Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 22 iul 2011 - Anul XVI, nr. 171 (4769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Proiect

Flutur i-a întâmpinat în Pasul Tihuţa pe pelerinii veniţi de la Viena

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cei şapte ciclişti care au plecat vinerea trecută din Viena spre Suceava în cadrul programului „Pelerin în Bucovina” au ajuns ieri la amiază în Pasul Tihuţa, de la graniţa dintre judeţele Suceava şi Bistriţa-Năsăud. Înainte de a intra în judeţul Suceava, grupului de ciclişti li s-a alăturat şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, cel care a preluat şi steagul României sfinţit la startul din Viena al pelerinajului.

La graniţa judeţului Suceava, cicliştii care au venit de la Viena au fost întâmpinaţi de câţiva zeci de biciclişti din Vatra Dornei, care ulterior i-au însoţit până la Gura Humorului. De asemenea, grupul celor şapte ciclişti a fost întâmpinat şi de o fanfară, precum şi de primarul Sucevei, Ion Lungu, deputatul Dumitru Pardău şi de şeful Direcţiei Sanitar Veterinare, Petrea Dulgheru.

Din grupul bicicliştilor care au parcurs traseul Viena – Suceava a făcut parte şi Neculai Barbă, consilierul personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava. În timpul scurtei opriri pe care a făcut-o în Pasul Tihuţa, Neculai Barbă a precizat că întreaga călătorie s-a desfăşurat fără incidente, el afirmând că a parcurs traseul atât cu bicicleta, cât şi cu maşina. Mai mult, el a afirmat că există deja solicitări din partea turiştilor din Viena să vină în Bucovina pentru a face turul pe bicicletă al mănăstirilor.

„Avem şi primele reacţii. Nici bine nu am ajuns acasă şi am fost contactaţi din Viena pentru două grupuri de turişti care vor veni în august să facă cu bicicleta turul mănăstirilor”.

Întrebat ce i-a plăcut mai mult în călătoria din Viena spre judeţul Suceava, Neculai Barbă a declarat că „cel mai mult mi-a plăcut acest moment, când am văzut judeţul Suceava şi atâtea persoane care au venit să ne întâmpine. Mesajul pe care vrem să-l transmitem este că în Bucovina este foarte frumos. Celor care credeau că se ajunge oarecum greu în Bucovina le putem spune că un grup de oameni a venit cu bicicletele din Viena şi până aici. Şi le putem spune că Bucovina este foarte aproape pentru orice punct din Europa şi se merită să vină aici”.

 

Flutur: Traseul de la Viena la Suceava poate fi numit „Drumul lui Ştefan”

Prezent alături de cicliştii care au venit de la Viena, şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a precizat că în baza informaţiilor culese în urma parcurgerii traseului din capitala Austriei şi până în judeţul Suceava urmează să fie omologată o rută culturală europeană spre mănăstirile UNESCO din Nordul Moldovei.

„Le mulţumesc colegilor mei, domnului Barbă, care a avut o misiune foarte grea, pentru că a trebuit să facă şi fişa de proiect în fiecare localitate prin care a trecut. Asta deoarece vrem să omologăm acest drum. Din toamnă va fi o rută culturală europeană spre mănăstirile UNESCO din Nordul Moldovei. Din acest motiv pot să spun că programul Pelerin în Bucovina este unul bine gândit, care are şi alte proiecte care vor fi promovate în continuare”, a spus Flutur.

El a explicat că cei şapte ciclişti care au plecat pe 15 iulie a.c. din Viena au trecut prin 115 localităţi, pe traseul Viena – Bratislava – Budapesta – Oradea – Cluj – Pasul Tihuţa.

Gheorghe Flutur a spus că proiectul iniţiat de Consiliul Judeţean, „Pelerin în Bucovina”, are ca scop principal promovarea pelerinajului ca formă de turism.

