Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mai 2011 - Anul XVI, nr. 105 (4703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Din vară

Taxă de până în cinci lei, pentru parcarea maşinilor în curtea din faţa Spitalului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Accesul maşinilor în curtea din faţa Spitalului Suceava va fi permis din vară numai contra cost. Aşa a informat directorul Vasile Rîmbu, care a arătat că se va percepe o taxă de până în cinci lei pentru autoturismele care vor să staţioneze în curtea din faţa unităţii. Şeful Spitalului Suceava a precizat că accesul vizitatorilor în curtea din spatele unităţii este liber, acolo fiind amenajată şi o parcare gratuită, însă pentru cei care vor să treacă de bariera amplasată în partea laterală a unităţii, lângă ambulatoriul integrat de specialitate, pentru a ajunge în curtea din faţa spitalului, trebuie să plătească o taxă de până în cinci lei. Suma exactă pe care vizitatorii vor trebui să o scoată din buzunare va fi stabilită în perioada imediat următoare. Deocamdată nu se ştie dacă taxa va fi percepută din iunie sau iulie.

 

Banii din taxa de parcare, utilizaţi îndeosebi pentru întreţinerea parcului

„Există o parcare rezervată persoanelor din afară, în spatele unităţii. Dacă vrei să intri în faţă plăteşti, cu condiţia să respecţi marcajele, nu să te urci cu maşina pe scările spitalului fiindcă ai plătit cinci lei”, a mai spus Rîmbu, cu precizarea că banii proveniţi din taxa de parcare vor fi utilizaţi mai ales pentru întreţinerea parcului care înconjoară unitatea.

Din vară, o altă taxă, tot de până în cinci lei, va fi percepută şi pentru vizitatorii care doresc să intre în spital în afara programului obişnuit de vizită. Astfel, din iunie sau iulie, condiţiile de acces în incintă vor fi modificate, intrarea fiind permisă doar contra cost pentru cei care doresc să pătrundă în interior înaintea sau după orele de vizită stabilite de conducere. Accesul vizitatorilor în incintă se va face doar pe uşa principală, unde se află deocamdată laboratorul Synevo, care până atunci se va muta într-o altă locaţie, pentru a face loc unei recepţii.

 

Vizitatorii, obligaţi să se legitimeze la intrare, să poarte ecuson şi papuci din material plastic

La recepţia special amenajată în holul principal, aparţinătorii bolnavilor sau cei care din diverse motive doresc să pătrundă în incintă vor trebui să prezinte un act de identitate. Datele lor vor fi trecute într-un registru de evidenţă, în care va fi menţionat şi sectorul în care se doreşte accesul. După îndeplinirea acestui protocol, vizitatorii vor plăti taxa (suma exactă urmează a fi stabilită) şi vor primi în schimb un ecuson şi o pereche de papuci din material plastic (conducerea spitalului a renunţat la ideea de a impune şi purtarea halatului de unică folosinţă). Astfel echipaţi, ei vor putea pătrunde în incintă, în afara programului de vizită stabilit de conducere. Banii proveniţi din tariful de acces în incintă vor acoperi o parte din costurile legate de întreţinere şi curăţenie.

 

„Decât să dea vizitatorul bani la paznic, liftier, să-l bage prin cine ştie ce intrări, mai bine vine la recepţie şi plăteşte”

“Este un serviciu la cerere. Eu, după lege, acord două ore de vizită. Dacă vii înainte sau după, plăteşti, pentru că eu am nişte cheltuieli, urci şi cobori cu liftul, îmi deranjezi activitatea, faci mizerie. Pe noi ne interesează bolnavii. Ăsta nu-i muzeu, ca să avem grija vizitatorilor. Am constatat că vizitele dese şi inoportune deranjează. În prima partea a zilei, doctorii trebuie să-şi facă treaba, dar nu pot din cauza vizitatorilor. În afara orelor de program, se va intra doar cu propunerea medicului curant, aprobarea şefului de secţie şi a conducerii. Taxa va fi de până în cinci lei, bani în care intră ecusonul şi papucii. Nu putem ignora o realitate. Decât să dea vizitatorul bani la paznic, liftier, să-l bage prin cine ştie ce intrări, mai bine vine la recepţie, plăteşte, este luat în evidenţă, iar eu ştiu exact când a intrat, dacă a ieşit sau nu. Este mai bine să înlăturăm asemenea practici. Ordinea şi curăţenia sunt necesare”, a punctat Vasile Rîmbu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxă de până în cinci lei, pentru parcarea maşinilor în curtea din faţa Spitalului Suceava.
 Vizualizări articol: 1948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Taxă de până în cinci lei, pentru parcarea maşinilor în curtea din faţa Spitalului Suceava3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Clasificarea spitalelor din Românica trimis de
( 6 mai 2011, 11:32:41
1. spitale categoria 1 seringă – suplimentare bugetară de tip eco-natur – lapte, carne, brânză, ouă, barabule sau popșoi; tratamentele se pot face și pe datorie până la culegerea recoltei câmpului.
2. categ. 2 seringi - șpăguța se calculează și remite în lei vechi, cupoane, grivne sau ruble. Sunt acceptate și bonuri de masă.
3. categ. 3 seringi – mulțumirile anticipate se remit sub forma unor volume cuprinzând operele complete ale lui I. L. Caragiale, Lucian Blaga și Mihai Eminescu.
4. categ. 4 seringi – coplată aliniată standardelor europene: Euro, lire sterline, lingouri de aur, acțiuni Microsoft sau Facebook, salbe de cocoșei, ghiuluri și lanțuri cocălărești, cristale Ceaikovschi;
5. categ. 5 seringi – jurământul Hypocratic stimulat numai cu X6, Q6, cabane de vacanță, posturi de secretar de stat.
Înafara acestor unități spitalicești ființează ca entități distincte Unitățile de Primire a Urgențelor, loc în care solicitanții pot avea asupra lor doar o mică subdiviziune monetară (ort) care va fi așezată profilactic pe ochișorii solicitantului de către infirmierii de la morgă. La aceste unități se vor prezenta obligatoriu copiii, străinii, săracii, orfanii, văduvele, bătrânii, invalizii, veteranii de război, morții, răniții, dispăruții, neasigurații precum și cei care nu au asupra lor cardul de sănătate.
2.   Tare clasificarea!!!! trimis de
( 6 mai 2011, 13:46:31
faza cu juramantu hipocratic e cam expirata. m-am saturat de juramatul asta. ar trebui sa se scoata idiotenia asta din protocol. e un juramat scris in urma cu mai mult de 2000 de ani. nesimtirea lumii a evoluat de atunci nespus de mult si juramantul nu mai poate fi pus in practica.trebuie modernizat sau sa se renunte la el. iti scot ochii cu rahatul asta de juramat si tiganii care vand perdele pe holul spitalului, in momentul in care ii fugaresti ca incurca targile. frumos am ajuns. in ultimul hal. numai Romanii sunt de vina.
2.1  RE: Tare clasificarea!!!! trimis de
( 8 mai 2011, 18:50:49
Poate o sa-ti placa Juramantul in viziunea mea:
Ma angajez emfatic sa-mi dedic viata orizonturilor omenesti, excluse sunt cele ceresti.
Voi pastra prostia si nerecunostinta.
Imi voi exercita profesia prin ,, votul de blam'' cu neconstiinta si desfrau.
Boala pacientilor va fi pentru mine ca o eterna picurare a apei, iar moartea lor va fi ca un petic de pamant roditor pierdut in halatele albe ale ingerilor  ☭ .
Voi cultiva imperfectiunea prin orice mijloace, teroarea, dificultatea si moartea este o traditie a profesiei de ,, medic'' .
Colegii mei vor fi rivalii mei.
Voi tine cont de religie, partid si stare sociala, pentru a-mi construi o stranie aglomerare de bunuri.
Voi pastra in ritm rasunator un violent comportament, dandu-i un aer sumbru, fantomatic, al unui proiect albastru-inflacarat.
Jur pe un mormant pietros!
Si asa voi fi mereu,
Sa omor nu-mi este greu.
Banul doar de ar iesi,
Sa-mi aduca bucurii.
Si atunci cand voi muri,
Cerul va fi gri.
Ingerii se vor opri,
Si imi vor sopti:
Ai gresit? Iti pare rau?
Sa te ierte D-zeu.
Ca atunci cand ai trait
Tu nu te-ai gandit.
La fapta grava ce-ai facut.
Te-ai inchinat la un chip de lut.
Acum tu vrei sa fii iertat? .....
Dar tot nu m-ai impresionat....
Voi patati un frumos nume.
Pe care eu vi-l pot spune:
Hipocrate e numele sau,
Un nume ciudat,
De la altii preluat!
Draga ,,EuDuda'' Stii care este diferenta dintre noi si celelalte specii........Faptul ca nu avem coada, iar conditia de afirmare a licuriciului este un mediu cat mai obscur.
Toate cele bune.
3.   Spre primul spital universitar privat din tara trimis de
( 6 mai 2011, 15:20:14
Vai, d-le Rambu, ati scapat de bucatarie, paza, analize si amu va impiedicati in parcare? Repejor externalizarea tot cu parc si pe la anu`, medicii si morga.
4.   Inteleg, daca ati fi PD-listi, mai zic, se poate! trimis de
( 6 mai 2011, 15:26:39
Chiar nu mai aveti obrazul subtire!?
Totusi, nu vi se pare pra mult, doar pentru citeva minute de stastionare!?
Ne jefuiti pe fata, cu acte?!
Inteleg daca ati fi PD-listi, mai zic ca se poate.....
5.   Corect trimis de
( 6 mai 2011, 16:01:40
Corecta masura .D-lor cu masini care doriti sa parcati la usa(scara) pentru ca nu puteti merge pe jos nici la toaleta, platiti-va luxul Diferentele costa . L a fel si cu vizitarea se circul prin spital ca prin gara , e spital si nu loc de plimbare ,bolnavii au nevoie de liniste nu sa fie deranjati in salon de catre 8-10 vizitatori o data su de mai putini dar toata ziua.
5.1  RE: Corect trimis de
( 8 mai 2011, 12:59:22
asa e! nici macar vizita de dimineata nu se poate face din cauza apartinatorilor. stau buluc in saloane si cand vad un doctor sar pe el cu intrebari de parca e Geoana la parlament, cu ziaristii. exista un program de vizita la toate spitalele din tara asta, conform legii, si nu au decat sa il respecte. taxa aia nu e pusa ca sa se imbogateasca spitalul ci pentru a opri intrarea. managerul s-a gandit ca daca pune o taxa multi nu vor dori sa plateasca si vor veni intre orele de vizita.n si uite asa se descongestioneaza circulatia in spital.
6.   Vizitator trimis de
( 6 mai 2011, 17:44:09
Of of of, intr-un cuvant se vede ca conducerea spitalului moare de foame, nu mai au castiguri si acum se dau la buzunarul apartinatorilor bolnavilor, un fel de sechestrare cu plata a bolnavilor, vrei sa-l vezi platestilaughing))) absurd...dar adevarat

Indata transforma spitalul intr-un mall, din bucatarie vrea sa faca restaurant asta-i chiar buna, indata se aude de vre-un bar unde sa poposeasca apartinatorii sa-si inece amarul pe cei din sanatate, apoi se deschide un mare magazin de fitze in materie de vestimentatie sa nu se mai vanda prin lifte si pe dupa scarile de langa lifturi, etc.

SI asa vine si transformarea din Spitalul clinic de urgenta "Sfantul Ioan cel Nou" Suceava, in Centrul comercial sanitar Sf. Rambu cel Smecher si fitzos, Suceava
7.   Bun manager trimis de
( 6 mai 2011, 18:16:30
Bravo domle manager! cred ca trebuia taxa un pic mai mare! 5 LEI E UN FLEAC!
Uite asa vor sta bolnavii linistiti in pat, nu vor navali peste ei puhoaile de ~ apartinatori~, vinzatorii de pijamale, briuri, bic-uri, paste de dinti ............etc...sa faci slalom printre ei sa poti merge un pic la aer etc..........
ar trebui fugariti si liftierii ......ca si astia iti vind toate fleacurile.........
totusi, toneta de vinzare apresei trebuia pusa mai aproape nu la 9
8.   Bravo nea Vasile trimis de
( 6 mai 2011, 19:46:27
arde-i la buzunare pe comozi. la spital oamenii se trateaza nu stau sa socializeze.
9.   Spitalul Judeţean la Standarde Europene?????? trimis de
( 6 mai 2011, 21:24:10
Impresionant....ei merg pe principiul ,, Crezului'' :
Cred in Medicina,
Materia tuturor ,, banilor'',
Dezlegati si nedezlegati,
Si-ntruna g...............
Care din Medicina se trage
Lumina adevarata,
Stiinta grea si blestemata,
Care pentru noi pacientii s-a pogarat din iad, in zilele lui A....
Si s-a suit a treia zi ,, in moarte clinica''
In spital pentru a chinui pacientii
Si iarasi va sa vie ,
Sa judece pe cei bolnavi,
A carui boala va dainui o vara
Marturisesc drept astept iesirea doctorului din salon,
Ca o fi vreun,, patron''
Am impresia ca acesti medici ,,pasesc in intelepciune'' pentru a ne spune ,,cateva lucruri bune''( 5 lei) ..., ei cred ca fiecare ideal poate fi un concept de viata real ( 5 lei) , au impresia ca lumina cunoasterii si a stiintei vii este medicina........... este dar nu in acest Spital...........
In alte spitale nu se percepe nici o taxa, stiu din surse sigure.
Probabil vor ca acest spital sa fie la standarde europene..... vor planta lauri.... pentru a crea un defileu dramatic.....
Domnule Rimbu : Deschide-ti cartea ca sa cititi ce au scris altii, inchide-ti cartea ca sa ganditi dumneavoastra, cu personalul pe care il aveti ma indoiesc ca va fi la standarde europene, sunt precum ,, Robots Mo si Foca '' . Ganditi-va la problemele reale ale acestui spital.... se cultiva imperfectiunile si indiferenta am mai spus anterior dar se pare ca cenusie e orice teorie si verde e al vietii pom de aur .
Managerul trebuie sa fie si un bun coordonator si antreprenor.!
Daca va deranjeaza in mod direct ce am spus asta e , si daca doriti sa va exprimati opinia sunteti liber sa o faceti, Multa Sanatate .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei