Unui director al unui centru medical privat din Câmpulung Moldovenesc i-a fost ridicată marţi maşina chiar din faţa firmei, în ciuda protestelor sale vehemente, fără ca un poliţist rutier să constate oficial, aşa cum prevede OUG 195/2002, o abatere de la normele legale. Ing. Sorin Mandanac a fost lăsat cu această ocazie fără bunuri de strictă necesitate aflate în acel moment în maşină, printre care telefonul mobil, dar şi proteza dentară. Pentru a-şi putea recupera bunurile, directorul a fost silit să achite 430 de lei. Nici măcar insistenţele unui poliţist local, care şi-a dat seama de gafă, nu i-au împiedicat pe vânătorii de maşini să îi umfle omului autovehiculul şi să plece în trombă.
Directorul Mandanac este revoltat şi de faptul că oamenii firmei de la ridicări de maşini i-au cerut şi copiat documentele maşinii şi documente personale, fără să ştie la ce le vor folosi. El s-a adresat inclusiv conducerii primăriei, dar spune că, deşi edilii locali au fost amabili, în final a trebui să se supună capriciilor firmei cu care primăria a contractat ridicarea maşinilor.
„Pe stradă sunt gropi uriaşe şi erau lucrări în trafic. Am lăsat maşina jumătate pe trotuar, ca să nu-i oblig pe alţi participanţi la trafic să îşi rupă maşinile pe drum, ca să nu încurc. Nu există acolo nici un indicator referitor la interdicţii de oprire, e o stradă laterală. Nu am blocat trotuarul, nu a constatat poliţistul local nimic pe o hârtie oficială. Am auzit din birou alarma maşinii şi am văzut cum o ridicau. Este o maşină cu crucea roşie pe parbriz, era clar şi pentru ei că este folosită în interes medical, dar nu a contat. Am strigat la ei, a insistat şi poliţistul să o lase, dar oamenii firmei au fost de o indolenţă fantastică. Au umflat maşina cu tot ce era în ea şi au plecat. Mă revoltă nu atât faptul că am plătit eu pentru aşa ceva, ci mai ales că sunt puşi în situaţia asta şi oameni necăjiţi, pentru care suma asta este imensă. Practicile astea nu pot continua aşa, oamenii ăştia nu pot fi umiliţi şi făcuţi să sufere de dragul unui aranjament comercial al unei firme”, ne-a mai spus directorul Mandanac, care a anunţat că va chema în judecată firma şi primăria, deopotrivă.
Potrivit art. 64 din OUG 195/2002 ( Codul Rutier), poliţistul rutier este cel care dispune ridicarea autovehiculelor care sunt oprite neregulamentar şi obstrucţionează circulaţia. Poliţia rutieră câmpulungeană nu a fost însă implicată în acest caz şi nici nu participă la asemenea operaţiuni, decât în situaţiile în care un poliţist constată iniţial o asemenea abatere şi consideră necesară intervenţia firmei de ridicări. În localitate există peste 100 de persoane care s-au plâns Consiliului Local, prin reprezentant, şi au anunţat că vor acţiona firma şi primăria în instanţă, dar până acum primăria a fost anunţată doar de existenţa a două procese de acest gen.
(14 iul 2011, 15:13:15