Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mai 2011 - Anul XVI, nr. 120 (4718)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poziţie minister

Spitalul Orăşenesc Siret riscă să rămână „neclasificabil”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Orăşenesc Siret ar putea pierde din finanţarea de la buget întrucât nu poate fi inclus în nici unul dintre cele nici nivele de competenţă stabilite de Ministerul Sănătăţii. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Ludovic Abiţei, a declarat ieri că spitalul riscă să rămână „neclasificabil”, întrucât Ministerul Sănătăţii este de părere că nu se întrunesc condiţiile nici pentru încadrarea sa în ultima categorie, a V-a. Întrucât finanţarea depinde de clasificarea pe nivelele de competenţă, singura şansă a Spitalului Orăşenesc Siret de a primi bani mai mulţi este comasarea lui cu Spitalul de Psihiatrie din localitate, a adăugat şeful DSP.

„Noi l-am propus la categoria a V-a, în ideea că s-ar putea transforma în spital de boli cronice, dar s-ar părea că nu se încadrează. Cei de la minister au sugerat ca Spitalul Orăşenesc să se unească cu cel de Psihiatrie din localitate şi atunci automat ar fi inclus în ultimul nivel de competenţă, obţinând astfel şi statutul de spital cronici. Am discutat acest aspect cu primarul din Siret, dar cei de acolo nu prea sunt de acord cu comasarea. Eu le-am transmis şi o adresă, prin care i-am anunţat că ministerul ne-a mai cerut nişte documente, iar dacă nu ni le trimit îl propunem ca neclasificabil. Există o formă de finanţare şi pentru spitalele care nu pot fi încadrate, iar diferenţele nu sunt mari faţă de categoria a V-a”, a adăugat dr. Ludovic Abiţei.

 

Nici rangul Spitalului Suceava nu este clarificat încă

Şeful DSP Suceava a precizat că nici rangul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, unitate propusă pentru categoria a II-a, dar cu plan de conformare până la finele anului, nu a fost deocamdată stabilit, explicând că Ministerul Sănătăţii a solicitat o documentaţie suplimentară cu privire la activitatea ştiinţifică şi de cercetare clinică, pentru certificarea statutului de spital clinic, statut care reprezintă una dintre condiţiile necesare. „Cei de la Spitalul Suceava trebuie să ne transmită datele cerute în plus de minister, dacă vor să obţină statutul de clinică”, a spus dr. Ludovic Abiţei, cu precizarea că spitalele care au plan de conformare până la 31 decembrie vor beneficia de o finanţare corespunzătoare unei categoriei inferioare, până la îndeplinirea acestui plan.

 

Doar trei spitale din judeţ au fost clasificate până acum, pe categorii, de Ministerul Sănătăţii

În judeţul Suceava, până în momentul de faţă, doar trei din cele nouă spitale au fost clasificate de Ministerul Sănătăţii. Este vorba de unităţile din Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, care au fost incluse în categoria a IV-a.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, că a finalizat procesul de clasificare a unităţilor sanitare, pe categorii, în 19 judeţe, fiind aprobate 275 de ordine de clasificare în funcţie de competenţă. Astfel, deocamdată, cinci spitale din România au fost incluse în categoria I, reprezentând cel mai înalt nivel de competenţă, dar cu condiţia de a realiza, până la data de 31 decembrie 2011, un anumit plan de conformare. Este vorba de  Spitalul Clinic Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” din Iaşi. Pe lângă acestea, opt institute din Bucureşti au fost clasate în categoria I Monospecialitate.

Situaţia spitalelor va fi clarificată până la 1 iunie, întrucât după această dată ar trebui să intre în vigoare contractele de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Orăşenesc Siret riscă să rămână „neclasificabil”.
 Vizualizări articol: 1506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Spitalul Orăşenesc Siret riscă să rămână „neclasificabil”2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei