Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iun 2011 - Anul XVI, nr. 136 (4734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Top

Medii peste 9, pentru admiterea la liceele de elită din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Absolvenţii de clasa a opta care vor să se înscrie la unul dintre liceele cu „ştaif” din judeţul Suceava trebuie să ştie că au nevoie de o medie generală de admitere peste 9 pentru a putea fi admişi. Colegiile Naţionale „Petru Rareş” şi „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc sunt liceele la care, în anii trecuţi, ultima notă cu care s-a intrat a fost peste 9.

 

9,76, ultima medie de admitere

Aşa cum se întâmplă deja de mai mulţi ani, prima şcoală din clasamentul liceelor cu cele mai mari medii de admitere este Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava. Profilul matematică-informatică bilingv atrage de ani buni elita şcolilor generale din judeţ. Ultima medie de admitere la matematică-informatică bilingv română-engleză a fost 9,74, iar lamatematică-informatică bilingv germană-engleză, ultima medie a fost 9,65.  La ştiinţe naturale, ultimul admis a avut 9,53. 

Nici la celelalte profiluri, ultima medie de admitere nu a fost cu mult mai mică, iar media 9 a fost ultima medie cu care elevii au fost admişi la acest colegiu.

La Colegiul „Ştefan cel Mare”, ultima medie de admitere la ştiinţe sociale a fost 8,80, iar la matematică-informatică, 8,36.

La Colegiul „Mihai Eminescu“ au fost admişi candidaţi cu medii peste 8,5 la matematică-informatică şi cu medii peste 8,65 la ştiinţe sociale. Deşi ocupă o poziţie fruntaşă în preferinţele elevilor, anul trecut, la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir“ au fost acceptaţi candidaţi cu media 7,64 la specializarea comerţ şi 7,26 la economic.  

 

9.600 de locuri la liceu

Deşi sunt licee în care un loc în clasa a noua înseamnă obligatoriu o medie generală de admitere mai mare de 9, locuri la liceu sunt pentru toţi absolvenţii de clasa a opta din acest an.  Nota de admitere la liceu este egală cu media aritmetică dintre media generală de absolvire a claselor V-VIII şi media obţinută de elevi la Evaluarea naţională.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a aprobat planul de şcolarizare propus de Inspectoratul Şcolar Suceava pentru anul viitor.

Ministerul Educaţiei a aprobat înfiinţarea şi funcţionarea a 320 de clase a noua, ceea ce înseamnă 9.600 de locuri pentru cei 9.748 de absolvenţi de gimnaziu.

Pentru a evalua opţiunile elevilor, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională a realizat un sondaj în rândul elevilor din clasa a VIII-a, fiind chestionaţi 7.850 de elevi. Dintre aceştia, 7.345 de elevi au optat pentru şcoli din judeţul Suceava, 52 pentru şcoli din alte judeţe, 444 s-au arătat nehotărâţi, iar opt au declarat că nu continuă studiile.

Realizatorii sondajului au spus că, faţă de anul trecut, se constată o orientare a absolvenţilor de-a VIII-a către profilul tehnic, fiind 1.589 de opţiuni de acest fel, dintre care 1.034 pentru specializarea mecanică, apoi urmează serviciile, cu 1.472 de opţiuni, şi matematica-informatica, cu 1.429 de opţiuni, profilul uman (ştiinţele sociale şi filologia) înregistrând 1.414 opţiuni.

În ceea ce priveşte liceul pe care vor să-l urmeze, în municipiul Suceava, cu cele mai multe opţiuni se află şi anul acesta Colegiul Naţional „Petru Rareş”, pentru care au optat 464 de elevi, urmat de „Dimitrie Cantemir”, cu 414 opţiuni, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” - 268, Colegiul de Industrie Alimentară - 256, Liceul cu Program Sportiv - 242. La nivel judeţean, după Colegiul „Petru Rareş” urmează, conform numărului de opţiuni exprimate, Colegiu Naţional „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, cu 461 de opţiuni, Colegiul Agricol din Fălticeni, cu 433 de opţiuni, şi Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, cu 411 opţiuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medii peste 9, pentru admiterea la liceele de elită din judeţ.
 Vizualizări articol: 3181 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Medii peste 9, pentru admiterea la liceele de elită din judeţ4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cu ce medie? trimis de
(11 iun 2011, 22:24:10
N-ati precizat cu ce medie s-a intrat la Industrial 1(unde a absolvit Ion Lungu) si la Industrial 2(unde a absolvit Harsovschi)Da,Petru Musat se numeste acum..I2

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei