Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
miercuri, 13 iul 2011 - Anul XVI, nr. 163 (4761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Repartizare

Admişi la liceu cu medii de 3 şi 4

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a făcut ieri repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a la liceu, 8.121 de elevi din judeţul Suceava fiind admişi în clasa a IX-a. Unii dintre absolvenţii suceveni se pot numi de ieri liceeni chiar dacă mediile lor de admitere sunt 3 sau 4.

Peste 100 de absolvenţi de şcoală generală din judeţul Suceava au reuşit „performanţa” să intre la liceu cu medii sub 5.

 

110 elevi cu medii sub 5 au intrat la liceu

3,84 este ultima medie cu care s-a intrat anul acesta la liceu. „Posesorul” ei este un elev din Horodniceni, acesta fiind admis la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” din Suceava.

Cu medii mai mici de cinci s-a intrat la mai multe licee din judeţul Suceava, în cele mai multe situaţii fiind vorba de licee industriale şi foste grupuri şcolare, acolo unde clasele de SAM s-au desfiinţat şi au devenit clase cu profil liceal.

Un elev a intrat cu media 3,95 la Colegiul „Andronic Motrescu” din Rădăuţi, în timp ce la Liceul cu Program Sportiv, la secţia filologie, un candidat intrat cu media 4,96. Un alt absolvent de gimnaziu a intrat la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul”, la profilul tehnic, cu media 4,91, iar lista poate continua, fiindcă în această situaţie sunt 110 elevi din judeţ, toţi cu medie de admitere sub nota 5.

„Bătălia” cea mai mare la admitere s-a dat, aşa cum se întâmplă în ultimii ani, între liceele cu ştaif din judeţ, unde mediile de intrare la anumite specializări se apropie de 10.

 

9,77, media ultimului admis

Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava deţine şi anul acesta supremaţia în ceea ce priveşte cea mai mare medie a ultimului admis. La repartizarea din acest an, ultima medie cu care s-a intrat la „Petru Rareş”, la specializarea Matematică-Informatică bilingv engleză, a fost 9,77. De altfel, Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava este singurul liceu din judeţ care figurează de două ori în clasamentul naţional privind primele 50 de specializări din ţară. Clasamentul a fost întocmit analizându-se cele mai mari ultime medii de admitere pentru anumite specializări, iar Colegiul Naţional „Petru Rareş” este pe locul 12 cu specializarea Matematică –Informatică bilingv engleză şi pe locul 47 cu specializarea Matematică-Informatică bilingv germană.

Şi într-un clasament judeţean privind specializările ordonate după ultima medie de admitere, Colegiul Naţional „Petru Rareş” este în top, cu specializările Matematică – Informatică bilingv engleză, 9,77 ultima medie de admitere, Ştiinţe ale naturii, 9,60, ultima medie de admitere şi Matematică –Informatică bilingv germană, unde ultima medie cu care s-a intrat este 9,52.

După aceste specializări ale Colegiului „Petru Rareş”, poziţia următoare în clasament este ocupată de Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, profilul Matematică- Informatică bilingv engleză, unde ultimul absolvent admis are media 9,52. Clasamentul continuă cu specializări ale celor două colegii menţionate şi abia de pe poziţia a 12-a apar şi alte unităţi de învăţământ din judeţ.

 

Rămas fără loc la liceu, deşi are media 8,15

8.262 de absolvenţi de şcoală generală din judeţul Suceava s-au înscris la repartizarea computerizată, iar 8.121 dintre ei au fost admişi la liceu. 141 de elevi au rămas nerepartizaţi fie fiindcă nu au completat fişele de înscriere cu mai multe opţiuni, iar media pe care o aveau nu era suficient de mare pentru a intra la profilul pentru care au optat, fie fiindcă nu s-au înscris deloc la această etapă a repartizării. Cea mai mare medie cu care nu s-a putut face repartizarea unui candidat din Suceava a fost 8,15, şi aceasta fiindcă elevul a optat pentru prea puţine specializări şi nu s-a încadrat ca medie.

Liceele din Suceava au pus la dispoziţie 9.240 de locuri în clasa a IX-a, iar după prima etapă a repartizării computerizate, 1.119 locuri au rămas vacante, majoritatea în liceele tehnice şi industriale. Acestea vor intra la cea de-a doua etapă a repartizării elevilor la liceu.  

Printre liceenii din acest an mai trebuie amintiţi şi cei 524 de candidaţi care au fost admişi pe locurile scoase la concurs la liceele vocaţionale. Cea mai mare concurenţă s-a înregistrat la clasele de bilingv şi la profilul pedagogic.