„Am ales să dăm startul programului în 15 iulie, în Viena, din Piaţa Stephansdom, în prezenţa reprezentanţilor bisericilor ortodoxe şi catolice. Avem aici temerarii, cei care au venit 993 de kilometri până în graniţa cu judeţul Suceava, şi vreau să le mulţumesc pe această cale. Vreau să le mulţumesc şi tinerilor care îi aşteaptă aici, pentru că acesta este un mesaj de încurajare a oamenilor pentru a practica această formă de turism. Şi vreau să spun că în acest traseu am avut trei repere. Stephansdom din Viena, apoi Biserica Sf. Ştefan din Budapesta şi ca punct final biserica unde este înmormântat Ştefan cel Mare. Şi cred că acest drum poate fi numit <Drumul lui Ştefan>”, a declarat Flutur.

 

George Voroniuc, singurul care a parcurs pe bicicletă tot traseul Viena-Suceava

Gheorghe Flutur a ţinut să remarce efortul făcut de unul dintre cei şapte ciclişti care au plecat de la Viena, George Voroniuc, acesta fiind singurul care a parcurs întregul traseu pe bicicletă, respectiv 993 de kilometri. George Voroniuc este un sucevean de 38 de ani, originar din Dărmăneşti, care la sosirea în judeţul Suceava a spus că a dorit să participe la acest proiect din pasiunea pe care o are pentru ciclism. Din punctul său de vedere, traseul de la Viena până în judeţul Suceava nu a fost unul dificil. El a mai spus că practică ciclismul de 18 ani, timp în care a vizitat cu ajutorul bicicletei toată Europa, ajungând chiar şi în Africa.

„Nu a fost greu. Am făcut o medie de 180 de kilometri pe zi. Cred că turiştii din Europa pot veni cu bicicleta până în Bucovina. În ceea ce priveşte România, drumul până la Cluj e aşa şi aşa. Din Cluj şi până în judeţul Suceava drumul este foarte bun pentru cei care vor să vină cu bicicleta”, a spus George Voroniuc. El a adăugat că în luna august, un grup de 50 de prieteni din Italia va veni cu bicicletele până în judeţul Suceava.

 

Bicicliştii vor ajunge astăzi la Putna

Bicicliştii implicaţi în proiectul „Pelerin în Bucovina” au plecat din Pasul Tihuţa către Suceava, oprindu-se în majoritatea localităţilor de pe traseu pentru popularizarea proiectului.

Echipat corespunzător, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a parcurs pe bicicletă traseul până la Vatra Dornei, oraş din care restul pelerinilor s-au îndreptat către Suceava, respectiv Cetatea de Scaun a lui Ştefan cel Mare. De la cetate, grupul de ciclişti a ajuns la Mănăstirea Hagigadar.

În cursul zilei de astăzi, cicliştii vor merge către Basilica Minor romano-catolică din Cacica, după care se vor deplasa către mănăstirea Putna. Potrivit spuselor lui Neculai Barbă, la Mănăstirea Putna va fi depus steagul României sfinţit la startul din Viena, precum şi un logo al proiectului „Pelerin în Bucovina”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur i-a întâmpinat în Pasul Tihuţa pe pelerinii veniţi de la Viena.
 Vizualizări articol: 1000 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Flutur i-a întâmpinat în Pasul Tihuţa pe pelerinii veniţi de la Viena3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ha ha trimis de
(22 iul 2011, 11:53:07
Ce moaca de stors are pacaliciul ala de la Niculai Barbalaughing) Iar pinguinul de Lungu ca intotdeauna este in plus. Nu stiu ce cauta primarul urbei de mana cu Flutur parca ar fi Elton John si nevasta luilaughing)) Lungu ar trebui sa fie aici in noroiul si gropile Sucevei pentru ca este primar de municipiu nu primar de judet. Sa-l lase pe flutur cu proiectele sale si sa revina cu labele pe pamant.
1.1  RE: Ha ha trimis de
(22 iul 2011, 14:23:30
Ca o haita de salbaticiuni, nebunul in fata si aplaudacii dupa el. Ceausescu, mic copil pe langa acesti golani cu apucaturi fasciste.
2.   Asta e ! trimis de
(22 iul 2011, 12:42:21
golanii astia portocalii in loc sa se ocupe de treburile pentru care sunt plati se ocupa de tot felul de tampenii de campanie electorala .
3.   Mai sunt locuri la Socola? trimis de
(22 iul 2011, 14:18:07
Oameni buni, acestia ar trebui internati de urgenta la spitalul de nebuni. Atat de multe necazuri ne apasa si maimutoii pedelei se invata sa mearga pe bicicleta pe banii nostri, pardon, pe bani europeni. Flutur si cu gasca lui de trepadusi au apa calda ca sa-si faca un dus dupa atata munca si intensa transpiratie? Sunteti de rasul curcilor, bombalailor.
4.   :)) trimis de
(22 iul 2011, 14:22:28
Dar ce ghiozdane au toti...laughing)
Si cand ii mai vad si cu bicicleta... tare
5.   INTREBARE pt Barba trimis de
(22 iul 2011, 14:29:44
Bai tarane, nu trebuia vara asta sa iti iei BOCceluta in spinare si s-o tai pe jos pana la Viena? Parca asa te-ai angajat in pupincurismul ce te caracterizeaza deplin.
6.   Pelerin e una, ciclist autohton e cu totul alta! trimis de
(22 iul 2011, 14:32:30
Daca convingeai niste austrieci sa vina pe bicicleta pana in Bucovina , aia era programul " Pelerin in Bucovina''. Dar tu fluture, i-ai dus pe oportunistii astia cu orice alt mijloc de transport in Viena, te-ai Kaka pe tine pe la niste biserici romanesti si le-ai dat drumul ca la niste porumbei calatori pe bicicleta sa gaseasca drumul inapoi acasa... Ei aici nu sunt pelerini... Dar daca tu asa crezi...Poate crezi ca vorba asta vine de la pelerinele portocalii pe care le-ati impartit la precedentele alegeri in toata Bucovina... Alea da, erau pelerine in bucovina...
7.   Da` de ce toti verde? trimis de
(22 iul 2011, 20:37:12
Bravo Domnule Primar, adevarul e ca nu stiam cum se scrie pelerin in engleza. Mai am o rugaminte. Sa-mi spuneti cum scap si eu de burticica si daca are toacla vreo influenta.
8.   Da, băi! trimis de
(22 iul 2011, 21:04:43
Acum văd și eu că scrie pe tricou Pilger!
Eu crezusem că scrie Burger iar băieții vin cu țoaclele de la băută cu bere, ca să nu vină cu tancurile din dotare și să le ia potera carnetili!
De asta n-am cetit toată ziua articolul ca să nu mi se facă sete.
Dar acum sigur îl citesc să deslușesc cum e cu pelerina aia made in bocovina. o fi un fel de umbrelă de protecție dintr-aia antiatomică la fel ca umbrela de protecție a scutului antirachetă?
ian să vedem ce zâce articolu'!
9.   Drumu` lu` stefan?????????? trimis de
(22 iul 2011, 22:21:37
da da....i-au asteptat pe tihuta....sa nu cumva sa incurce drumul, si la intersectie in iacobeni, s-o ia spre mm....ca pina la cirlibaba isi rupeau nu numai bicicletele ci si gatu`! drumu ala a cui e....nu e a lu stefan, nu? naspa! puteti sa faceti cale batuta cu aur pina la manastiri.....ca la anu....nu mai tine! if u know what i mean.....oricum, tine la fraieri faza...asta e clar! la anu o sa faceti cunostinta cu maciuca lui stefan...ejecttttttttt!
10.   Haraso trimis de
(25 iul 2011, 18:55:55
initiativa laudabila.Poate ne spun pelerinii care este diferenta rutiera dintre municipiul Bistrita si Suceava.Domnul somnorici Lungu trebuia sa ii astepte in Bistrita ca sa vada cum se conduce si gaspodareste un muicipiu.Este laudabila intitiva c a turistii austrieci sa faca turul manastirilor din judetul suceava.Daca au curaj si vin si la Sfinta manastire Slatina sa-si ia ateveu sau un tractor 4x4.Le garantam ca Domnitorul Alexandru Lapusneanu inca se odihneste.N u s-a sculat inca sa popeasca pe cei care merita.Sa auzim de bine !!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei