Camera de Comerţ şi Industrie Suceava a lansat, în cursul zilei de ieri, la Conacul Domnesc, proiectul „ANTRE(pre)NOR pentru Performanţă”, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Noul proiect al CCI Suceava este realizat în parteneriat cu Schultz Consultingşi Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie - filiala Braşov. Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 36 de luni şi acoperă trei regiuni de dezvoltare, respectiv Bucureşti-Ilfov, Nord-Est şi Centru.
Secretarul general al CCI Suceava, Marcel Gaftoneanu, a spus că obiectivul general al proiectului este facilitarea dezvoltării competenţelor şi abilităţilor necesare administrării eficiente a afacerilor pentru echipele de management a 60 de companii din cele trei regiuni de dezvoltare.
„Proiectul pune accent pe oferirea de servicii integrate de diagnoză organizaţională, training şi consultanţă echipelor de management din 20 de companii din fiecare regiune de dezvoltare, care vor fi selectate în perioada imediat următoare”, a spus Marcel Gaftoneanu, care este şi coordonatorul regional al proiectului pentru Regiunea de Nord-Est.
El a adăugat că prin proiect se intenţionează dezvoltarea şi furnizarea a zece programe de perfecţionare profesională pentru îmbunătăţirea competenţelor de administrare eficientă a afacerii.
El a spus că cele zece programe vor fi construite pornind de la nevoile identificate în urma analizei interne a companiilor.
„Rezultatele obţinute vor fi folosite în egală măsură la dezvoltarea unor instrumente manageriale a căror aplicare în cadrul fiecărei companii va fi monitorizată de către experţii în dezvoltarea şi managementul afacerii din cadrul echipei de proiect, aceştia oferind totodată consultanţă şi coaching celor 60 de companii selectate. Proiectul are ca idee de bază renaşterea competiţiei pentru performanţa antreprenorială a echipelor de management. Vom selecta câte 20 de companii din fiecare din cele trei regiuni, companii cărora le vom oferi diagnoză şi asistenţă pe tot parcursul proiectului în evaluarea şi identificarea competenţelor necesare pentru creşterea competitivităţii lor în raport cu piaţa de referinţă şi dinamica economiei locale, după care vom dezvolta şi furniza zece programe de formare pentru echipele de management din cele 60 de companii”, a mai declarat Gaftoneanu.