Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că a solicitat instituţiilor statului să facă ordine în circulaţia cu transporturi agabaritice. Flutur a declarat că împreună cu prefectul judeţului, Sorin Popescu, a avut o întâlnire cu proprietarii drumurilor naţionale şi judeţene şi cu şefii mai multor instituţii cu atribuţii în controlul maşinilor de mare tonaj, pentru stabilirea unor măsuri concrete de identificare a camioanelor care circulă pe drumurile judeţene şi care depăşesc greutatea maximă admisă pe osie.
Şeful administraţiei judeţene a arătat că nerespectarea prevederilor legale cu privire la încărcătura maximă admisă pe osie este unul dintre motivele care duc la degradarea drumurilor judeţene şi naţionale.
„În ultima perioadă constatăm o intensificare a transporturilor agabaritice, dar şi nerespectarea normelor care prevăd o anumită greutate pe osie pentru transporturile grele în judeţul Suceava. Ne îngrijorează pentru că aceste maşini de mare tonaj pun în pericol calitatea drumurilor. Oricâţi bani ai aduce în judeţ pentru modernizarea drumurilor naţionale, judeţene sau comunale, dacă nu se respectă aceste reguli ne trezim cu surprize”, a spus Flutur.
Flutur spune că verificările cu cântarul la marginea drumului nu trebuie să fie de faţadă
El a adăugat că prefectul judeţului va dispune formarea unor echipe mixte de control care vor acţiona pe mai multe planuri, atât pentru identificarea maşinilor care nu respectă încărcătura maximă admisă, cât şi cu privire la circulaţia căruţelor şi a utilajelor agricole pe drumurile naţionale.
Preşedintele CJ Suceava a declarat că a solicitat intensificarea acţiunilor de control cu cântarul a maşinilor care transportă materiale grele.
„La transportatorii de lemn sunt situaţii jalnice, cum prezentau şi cei de la ARR. Asta pentru că sunt camioane de transport care şi goale nu respectă greutatea pe osie, dar să le mai şi umpli cu buşteni. Din acest motiv am cerut intensificarea controalelor cu cântarul. Şi nu neapărat cu cântarul la vedere, pentru că este o cârdăşie întreagă între cei care transportă, şi nu descoperi niciodată nimic. Vor trebui anumite spaţii amenajate special unde agenţii să-i conducă pe transportatori pentru a fi verificaţi. Pentru că acţiuni de paradă ca să pui cântarul la stradă, inclusiv la noi, la drumurile judeţene, nu au eficienţă”, a spus Gheorghe Flutur.
El a mai precizat că angajaţii Autorităţii Rutiere Române, ai Registrului Auto Român, ai Gărzii Financiare, ai Poliţiei Circulaţiei, precum şi reprezentanţii Drumurilor Naţionale şi ai celor judeţene vor trebui să stabilească un plan de acţiuni pentru a-i instrui pe şoferii maşinilor de mare tonaj să respecte legea.
„Lăcomia, adică pontarea unor şoferi pe tonă sau metru cub, va face ca atunci când terminăm unele obiective de investiţii, drumurile noastre pe care le-am făcut până acum să fie praf. Şi nu vreau să tolerăm aşa ceva”, a mai arătat preşedintele CJ Suceava.
( 8 iul 2011, 11:10:59
Fabrica de vrăjeli toacă ... doar toacă
Heil, Flütherică ! săraca , neajutata
Prin conferinţe de presă salvezi Suceava ?
Băsiştii-s aroganţi şi obstructivi ( din păcate )
Şi tot din păcate e totul la picioarele lor
Folosesc cuvinte frumos brodate
Dar fapte ... citiţi ,, lista Fluturilor ’’
Au distrus calea ferată .. în numele Reformei
Îşi cară pădurile .. pe şosea , dar ... ghici
Cine credeţi că-i vinovat , la urma urmei ?!
Aţi ghicit ! NOI ... el e marele bucovinean Licurici