joi, 9 iun 2011 - Anul XVI, nr. 134 (4732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Toate materialele de la Guvern au fost folosite pentru reconstrucţia caselor distruse de inundaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, a declarat că toate casele distruse de inundaţiile de anul trecut au fost reconstruite, cele mai multe dintre familiile afectate de calamităţi mutându-se în noile locuinţe. Popescu a spus că în judeţul Suceava au fost reconstruite 154 de locuinţe, iar până în prezent 112 familii s-au mutat în case noi. El a arătat că celelalte 42 de case sunt construite în totalitate, însă familiile beneficiare nu s-au mutat în ele deoarece mai lucrează la ultimele finisaje. Prefectul de Suceava a precizat că Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a construit 23 de case, compania Egger – trei, SC Schweighofer SRL – opt, iar Oficiul de Cadastru Suceava şi SC Cosadel SRL au construit câte o casă. „Celelalte case au fost construite din materialele puse la dispoziţie de Guvernul României. Şi trebuie spus că în momentul de faţă au fost folosite toate materialele de construcţie pe care Guvernul le-a dat pentru reconstrucţia caselor afectate de inundaţiile de anul trecut, din judeţul Suceava”, a declarat Sorin Popescu.

Cele mai multe case au fost reconstruite în comunele Dorneşti – 18, Pătrăuţi – 18, Suceviţa – zece, Grămeşti – nouă şi Dărmăneşti – opt. 

Prefectul a subliniat faptul că toţi cei care au primit noile case trebuie să le asigure, precizând că în situaţia producerii unor noi calamităţi statul român nu va mai acorda despăgubiri.

 

Asigurările obligatorii trebuie încheiate până pe 15 iulie 2011

Sorin Popescu a amintit că termenul până la care trebuie să fie încheiate asigurările obligatorii ale locuinţelor este 15 iulie 2011. El a arătat că până în momentul de faţă doar 3% dintre locuinţele din judeţul Suceava au fost asigurate împotriva dezastrelor. După data de 15 iulie a.c. proprietarii de locuinţe care nu au încheiat asigurările obligatorii pot fi sancţionaţi, valoarea amenzilor fiind între 100 şi 500 de lei. Amenzile se aplică de către primari sau de către persoanele împuternicite în acest sens.

Prima de asigurare este de 20 de euro pentru locuinţele de tip A, respectiv construcţii cu structura de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă sau orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic. Sumă asigurată pentru aceste locuinţe este de 20.000 de euro la cursul de schimb valutar al BNR. De asemenea, pentru locuinţele de tip B, construcţii cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic, prima de asigurare este de 10 euro. Pentru astfel de locuinţe, suma asigurată este de 10.000 de euro la cursul de schimb valutar al BNR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate materialele de la Guvern au fost folosite pentru reconstrucţia caselor distruse de inundaţii.
 Vizualizări articol: 877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toate materialele de la Guvern au fost folosite pentru reconstrucţia caselor distruse de inundaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Case refacute dupa inundatii... trimis de
( 9 iun 2011, 12:11:41
Numai o intrebare ptr domnul prefect.... caseele inundate ( chipurile de imaginatia...umeda a unor).....au fost demolate, debransate de la E-On i scazute din registrele agricole si evidentele fiscale...? Va spun eu NU , ptr ca au fost refacute, unele ...chiar n-au avut nimic(...ori proprietarul a bagat apa in ele si au...inpins un perete...care nu afecta structura de rezistenta...)...si unt mai frumoase, mult mai spatioase , unele fiind chiar vandute....!!!! Asa ca se pune intrebarea....de ce a cheltuit statul banul public...nechibzuit...si neavenit...? Cine se face vinovat de evaluarile facute...., comisii formate de...neinitiati ( in speta...medici si sistenti veterinari , functionari, etc)...Ptr asta a-ti luat banii la oameni si ne tarm cu niste salarii de rusine....??? De-i asa RUSINE SA VA FIE.....si sa ne vedem....cand o prinde PNTCD....guvernarea.....!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei