Prima ediţie a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, desfăşurată la Suceava, sub sloganul „Anul acesta se poartă voluntariatul”, se încheie duminică, 15 mai, cu acţiuni de ecologizare în parcul din localitatea Arbore. Săptămâna Naţională a Voluntariatului, ajunsă la a X-a ediţie la nivel naţional, este un eveniment naţional care îşi propune să mobilizeze cât mai multe persoane care să contribuie activ la dezvoltarea comunităţii din care fac parte.
La Liceul cu Program Sportiv Suceava a avut loc o campanie de prevenire a consumului de plante cu efect halucinogen „Împreună pentru siguranţa copilului tău”, acţiune susţinută de IPJ Suceava, Departamentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.
O altă activitate a fost organizată de Asociaţia Educatorilor Suceveni, cu tema „Voluntariatul, oportunitate de dezvoltare personală”. Tot la Liceul Sportiv s-a lansat cartea „Civic Participation”, eveniment organizat de către Asociaţia Educatorilor Suceveni.
Peste 300 de elevi şi cadre didactice, prezente la marş
Una dintre acţiunile de amploare desfăşurate în cadrul Săptămânii Voluntariatului la Suceava, la care au participat peste 300 de elevi şi cadre didactice, a fost marşul antiviolenţă, antidrog şi antitutun, organizat de Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din Sistemul de Protecţie a copilului aflat în dificultate „Euroactiv”.
Elevii care s-au alăturat acţiunii iniţiate de Euroactiv provin din şapte unităţi de învăţământ (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul”, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, Şcoala cu clasele I – VIII „Miron Costin”, Şcoala cu clasele I – VIII Nr. 1 Suceava şi Şcoala cu clasele I – VIII din Ipoteşti, dar şi studenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava. Pe traseul Casa de Cultură - Biserica Sf. Înviere, apoi pe str. Ana Ipătescu şi, în final, parcul Universităţii „Ştefan cel Mare”, unde s-a desfăşurat marşul, s-a alăturat grupurilor de elevi şi psihologul Angela Cîmpan, de la Centrul Judeţean de Prevenire şi Consiliere Antidrog Suceava.
Campanii stradale de informare
Acţiunea a fost avizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, care a permis elevilor din unităţile de învăţământ să participe la marşul antiviolenţă şi antidrog, dar şi de către Primăria municipiului Suceava.
„<Euroactiv> continuă în această săptămână cu campanii de informare, pentru a oferi publicului informaţii cu privire la fenomenul de consum de droguri, alcool şi tutun şi urmările pe care le pot avea tinerii care consumă aceste substanţe de risc. Campaniile stradale se vor desfăşura pe străzile municipiului Suceava, astăzi şi mâine, între orele 12:00 – 16:00”, ne-a spus profesorul Mihai Greciuc, preşedintele „Euroactiv”. Pliantele vor fi distribuite gratuit de către voluntarii asociaţiei „Euroactiv”.
Implicare, voluntariat
În Suceava, în această campanie s-au implicat Centrul de Voluntariat „Origini Verzi” din Suceava, împreună cu alte organizaţii şi ONG-uri, precum CENRES, AREAS, KULT-ART, CFECAS, EUROACTIV, Clubul „Împreună”, GIRB, AIESEC, Asociaţia Educatorilor Suceveni, PAPI Cândeşti, PAPI Arbore, Asociaţia ProAnima, dar şi instituţii - Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS) Suceava şi Inspectoratul de Politie a Judeţului Suceava.
(14 mai 2011, 21:13:16
Aceasta disponibilitate e bine vazuta, se poate trece si-n CV. Orice ar crede multi dintre români: relatiile sociale din occident nu tin cont neaparat de grosimea portofelului.