Cadrele didactice din judeţul Suceava care doresc să susţină în acest an examenul de titularizare au la dispoziţie doar 74 de posturi vacante, cu o viabilitate de mai mult de patru ani.
Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a declarat că „posturile vacante au fost aprobate ieri (n.r - luni), în şedinţa Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar. Avem foarte puţine posturi titularizabile, în comparaţie cu anii anteriori, şi, din experienţa trecută, ne aşteptăm la aproape 1.000 de candidaţi”. Inspectorul general Carcalete a mai subliniat faptul că „anul acesta este ultimul în care titularizarea se mai obţine prin concurs naţional. Începând cu anul viitor, ocuparea posturilor se va realiza la nivelul fiecărei şcoli”.
Înscrierea candidaţilor, între 12-24 iunie
Profesorii de matematică sunt cei mai norocoşi în acest an, pentru că ei au parte de cele mai multe posturi vacante, şi anume 19. În ordine descrescătoare a numărului de posturi vacante urmează cele pentru educatoare şi educaţie fizică, şapte catedre titularizabile, învăţătoare, fizică, chimie şi biologie, câte patru posturi, limba engleză, trei posturi, franceză, psihopedagogie specială, religie ortodoxă şi istorie, câte două posturi. Biologie-geografie, dans sportiv, educaţie fizică de specialitate, industrie alimentară, informatică, engleză-geografie, engleză-franceză, franceză-istorie, limba ucraineană, muzică instrumentală, profesor logoped, protecţia mediului şi veterinar sunt disciplinele cu câte o singură catedră titularizabilă.
Înscrierea pentru examenul naţional de titularizare se face în perioada 14-24 iunie, iar evaluarea candidaţilor se va face pe 13 iulie. Posturile vor fi repartizate în cadrul unor şedinţe publice, în perioada 22-25 iulie.
Examenul se va da în două centre, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” şi la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11 „Miron Costin”.
( 8 iun 2011, 11:14:13
disciplina : matematică;
număr de ore: 32 (8 clase de gimnaziu x 4ore săptămânal)*.
nr. de profesori în activitate – 1;
nr. de profesori pensionați în vara anului 2010 – 1.
Procedură de „măritiș”: catedra nu este declarată vacantă. Profesorului titular i se dau 20 de ore. (știu, știu! 18 nu este multiplu de 4 dar este baza de calcul legală a normei didactice!).
Mai rămân 12 ore care sunt declarate la ISJ ca fiind un post incomplet. Nefiind ocupat până la începutul anului școlar este chemat pensionarul (până acum un an titularul catedrei) să țină orele neocupate! Iar poporul trebuie să-i mulțumească pentru „sacrificiul patriotic”.
*Notă – în anul școlar 2010/11 au fost 3 clase de a VIII-a deci un total de 36 de ore. 36=18 x 2 - suficiente pentru 2 norme didactice chiar și după noua lege a învățământului! Catedra nici măcar nu a fost declarată vacantă. Însă după schema de mai sus titularul a primit 24 de ore iar pensionarul 12!
Trivalența moralizatoare:
1. TRĂIASCĂ GERONTOCRAȚIA!
2. Absolvenții sau cadrele didactice tinere – ce mama draqului mai vreți? Marș naibii în Italia la șters la kur alte exemplare geriatrice!
3. Bocule, ordonanța prin care interzici cumulul pensiei cu salariul poți s-o folosești matale în mod unic și igienic!
DIXI!
P.S. aștept să săriți pe mine cu atacuri NKVD-iste referitoare la insanitate, starea familială sau gradul de realizare socio-profesională!