Aglomeraţie mare la noul ambulatoriu de specialitate integrat al Spitalului Suceava, unde listele de aşteptare pentru pacienţi sunt lungi şi se întind într-un caz chiar şi pe aproape două luni.
Deschis la 1 aprilie, ambulatoriul de specialitate integrat s-a dovedit o investiţie extrem de profitabilă pentru unitatea sanitară, având în vedere că bolnavii cu trimitere de la medicul de familie fac coadă la consultaţii.
Cea mai mare afluenţă de pacienţi se înregistrează la ambulatoriul secţiei de Cardiologie, unde programările au ajuns până spre finele lunii august.
„Cele şapte ore de consultaţii zilnice sunt asigurate, prin rotaţie, de şapte specialişti. Ei nu pot vedea mai mulţi bolnavi, deoarece Casa de Asigurări de Sănătate nu validează pentru decontarea serviciilor decât patru consultaţii pe oră, care însemnă 28 pe zi şi 140 pe săptămână”, a explicat directorul medical al Spitalului Suceava, dr. Doina Ganea Motan, motivul pentru care listele de aşteptare sunt atât de lungi, în ciuda numărul mare de specialişti.
Directorul medical a precizat că şi alte specialităţi sunt foarte aglomerate, cum ar fi Reumatologie, Ortopedie sau Urologie.
„La unele secţii nu avem suficienţi medici, iar uneori doctorii stau şi peste program, ca să consulte cât mai mulţi bolnavi”, a mai spus dr. Doina Ganea Motan.
Ambulatoriul, deschis de luni până vineri, între orele 08.00 şi 15.00
Ambulatoriul de specialitate integrat de la nivelul Spitalului Suceava tratează pacienţii cronici, bolnavii care reprezintă urgenţe uşoare sau au nevoie de o consultaţie. Ambulatoriul este deschis de luni până vineri, între orele 08.00 şi 15.00, iar accesul bolnavilor este permis pe la fosta Urgenţă Chirurgie, situată în partea laterală a spitalului, unde a fost amenajat şi biroul de recepţie.
Ambulatoriul cuprinde 20 de specialităţi diferite, respectiv medicină internă, hematologie, cardiologie, endocrinologie, obstetrică-ginecologie, reumatologie, neurologie, nefrologie, balneofizioterapie, gastroenterologie, ortopedie şi traumatologie, urologie, ORL, chirurgie generală, chirurgie şi ortopedie infantilă, chirurgie vasculară, chirurgie plastică, pediatrie, oftalmologie şi neurochirurgie.
Ambulatoriul de specialitate integrat reprezintă o investiţie de peste un milion de euro, dintre care aproape jumătate s-au cheltuit pentru amenajarea spaţiului (o suprafaţă mai mare de o mie de metri pătraţi), restul sumei fiind folosită pentru achiziţionarea de echipamente medicale şi mobilier. Majoritatea banilor provin din fonduri europene şi sunt nerambursabili, dar o contribuţie financiară a avut-o şi Consiliul Judeţean Suceava.
(14 iul 2011, 08:47:26
Mai bine scoateti "dinozaurii" din posturile cheie din spital si poate vor mai veni medici pentru toate specializarile ....
Deocamdata spitalul asta functioneaza ca unul de ...categoria a 3-a....Si va mai ramane asa atat timp cat nu vor veni alti oameni la conducerea lui....Oameni nu "dinozauri"....