Ultimul anunţ şoc al şefilor Ministerului Administraţiei şi Internelor privind reducerea cu 550 de lei/lunar a alocaţiei de hrană i-a bulversat şi pe poliţiştii suceveni. Chiar dacă şefii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava au încercat să minimalizeze efectul acestei măsuri, sindicaliştii nu se lasă duşi cu zăhărelul.
De altfel, este pentru prima dată când şefii IPJ Suceava trimit un comunicat prin care încearcă să tempereze efectul reducerilor salariale, aducând în discuţie o serie de chestiuni minore.
„Pentru a veni în întâmpinarea celor aflaţi în situaţii sociale sau financiare deosebite şi pentru a evita apariţia unor evenimente cu impact negativ, astăzi (n.a. – ieri), în cadrul şedinţei Consiliului de Conducere al IPJ Suceava s-a analizat şi aprobat propunerea ca, din fondurile existente în cadrul celor două asociații umanitare „Poliţia Suceveană” şi „Întrajutorarea” (fonduri colectate din contribuţia benevolă a membrilor, de asemenea din rândul cadrelor unităţii), să se acorde un împrumut fără taxe sau dobândă acelor poliţişti identificaţi ca având probleme sociale (un singur venit în familie, restanţe la ratele bancare etc.) sau familiale (copii cu afecţiuni medicale grave aflaţi sub tratament). Varianta propusă se doreşte a fi o soluţie la nivelul unităţii de a-i sprijini colegial pe cei aflaţi în dificultate, pentru a depăşi mai uşor o perioadă dificilă din punct de vedere financiar”, se arată în comunicatul remis de Biroul de Presă al IPJ Suceava şi supervizat de comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ.
Liderul sindical al poliţiştilor suceveni: „Noi ce să facem, să nu mai răspundem solicitărilor de la 112?”
Sindicaliştii din Poliţia Suceava nu şi-au ascuns dezamăgirea vizavi de noile măsuri de ordin financiar luate împotriva oamenilor puşi să apere legea. Vasile Anton, liderul sindical care reprezintă peste 1.000 de poliţişti suceveni, a declarat că este normal ca cele două asociaţii să fie alături de poliţişti, deşi aceasta nu este o soluţie de rezolvare a crizei.
„E o atenuare simbolică a crizei profunde prin care trecem. E un război psihologic asupra poliţiştilor pentru a-i determina să clacheze şi să se înscrie pe viitoarele liste de disponibilizări. Cum credeţi că se poate lucra în Poliţie cu salarii de sub 1.000 de lei? Ce ar trebui să facem noi, poliţiştii, să ne împrumutăm la cămătari pentru a trăi decent? Mă voi consulta cu membrii de sindicat pentru a vedea ce vom face. Ce ar trebui să facem, miting sau să nu mai răspundem solicitărilor de la 112?”, s-a întrebat retoric liderul de sindicat al poliţiştilor suceveni.
( 3 iun 2011, 11:27:54