După trei ani de lucrări chinuitoare, în care multe dintre străzile Sucevei au fost răscolite dintr-un capăt în altul, şanţurile săpate, dar şi gropile rămase în urma constructorilor dând bătăi de cap populaţiei, proiectul ISPA, în valoare de peste 52 de milioane de euro, a ajuns la final, ultimele lucrări fiind făcute săptămâna aceasta.
De altfel, ieri a avut loc şi ultimul comandament ISPA de coordonare a acestui proiect de către administraţia locală, primarul Sucevei, Ion Lungu, spunând că de acum nu îşi mai au rostul aceste întâlniri în fiecare dimineaţă de marţi.
Edilul sucevean a remarcat faptul că, faţă de întâlnirile anterioare, când lista străzilor care nu au fost reparate după finalizarea lucrărilor ISPA se întindea pe mai multe pagini, acum există o singură restanţă, o porţiune de câteva sute de metri pe strada Cuza Vodă. Lungu i-a mustrat pe cei de la TMUCB că nu au făcut până acum şi porţiunea respectivă, dar, în acelaşi timp, le-a dat răgaz până la finele săptămânii, pentru a nu face lucrări de mântuială, pe ploaie.
Pe partea de apă potabilă, atât constructorii, cât şi reprezentanţii ACET au raportat finalizarea lucrărilor ISPA, de ieri noul sistem de furnizare a apei reci intrând în probe, pentru o perioadă de 72 de ore.
La modernizarea reţelelor de canalizare, lucrările executate de Pfeiffer sunt de asemeni finalizate, cea mai mare parte fiind deja puse în folosinţă de ceva vreme.
Cea de-a treia componentă a proiectului ISPA, reabilitarea şi modernizarea staţiei de tratare – epurare a apelor uzate, la care au fost cele mai mari emoţii, că nu va fi finalizată la timp, din cauza lucrărilor întârziate, este de asemeni aproape finalizată, după ce spaniolii de la Dytras s-au mobilizat şi au recuperat din timpul pierdut.
Astfel, zilele acestea va fi executată o ultimă lucrare, de conectare a staţiei modernizate la principala conductă de transport a apelor uzate, pentru a fi făcute probele finale. Recepţia lucrărilor executate de Dytras va fi făcută pe 5 iulie, dacă totul se va dovedi că funcţionează cum trebuie.
Directorul ACET, Ştefan Groza, a precizat că oricum, în următoarele trei luni, staţia modernizată va fi în probe, Dytras urmând să asigure asistenţa tehnică necesară, abia în septembrie fiind recepţia finală.
După ce a analizat toate rapoartele referitoare la proiectul ISPA, primarul Sucevei, Ion Lungu, le-a mulţumit reprezentanţilor firmelor de construcţii pentru colaborare şi s-a scuzat pentru tonul “acid” pe care l-a avut de multe ori, menţionând că, de multe ori, reproşurile au fost meritate.
“Mă bucur că am scos-o la capăt până la urmă. După atâta război au fost reparate şi străzile. Încă o dată m-am convins că există trei categorii de oameni – oameni buni, oameni răi şi constructori”, a spus Lungu, glumind, la finele şedinţei de analiză a lucrărilor ISPA.
(29 iun 2011, 12:51:56
Pe foaia domnului primar sunt reparate dar in realitate pe teren a fost cineva sa le verifice ? Sau vor trece multi ani si se vor farma multe masini pana sa circulam si noi civilizat.
Bine ca nu ai uitat sa te scuzi la final pentru ca asa mi se confirma faptul ca tot cirul facut cu acele declaratii acide nu era altceva decat praf in ochii fraierilor care au dreptul de vot din 4 in 4 ani.
A si pe final tin sa te felicit pentru proasta organizare a santierelor deschise fara cap si fara noima.
Oare in continuare cu ce o sa ne mai f... traficul? Sa fie oare cu nile cabluri de iluminat sau ai alte idei.
Iti recomand sa te mai uiti si peste parleaz cum lucreaza altii poate asa vei reusi sa faci si tu o jumatate de lucru bun.
Va doresc o criza usoara si o recesiune de asemenea.