo 2.500 de lei”, ne mărturiseşte fostul „poliţist”.         

Am reuşit să luăm legătura telefonic şi cu Carmen Ştefania Stoica. Femeia ne-a spus că a renunţat şi ea, din cauza unei probleme de sănătate, iar apoi ne-a închis telefonul în nas şi nu a mai răspuns.

 

Se pregăteşte încă un „inspector-şef de poliţie” în judeţ

Purtătorul de cuvânt are un răspuns şi în această privinţă. „O domnişoară care nu are experienţa necesară”, explică Valentin Postăvaru retragerea inspectorului-şef interimar Carmen Ştefania Stoica.

Cât despre restul sucevenilor „angajaţi” drept agenţi ori inspectori, completează Postăvaru, „vor fi repuşi în drepturi, imediat când vom avea un inspector-şef la Suceava”.

Când se va întâmpla asta? Răspunsul vine prompt: „Cât de curând. Sunt trei persoane propuse să ocupe această funcţie, după care vom începe treaba la Suceava şi sper să avem parte şi de sprijinul dumneavoastră”, precizează purtătorul de cuvânt al „Poliţiei Animalelor”.

 

Poliţia Română a dat în judecată „Poliţia Animalelor”

„Poliţia Animalelor” a fost înregistrată la OSIM pe 4 mai 2010, iar câteva luni mai târziu au fost înregistrate însemnele de pe autovehiculele de serviciu, care seamănă izbitor cu cele ale Poliţiei Române.

Angajaţii controversatului ONG sunt agenţi, inspectori sau comisari, iar liderii poliţiştilor animalelor explică că aceste nu sunt grade, ca în poliţie, ci funcţii.

Cât priveşte faptul că folosesc MAI în numerele de înmatriculare, explicaţia lor e uluitoare: vine de la luna mai, când a fost înregistrat ONG-ul.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a anunţat că a cerut judecătorilor să anuleze marca „Poliţia Animalelor”, întrucât aceasta „a fost solicitată cu rea-credinţă, este contrară ordinii şi liniştii publice şi creează confuzie”. 

„Conduita Comisariatului pentru Societatea Civilă evidenţiază faptul că înregistrarea mărcii a fost deturnată de la scopul prevăzut de lege, şi anume acela de a distinge serviciile sale de cele ale Poliţiei Române, la acela de a crea confuzie şi a da impresia că <Poliţia Animalelor> este o structură a Poliţiei Române", a mai declarat chestorul Liviu Popa.

   

Câini comunitari otrăviţi în masă. Sute de suceveni muşcaţi an de an

În ultimii ani, pe raza municipiului Suceava au fost semnalate foarte multe cazuri de câini comunitari otrăviţi. Poliţia a demarat de fiecare dată o anchetă, însă, până în prezent, nici un rezultat.

Paradoxal, în ciuda campaniilor de sterilizare a câinilor vagabonzi din ultimii ani, în continuare, străzile municipiului reşedinţă de judeţ sunt pline de astfel de exemplare.

Autorităţile sunt de părere că această situaţie este datorată şi numărul mare de câini comunitari aduşi, cu maşini clandestine, din alte zone ale judeţului sau chiar din alte judeţe.

Totuşi, până în prezent, nu am auzit despre astfel de transporturi interceptate în trafic de poliţie.

Anual, sute de suceveni ajung la spital muşcaţi de câinii comunitari.
Anul trecut, primarul Ion Lungu declara că „80% dintre suceveni ar fi de acord cu eutanasierea câinilor vagabonzi”.

  

Cai maltrataţi în stradă

Au apărut de asemenea şi cazuri de cai maltrataţi în stradă, bătuţi chiar de stăpânii lor cu o cruzime de neînţeles.

Un exemplu este cazul de la sfârşitul lunii august a anului trecut, atunci când, la marginea drumului spre Mănăstirea Dragomirna, un cal subnutrit şi plin de lovituri a fost lăsat să moară în stradă de către stăpânul său.

După aproape trei ore, în care am sesizat autorităţile locale, poliţia, reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare, finalul a fost unul tragicomic.

În miez de noapte, calul a fost aruncat într-o căruţă şi luat acasă, mai mult obligat de autorităţile care nu aveau unde să-l ducă, chiar de către cel care l-a aruncat în stradă, după ce şi-a vărsat furia pe animalul care nu mai putea trage la căruţă.

Vinovatul a scăpat doar cu avertisment.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia Animalelor nu a salvat nici un pui de mâţă la Suceava, dar are sediu şi „angajaţi”.
 Vizualizări articol: 3603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
Poliţia Animalelor nu a salvat nici un pui de mâţă la Suceava, dar are sediu şi „angajaţi”3.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dumitru Babliuc aproape că-şi pune mâinile in cap trimis de
(26 iul 2011, 00:24:17
E prea tare fazaaaaa !!!rolling on the floor=))=)) Daca-l scuturati un pic mai tare ramane si fara maini, si fara cap, si fara "tronul" de presedinte pe viata...
2.   Chiar...? trimis de
(11 aug 2011, 13:08:16
Mai draga Monitor,cine ti-a dat voie sa scrii un asa articol iesit din tiparul cuminteniei de a nu deranja pe cei cu ...fonctii? Cred ca v-ati asigurat ca nu prea stie Consiliul Judetean de povestea asta (altfel o puneau pe Mona Sandulescu si nu se mai auzea nimic)ori alti smecheri au lucrat pe cont propriu din prostie...?Ar mai fi o posibilitate: s-o fi ingalbenit prea tare vreun portocaliu(adica are...HEPETITA PDL)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei