Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iun 2011 - Anul XVI, nr. 127 (4725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Exemple de bună practică la Colegiul Silvic „Bucovina”

 

Colegiul Silvic „Bucovina” reprezintă una dintre şcolile învăţământului profesional şi tehnic de tradiţie, nu numai din învăţământul sucevean, ci şi la nivel naţional.  În ultimii ani, această şcoală a înregistrat progrese însemnate pe toate planurile, de la modernizare şi dotare, la parteneriate naţionale şi internaţionale, precum şi rezultate deosebite la concursurile naţionale. 
În acest sens, şcoala noastră a desfăşurat un partene-riat de colaborare cu un liceu din Bosnia-Herţegovina în perioada 26.05 – 31.05.2011. În cadrul reţelei parteneriale pentru învăţământul profesional şi tehnic, Colegiul Silvic „Bucovina” a devenit Centru de Resurse pentru domeniul Silvicultură şi prelucrarea lemnului, iar ca ultimă performanţă, trei elevi ai colegiului au obţinut vineri, 27.05.2011, Locul I la faza naţională a Concursului „Young People in European Forests”. 
În perioada 26.05 – 31.05.2011, 15 elevi si profesori de la Colegiul „Mihailo Petrović Alas” din Ugljevik, Bosnia - Herţegovina, şi un reprezentant al primăriei oraşului bosniac, cu care Colegiul Silvic „Bucovina” are un parteneriat pentru derularea proiectului „Ne cunoaştem mai bine prin cultură şi tradiţie”, s-au aflat la Câmpulung Moldovenesc.
Timp de o săptămână oaspeţii bosniaci au cunoscut aspecte ale culturii şi tradiţiei româneşti, au cules informaţii despre sistemul de învăţământ românesc şi despre acţiunile care vizează tranziţia de la şcoală la viaţa activă.
Elevii şi profesorii din Bosnia au vizitat laboratoarele şi cabinetele de specialitate ale Colegiului Silvic,  au participat la cursul festiv al elevilor de clasa a XII-a şi au vizitat Muzeul Lemnului.
Elevii din Câmpulung şi-au însoţit oaspeţii la Salina Cacica, la Marginea, la Cetatea Sucevei, la Mânăstirile Moldoviţa, Suceviţa şi Voroneţ, la Mânăstirea Agapia şi Mânăstirea Neamţ, la rezervaţia de zimbri şi la Festivalul „Comori de suflet românesc”, la Pojorâta. Totul s-a încheiat cu o seară româneasca pregătită de gazde.
 Copiii din Ugljevik şi cei de la Colegiul Silvic „Bucovina”  demonstrează că pentru prietenie şi bucurie există o limbă internaţio-nală, pe care ar trebui să o învăţăm de la ei, chiar dacă pentru a comunica folosesc limba franceză. 
Reacţia oaspeţilor este cea mai clară dovadă că şcoala silvică bucovineană are mereu ceva de dăruit celorlalţi şi că tradiţiile noastre sunt izvor de permanentă uimire.
În cadrul proiectului POSDRU: „Îmbunătăţirea calităţii educaţiei şi formării profesionale prin reţele parteneriale”, Colegiul Silvic „Bucovina” a câştigat poziţia de Centru de Resurse pe domeniul Silvicultură şi prelucrarea lemnului, coordonând o reţea partenerială naţională, formată din cinci licee de profil din ţară: Colegiul Tehnic „Petru Muşat” – Suceava, Grupul Şcolar Forestier – Curtea de Argeş, Colegiul Tehnic „Vasile Pârvan” – Constanţa, Grupul Şcolar „Ion Vlasiu” – Tg. Mureş şi Grupul Şcolar Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu” – Braşov.  Printre activităţile vizate sunt evaluările colegiale de tip “peer review” de către membri ai Comisiilor de Evaluare şi Asigurare a Calităţii din şcolile partenere, elaborarea ghidului de bune practici în dezvoltarea reţelelor parteneriale, desfăşurarea a 96 de activităţi de învăţare colegială (peer learning), precum şi formarea de persoane resursă în domeniul dezvoltării reţelelor parteneriale pentru asigurarea calităţii în IPT.
În final, amintim performanţa obţinută de elevii Colegiului Silvic „Bucovina”: Badale Oana, Turcu Bogdan şi Aromânesei Răzvan, coordonaţi de ing. Cuciurean Alina, ing. Cîrlugea Şerban şi prof. Popescu Ramona, la  Concursul „Young People in European Forests”, dedicat Anului Internaţional al Pădurii. Faza naţională a acestui concurs s-a desfăşurat vineri, 27.05.2011, la Bucureşti, la Regia Naţională a Pădurilor, unde au participat toate liceele silvice de tradiţie din ţară. Elevii noştri au obţinut locul I şi s-au ca-lificat la faza internaţională din Polonia, ce se va desfăşura în toamna acestui an. Ei vor fi ambasadorii ţării noastre la această manifestare de amploare, la care vor participa 19 miniştri ai Mediului din Europa şi echipajele celorlalte ţări calificate la acest concurs.
 
(prof. Lidia Mîrzac şi prof. Ramona Popescu).
 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exemple de bună practică la Colegiul Silvic „Bucovina”.
 Vizualizări articol: 2505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Exemple de bună practică la Colegiul Silvic „Bucovina”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei