Conducerea Spitalului Suceava ar putea renunţa la proiectul de externalizare a bucătăriei, ajungând la concluzia că încheierea unui contract de prestări servicii cu o societate privată nu este chiar atât de avantajoasă din punct de vedere economic.
Directorul Vasile Rîmbu a declarat ieri că mâncarea bolnavilor internaţi ar putea să nu mai fie pregătită în viitor de o firmă particulară, aşa cum se intenţiona, întrucât costurile ar fi prea mari şi nu se rentează.
„Nu am renunţat definitiv la ideea de a externaliza blocul alimentar, dar o reanalizăm. Cred că este mai ieftin dacă, în continuare, am prepara tot noi mâncarea. Pe de altă parte, există riscul ca bolnavii să rămână fără hrană, în cazul în care odată ne-am afla în imposibilitatea de a achita serviciile firmei, iar aceasta nu ar mai dori să ne aştepte cu plata şi ar sista activitatea blocului alimentar”, a explicat Vasile Rîmbu, care este de părere că mâncarea pacienţilor este şi la ora actuală bună.
Bucătăria spitalului, reabilitată în 2008
Recent, directorul Spitalului Suceava a anunţat că intenţionează să externalizeze bucătăria, chiar anul acesta, din raţiuni ce ţin mai mult de calitate şi imagine decât de partea financiară. Blocul alimentar al unităţii a fost complet renovat şi dotat în 2008, cu excepţia unor spaţii, cum ar fi cele de depozitare şi păstrare a alimentelor.
Reabilitarea încăperilor care n-au fost supuse atunci modernizării ar constitui una dintre condiţiile impuse firmei ce va câştiga licitaţia, dacă administraţia spitalului decide totuşi să experimenteze externalizarea. Societatea desemnată să se ocupe de hrana bolnavilor ar trebui să preia şi personalul angajat la bucătărie.
Potrivit directorului Vasile Rîmbu, în acest an, nici un bolnav internat nu s-a plâns oficial de calitatea hranei din spital.
(21 iul 2011, 16:00:13