Comercianţii de mici şi alte preparate din carne prezenţi săptămâna aceasta la Zilele Sucevei vor fi verificaţi cu atenţie de angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava.
Directorul instituţiei, dr. Ludovic Abiţei, a informat că inspectorii sanitari au ordin să controleze calitatea produselor alimentare puse în vânzare la tarabe, în special a celor din carne, şi a avertizat că eventualele nereguli vor fi aspru sancţionate.
„Vor fi tot timpul inspectori DSP printre tarabe, vom verifica în permanenţă, în special comercianţii de mici. Vom urmări dacă au documente de provenienţă, echipamente profesioniste şi cum păstrează alimentele puse în consum. Noi trebuie să-i convingem să nu aducă mai multă marfă decât pot vinde într-o zi, fiindcă altfel există riscul ca aceasta să se altereze”, a spus şeful DSP Suceava.
Dr. Ludovic Abiţei a adăugat că cea mai mare problemă pe linie de igienă sanitară, întâlnită în fiecare an la Zilele Sucevei, este lipsa apei curente la tarabe, în ciuda legislaţiei din domeniu.
„Ar trebui ca organizatorii să le asigure comercianţilor posibilitatea racordării la apă curentă. Aprovizionarea de la o sursă de apă s-ar putea realiza foarte simplu, cu ajutorul unor furtunuri. În fiecare an, comercianţii îşi aduc apă de undeva, o depozitează şi apoi o folosesc, deşi legea spune că trebuie să aibă sursă de apă potabilă”, a completat medicul.