600 de elevi din clasele a XII-a nu s-au putut înscrie la prima sesiune a examenului de bacalaureat din cauza corigenţelor. Fie că nu au reuşit să promoveze cu notă de trecere la un obiect sau la două, sutele de elevi de clasa a XII-a din judeţul Suceava aflaţi în această situaţie vor avea o vară încărcată. Aceştia vor trebui mai întâi să promoveze corigenţele şi apoi să se înscrie pentru susţinerea examenului de bacalaureat, a doua sesiune, care va avea loc în luna august.
7.462 de absolvenţi de liceu din judeţul Suceava încep luni examenul de bacalaureat cu prima testare orală, a competenţelor lingvistice în limba română.
405 candidaţi dintre cei înscrişi în această sesiune a bacalaureatului sunt absolvenţi de liceu din promoţiile anterioare, care fie au picat examenul, fie nu l-au susţinut deloc.
Candidaţii care au participat până acum, fără succes, la două sesiuni ale bacalaureatului vor trebui să achite o taxă de evaluare pentru a putea da din nou examenul. Taxa stabilită la nivel naţional este de 225 de lei.
Bacalaureatul se va da în 20 de centre de examen
Bacalaureatul va fi susţinut în 20 de centre de testare instituite de IŞJ în şcolile din judeţ. Cele mai mari centre, cu cei mai mulţi candidaţi, sunt organizate la Colegiul Agricol Fălticeni, unde vor susţine examenul de bacalaureat 539 de absolvenţi de clasa a XII-a. Urmează apoi centrul de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava, cu 530 de candidaţi provenind de la colegiul menţionat, dar şi de la Liceul Particular „Virgil Madgearu”, unitate arondată. Tot 530 de candidaţi vor susţine bacalaureatul şi la Şcoala Creştină Filadelfia, 90 de absolvenţi fiind de la această unitate de învăţământ, iar restul, şi anume 440 de absolvenţi, fiind de la Liceul Particular Nr.1 din Suceava.
În ceea ce priveşte evaluarea lucrărilor candidaţilor, IŞJ a instituit şase centre de evaluare, iar cele mai multe lucrări, câte 1.347 pentru fiecare probă scrisă, vor fi corectate la Liceul cu Program Sportiv din Suceava.