În liceele din Suceava au fost repartizaţi şi 88 de candidaţi din alte judeţe, aceştia având medii de la 9,60 la 4,87.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Admişi la liceu cu medii de 3 şi 4.
 Vizualizări articol: 1142 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Admişi la liceu cu medii de 3 şi 44.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rectificare trimis de
(13 iul 2011, 12:15:03
Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava este singurul liceu din judeţ care figurează de trei ori, nu doar de două ori, în clasamentul naţional privind primele 50 de specializări din ţară. Clasamentul a fost întocmit analizându-se cele mai mari ultime medii de admitere pentru anumite specializări. Astfel, Colegiul Naţional „Petru Rareş” este pe locul 12 cu specializarea Matematică –Informatică bilingv engleză, pe locul 34 cu specializarea Științe ale naturii şi pe locul 47 cu specializarea Matematică-Informatică bilingv germană.
2.   Repartizarea preliminară a admișilor la liceu trimis de
(13 iul 2011, 13:25:36
cei cu 10 și 9 vor fi viitorii functionari de pe la Bruxelles, Banca mondială, FMI;
cei cu 8 si 7 vor ocupa, prin competență, posturile din multinaționale rezervate specialiștilor certificați;
cei cu 6 și 5 vor absolvi o facultate românească și, probabil vor contribui la PIB-ul tărilor occidentale:
IAR CEI CU 4 ȘI 3 VOR LUA LOCUL DERBEDEILOR CARE, ACTUALMENTE, SUNT ÎN FUNCȚII DE CONDUCERE ȘI DECIZIE ÎN TOATE STRUCTURILE DIN EMIRATUL FANARIOT ROMÂNICA!
3.   Pt.kevin71 trimis de
(13 iul 2011, 13:55:50
tu ce meserie ai bai asta de le stii tu pe toate sau esti neam cu carmen hara....numai fraieri va da-ti cu parerea eu nu comentez prea des articolele dar le citesc in parte toate comentariile si unde ma deranjeaza tare mai comentez .tusadd-le-,d-na kevin)ce meserie ai ca sa vedem si noi cu cn discutam caci suntem asa mai dusi cu vaca................. daca intelegi ce spun????????????????? caci vad ca esti integent(-a)
3.1  RE: Pt.kevin71 trimis de
(13 iul 2011, 14:45:32
Putzoieș fătat ast-noapte, nu te tura la băieții mari care stiu să facă pipi cu putza!
Ți-aș răspunde mai multe, în nota-mi caracteristică (!!!!!!!) dar acel „vă da-ți!” sau „cn” îmi repugnă!
Știi ce e acela infanticid?
4.   Vai de capu` nostru! trimis de
(13 iul 2011, 13:59:15
Asa e, trebuia frumos ca fiecare liceu sa dea treapta intai si sub 5, pa. Binenteles fiecare liceu sa-si fi facut subiectele dupa faima lui si profil, iar absolventul de 8 clase sa aleaga. Acum totul e la gramada la fel ca tara. O gramada pe care nu o poti defini. Politicienii ar trebui sa gandeasca cum si ce domenii sa deschida acestor copiii, generatii ratate si nu din vina lor.
5.   Viitorul de aur al tarii.. trimis de
(13 iul 2011, 14:25:05
Ca sa ajung sculer-matriter am facut profesionala . Apoi cu ajutorul iubitului partid am facut liceul la seral si apoi facultatea la Spiru. Acuma-s director intr-un loc caldut si ma mir ca elevii de nota 3 si 4 fac liceul . Cum lasa domle toti incompetentii sa faca liceul ?
Nu mai e nevoie de sculeri-matriteri ?
5.1  RE: Viitorul de aur al tarii.. trimis de
(13 iul 2011, 14:49:01
Știu și eu o maimuță furăcioasă care a urmat traseul destul de ciudat al „studiilor” în stil crawl.rolling on the floorrolling on the floorrolling on the floor
6.   Sa mori de ras sau de plans? trimis de
(13 iul 2011, 14:45:12
cand te uiti ca la unele licee au fost admisi la profilul mate-info elevi cu note sub 4 la mate la evaluare e clara treaba!
7.   La trecutu-ti mare,mare viitor.... trimis de
(13 iul 2011, 16:49:20
mare dreptate are kevin cu postarea de la 13;25.sa ajungi pe un post de bugetar platit bine,nu trebuie medie ,ci sa fi odrasla unui "fanariot"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei