Poliţişti care se vor afla zilnic în stradă şi acţiuni de control cu radare în cascadă, de asta vor avea parte trei luni de acum încolo şoferii care circulă pe DN 2, sau şoseaua E 85, cea care tranzitează judeţul de la intrarea dinspre Iaşi şi până la ieşirea de la Siret.
Programul naţional de reducere a accidentelor de pe DN 2, şoseaua pe care se petrec cele mai multe accidente grave, a debutat ieri şi se va desfăşura zilnic până pe 15 septembrie.
Conducerea Poliţiei Rutiere a împărţit DN 2 în trei sectoare, Drăguşeni - Fălticeni, Fălticeni – Suceava şi Suceava Siret, pe fiecare în parte, poliţişti rutieri, alături de colegi de la posturile comunale, având un grafic zilnic de acţiune.
„Vom desfăşura activităţi de control zilnice atât pe linia abaterilor pe care le comit şoferii, cât şi a indisciplinei pietonilor. Aparatele radar vor fi folosite în sistem cascadă în zonele cu risc major de producere a accidentelor din cauza vitezei, sistemul cascadă urmând a se prelungi cu ajutorul colegilor din Iaşi, Neamţ şi Bacău”, a declarat inspectorul Mihai Gabinat, şeful Biroului Drumuri Naţionale din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava.
Numărul accidentelor de pe DN 2 şi cauzele acestora
El a arătat ca aceste acţiuni de amploare s-au desfăşurat şi pe parcursul anilor trecuţi, tot în perioada verii.
Dacă în 2009, pe perioada celor trei luni de controale s-au produs 15 accidente, soldate cu zece morţi şi 12 răniţi grav, în 2010 s-au mai petrecut doar cinci accidente grave, cu doi decedaţi şi trei răniţi grav. Şi per total numărul de accidente grave de pe DN 2 a scăzut, însă şoseaua continuă să fie una cu risc ridicat. De exemplu, de la începutul acestui an şi până pe 10 iunie, pe DN 2 s-au produs opt accidente grave, cu patru mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Viteza, depăşirile neregulamentare şi pietonii care nu se asigură când traversează sunt cauzele principale ale producerii accidentelor de pe DN 2.
Pe raza judeţului Suceava, DN 2 are 99 de kilometri, aici fiind incluşi şi cei 16 kilometri de pe raza municipiilor Suceava şi Fălticeni.
DN 2 are doar punctul terminus la Suceava, plecând din Bucureşti şi venind spre judeţul nostru pe direcţia Urziceni – Buzău – Focşani – Bacău – Roman. Acţiunea care se desfăşoară până pe 15 septembrie vizează toată lungimea DN 2 din ţară.
(16 iun 2011, 12:06:41
Nu aveti nici o initiativa ca sa preveniti, fara sa le luati neaprat banii? Puteti sa-i opriti si civilizat sai rugati sa tempereze pe anumite portiuni mai cu probleme. Mai faceti preventii!
Sunt unii care se grabesc, avind distante lungi de parcurs. Toate soselele din RO strabat fara nesimtire satele si atunci!? Vai ce tara!?
De ce ungurii sunt civilizati au parcuri si sosele!?