Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
sâmbătă, 9 iul 2011 - Anul XVI, nr. 160 (4758)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Rezultate finale bacalaureat

Sute de note micşorate, după rezolvarea contestaţiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Supărare mare şi dezamăgire şi mai mare, la afişarea rezultatelor finale ale examenului de bacalaureat, după rezolvarea contestaţiilor.

Pentru câteva zile, mii de absolvenţi de liceu din Suceava au trăit cu speranţa că vor trece bacalaureatul după contestaţii, în cazul celor mai mulţi, în timp ce, în cazul altora, că vor lua o notă mai mare, pentru a-şi mări astfel media şi a-şi spori şansele de a intra la facultate.

 

Mii de teze au rămas cu notele nemodificate

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, după rezolvarea contestaţiilor, nu au fost după „socoteala” candidaţilor, având în vedere că toţi cei care au cerut recorectarea uneia sau mai multor lucrări au sperat să obţină note mai mari. Nu s-a întâmplat aşa, şi mai bine de 65% dintre absolvenţii ale căror note au fost modificate după recorectare au obţinut note mai mici decât cele iniţiale.

Ieri, încă de dimineaţă, de la primele ore, absolvenţii de liceu care au depus contestaţii s-au adunat la şcolile unde au dat bacalaureatul şi au aşteptat rezultatele finale. Soarele arzător a fost un amănunt neînsemat, iar elevii au stat lângă avizierele şcolilor ore în şir, până ce s-au afişat notele finale ale bacalaureatului.

Rezultatele au venit în jurul orei 12:00, iar pentru mulţi dintre cei care au depus contestaţii, nici notele obţinute după recorectarea tezelor nu au fost mulţumitoare.

Unii, deşi s-au bucurat că le-au crescut notele, nu au avut norocul să obţină o medie suficient de mare pentru a lua bacalaureatul, altora, spre marea lor dezamăgire, notele le-au fost scăzute, în timp ce în cazul unor candidaţi, notele au rămas ca înainte de recorectarea lucrărilor.

 

I-a scăzut nota de la 5,60 la 4,30

Cristina Ungureanu a terminat liceul la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, a picat bacalaureatul şi a depus contestaţie, în speranţa că va lua o notă mai mare şi va trece examenul. Nu a fost să fie aşa şi mare i-a fost surpriza când a constatat că după contestaţie are notă mai mică. „Mi-au scăzut la biologie de la 6,40 la 5,05. Ăştia nu-s normali”, a spus Cristina dezamăgită. „Nu mi se pare corect”, s-a plâns absolventa.

Unei alte absolvente de la Colegiul de Industrie Alimentară nota pe care a contestat-o a scăzut de la 5,60 la 4,30.

Urmărit de ghinion pare a fi şi unul dintre colegii Cristinei Ungureanu, care a picat bacalaureatul, i s-a mărit nota la contestaţie, dar tot nu are medie de trecere. „Aveam media 5,75 şi mi-au mărit la 5,95”, a spus băiatul care practic a picat bacalaureatul la limită, fiindcă mai avea nevoie de doar cinci sutimi.

Pe alţii contestaţiile nu i-au ajutat, dar nici nu i-au încurcat. Alexandru Rareş Olteanu a depus contestaţie la matematică, însă nota i-a rămas nemodificată. „Nu am făcut nimic. Acelaşi lucru. Exact aceleaşi note”, a spus tânărul.

 

Ştefan Mujdei a luat bacalaureatul după contestaţii

Norocosul a fost Ştefan Mujdei. Pe Ştefan l-am întâlnit în curtea Liceului Alimentar la afişarea primelor rezultate, înainte de contestaţii. Picase examenul, dar era decis să depună contestaţie. A fost o decizie bună, pentru că la contestaţie a reuşit să ia note mai mari şi a trecut astfel bacalaureatul. „Am depus contestaţie la biologie şi la limba română. La biologie mi-a rămas aceeaşi notă şi la română mi-a crescut de la 6,27 la 7. Am trecut bacalaureatul”, a declarat Ştefan Mujdei.

Potrivit datelor furnizate de către Inspectoratul Şcolar Suceava, din 3.516 contestaţii, au rămas nemodificate 2.582 de note, iar 934 de note au fost modificate, fie prin scădere, fie prin creştere. Dintre acestea, 327 de note au fost modificate prin creştere şi 607 prin scădere.

Aşadar, aproape 74% dintre lucrările pentru care s-au depus contestaţii au rămas cu notele nemodificate.

