Numărul bolnavilor de la Spitalul Suceava transferaţi în alte spitale pentru afecţiuni de acelaşi tip, la 72 de ore de la internare, este prea mare. Aceasta este concluzia la care a ajuns Ministerul Sănătăţii (MS), în urma unei analize, iar acest neajuns reprezintă unul dintre cele două motive pentru care cea mai mare unitate sanitară din judeţ nu a primit rangul râvnit, II, şi a fost încadrat într-o categorie inferioară, a III-a. “În prezent, acest procent este 0,18, iar pentru ca spitalul să poată intra în categoria a II-a se cere un procent mai mic sau egal cu 0,03”, a explicat managerul Spitalului Suceava, Vasile Rîmbu, care şi-a exprimat convingerea că în urma procesului de modernizare a unităţii, care este în curs, şi a dotării cu aparatură performantă, se va rezolva această problemă.
Cum îşi propune Spitalul Suceava să crească nivelul de competenţă
Directorul spitalului a informat că lucrările de reabilitare şi modernizare a platoului de Radiologie şi Imagistică Medicală sunt spre final şi a adăugat că la jumătatea lunii iunie ar trebui să înceapă lucrările de reparaţii capitale la secţiile de Anestezie Terapie Intensivă şi de reparaţii curente la secţiile de Chirurgie Generală, Plastică, Vasculară şi Neurochirurgie.
El a mai spus că, pe data de 21 iunie, vor avea loc licitaţiile pentru modernizarea Blocului Operator, cu toate cele opt săli ale sale, ceea ce va permite realizarea unor intervenţii mai complexe, care să crească nivelul de competenţă al spitalului. Vasile Rîmbu a arătat că pentru acest proiect sunt asigurate o parte din fonduri, respectiv 4,5 milioane de lei, şi şi-a exprimat speranţa că diferenţa de până la 6 milioane de lei va fi obţinută cu sprijinul Consiliului Judeţean, la rectificarea bugetară.
Potrivit directorului Vasile Rîmbu, un alt proiect care va contribui la reducerea numărului de bolnavi transferaţi în alte spitale este dotarea cu un angiograf pentru viitorul Centru de Terapie Endovasculară şi Radiologie Intervenţională.
(14 iun 2011, 13:38:11