Caravana Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) ajunge astăzi la Suceava, prilej cu care studenţii şi absolvenţii români de peste hotare vor susţine un seminar interactiv. Întâlnirea are loc la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, începând cu orele 14:00, şi este destinată tinerilor români care doresc să studieze în străinătate, după cum se arată într-un comunicat de presă transmis de Irina Nicoleta Scarlat, vicepreşedinte pe Comunicare & Informare în cadrul LSRS 2011.
În comunicat se mai precizează că „în apropierea vacanţei, studenţii şi absolvenţii români de studii în străinătate au demarat cea de-a treia ediţie a Caravanei LSRS, proiect în cadrul căruia tinerii români dornici să studieze peste hotare pot afla informaţii direct de la sursă cu privire la drumul pe care trebuie să îl parcurgă pentru a ajunge la universităţi de top din lume”.
Ajunsă la cea de a treia ediţie, Caravana LSRS este un proiect care recunoaşte şi susţine interesul puternic al tinerilor români de a dobândi o educaţie de calitate în străinătate şi care vine în întâmpinarea necesităţii de informare a acestor tineri cu privire la oportunităţile academice internaţionale. Studenţi şi absolvenţi români de peste hotare le vor împărtăşi tinerilor suceveni interesaţi experienţa lor de studiu şi trăirile de peste hotare, prin intermediul unor seminarii interactive.
LSRS le pregăteşte participanţilor la eveniment o surpriză
Liga Studenţilor Români din Străinătate le pregăteşte participanţilor la eveniment o surpriză. O noutate pentru LSRS este că la început de toamnă va avea loc şcoala „Go Study”, eveniment în cadrul căruia participanţii vor redacta aplicaţiile lor pentru universităţi din străinătate sub îndrumarea celor mai buni traineri şi studenţi de peste hotare.
„Liga Studenţilor Români din Străinătate este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României”, susţine vicepreşedintele pe Comunicare & Informare din cadrul LSRS 2011.