La nivelul judeţului Suceava au fost depuse 3.516 contestaţii, cele mai multe, 1.144, la limba română.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de note micşorate, după rezolvarea contestaţiilor.
 Vizualizări articol: 1193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Sute de note micşorate, după rezolvarea contestaţiilor3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 9 iul 2011, 11:04:52
Supărat , un tânăr ce spera la altceva
Privea panou’ cum priveşte şunca aurolacu’
Dă-i dreq ! oricum mă voi descurca
Bwey , și ce dak n-am luat baku ? cool

Visând cu sufletul la un merţan
Şi la moştenirea de după ce moare babacu’
Fu deranjat din vis de-un alt golan :
Bwey , şi ce dak n-am luat baku ? cool

Sufocat de speranţa fără finalizare
Îşi luă pe după gât amicu’
Hai la o bere , frăţioare ! cool
Bwey , şi ce dak n-am luat baku ?
2.   Elevii nostri trimis de
( 9 iul 2011, 12:16:56
hai sa avem pardon,acum stau toti si se plang,ca nu e corect...pai e corect,in timpul anului scolar cluburile sunt pline de elevi care efectiv ei nu au de invatat ca mnah..(las ca mai pune profa un punct in plus ca iam cumparat cartea pe care a publicato)...ei in loc sa mearga la ore...beau cafeaua in baruri..pe terase..ca nah...dupa o noapte petrecuta in club...iti trbuie vreo 5 cafele ca sa te trezesti de cap...acum ii vad uniti..ca nu li sa facut dreptate ..da inainte se certau..(eo am baut mai mult aseara...ba eo am plecat cu unu care avea majina...bluza mea e mai scumpa ca a ta..cerceii mei cantaresc cu un gram mai mult ca a tai)...uite asa las ca e bun..sa vedem toti cam cat de mult a decazut scoala din romania...si mai avem nesimtirea sa dam vina pe ministru...el cu ce e vinovat ...?..ca nu a lasat elevii sa copieze?
3.   Cadrele didactice si elevii trimis de
( 9 iul 2011, 12:50:51
este vina profesorilor in intregime,chiar daca elevul lipseste,chiuleste de la ore,profesorii au obligatia de ai pregati[predare,ascultare,notare],nu trecere prin scoala "ca frunza pe apa",incheiat medie cu 5,trecut anul scolar si dupa 4ani apar roadele muncii, profesor-elev.ne miram de ce nu avem specialisti in tara aceasta,medici,politisti,profe unde sa -i scoatem?cine sa-i pregateasca?
3.1  RE: Cadrele didactice si elevii trimis de
( 9 iul 2011, 13:33:46
Adica nesimtitii stau in cluburi si beau banii parintilor si profesorii "au obligatia" sa umble dupa ei sa-i invete ? Asta vrei sa spui ? Lasa, nu trebuie toti cretinii sa aiba bac-ul luat. Ca sa spele pe jos si sa care saci in port nu le trebuie bac ! Deranjeaza adevarul ? Nasol ...
3.2  RE: Cadrele didactice si elevii trimis de
(10 iul 2011, 01:35:01
Daca "matale" dai verdictul in legatura cu cu existenta sau inexistenta specialistilor in tara asta...e clar. Nu-s dupa chipul si asemnarea oricui.
4.   Diferente trimis de
( 9 iul 2011, 14:28:58
Ii mai bine asa...in anii trecuti, toti luau bac-ul ...note mari...dosar..facultate...bani de afara ...chefuri...si dupa aia pretentii..ca nah ai facultate, ai studii tre sa ai un super job, plus ca parintii traiau cu ideea ca ei chiar invata> Ca intotdeauna reteta nu e valabila pt toti...dar trebuie cumva coborati cu picioarele pe pamant...altfel cei slabi se super apreciaza, iar cei buni devin frustrati cand vad ca iau la fel ca unu pe care il stiu mai slab....
5.   De ce e vina profilor? - elev trimis de
( 9 iul 2011, 15:47:29
Ca nu trebuie sa ia spaga ca sa ne promoveze.Ca nu trebuiau sa ne bage in bac daca nu stiam carte.E clar ca buna ziua ca ne-au bagat in bac ca sa ne ia banu si acume ne-au si picat.
6.   Cum ar fi sa ai bacu` la 24 de ani. trimis de
( 9 iul 2011, 18:22:37
Ciocul mic si burta pe carte. Aveti sansa de a recupera in doua luni. Altii pierd ani de zile. Asta e. Bafta!
7.   Vai de voi trimis de
( 9 iul 2011, 19:45:27
Corect, trebuiau sa va lase repetenti, nu sa va bage in bac! O generatie de semi/analfabeti!
8.   Inca vreo 2 ani trimis de
( 9 iul 2011, 22:16:10
Fara intentia de a jigni pe cineva -elev, profesor -eu cred ca daca se va pastra aceeasi atmosfera la urmatoarele examene -severitate, corectitudine - elevii si parintii lor vor realiza ca trebuie sa schimbe ceva . Ce? Elevii se vor pune cu burtica pe carte, iar parintii vor deveni mai interesati de situatia scolara a odraslei lor. pentru ca altfel nu se va putea.
Cand un profesor spune tanarului de clasa a 12-a "invata ca te asteapta bac-ul!" si el raspunde "las' ca nu stiu eu cum se da bac-ul?" ce sa mai crezi?
9.   Inca vreo 2 ani trimis de
(10 iul 2011, 17:45:20
bravo domnule moderator.ai fost cel mai la obiect,cu exceptia ca nu 2 ani nu e de ajuns.ar trebui vreo 5 ani.umila mea parere

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei